Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
buddy píše:
Vulpes nezlob se, ale z toho co píšeš je vidět, že moc nemáš přehled o tom, kdo má na co v současné době nárok, na jaké dávky a za jakých podmínek má kdo nárok a vůbec co má být cílem poskytování těchto dávek a taky proč má stát podporovat rodiny s dětmi a jak.....vcelku mě tedy překvapuje, proč ses do tohoto pouštěla, píšeš stále něco o dávkách, ale ve skutečnosti o tom moc přehled nemáš. Nechápeš základní principy sociálního státu, tak se raději zabývej třeba těma školkama.
Hmm
asi nějak v posledným týdnu zrušili peněžitou pomoc v mateřství a rodičovský příspěvek
To jsem, pravda, teda asi přehlédla.
Díky za vysvětlení, netušila jsem, že po narození dítěte se už nedostává ani koruna.
(o těchto dávkách právě jsem psala)
Buddy, ty máš takové jasno a přehled, můžeš teda vysvětlit ty princip diskuze - je tedy správné „nebrat žádné ohledy na zaměstnavatele“ ?
Je tohle tedy cesta ke správně fungujícímu státu? Tak jak dobře tomu rozumíš?
Minewko tušíš správně, k poznání vedou ty zkušenosti
Já tedy ne jako OSVČ (to jen zprostředkovaně skrz partnera), ani nejsem ten zaměstnavatel, který to platí ze své kapsy…ale jako nadřízená jsem toho zažila dost.
Několikrát jsem narazila na protřelou „hvězdu práce“ a zkusila, jak je neuvěřitelně těžké se „zbavit“ zaměstnance, který nechce pracovat
Jak mu chodí další a další výplaty, aniž by týmu nějak pomohl a personální je bezmocné, neb je v pasti zákonů na ochranu zaměstnance /a pozor-tím vážně nemyslím ani nemocné, ani těhotné!!!/ Nového člověka vzít nemůžeš, neb je místo obsazené…
Prostě je mi častěji líto zaměstnavatele!!! To je to, co je v našem státě podle mě nejhůře nastavené (když pominu nevděčnost OSVČ
) a divím se, že ještě někdo vůbec nějaké zaměstnance má.
A kolem sebe slýchám jen remcání, jak je který zaměstnavatel strašlivý ![]()
vulpes píše:
Buddy, ty máš takové jasno a přehled, můžeš teda vysvětlit ty princip diskuze - je tedy správné „nebrat žádné ohledy na zaměstnavatele“ ?
Nepamatuji si, že bych něco takového tady napsala ![]()
Nezlob se, já myslím, že zde by bylo zbytečné vysvětlování nějakých principů a hlavně to zakladatelku nezajímá. Můžu ti jen doporučit třeba Krebse, Potůčka nebo Tomeše - tam se dovíš o sociální politice spoustu věcí, potom bys tady nepsala to, co jsi tady psala. Určitě není principem sociálního státu nezaměstnanost. Jestli teda chceš být v obraze, přečti si ty knihy od uvedených autorů a taky je dobré sledovat vývoj. Přeji ti hodně štěstí a děkuji za mé obohacení
![]()
buddy píše:vulpes píše:Nepamatuji si, že bych něco takového tady napsala
Nezlob se, já myslím, že zde by bylo zbytečné vysvětlování nějakých principů a hlavně to zakladatelku nezajímá. Můžu ti jen doporučit třeba Krebse, Potůčka nebo Tomeše - tam se dovíš o sociální politice spoustu věcí, potom bys tady nepsala to, co jsi tady psala. Určitě není principem sociálního státu nezaměstnanost. Jestli teda chceš být v obraze, přečti si ty knihy od uvedených autorů a taky je dobré sledovat vývoj. Přeji ti hodně štěstí a děkuji za mé obohacení![]()
![]()
Je to o koze a o voze. Mluvíš o něčem ůplně jiném… Naznačila jsi, že jsi velmi chytrá, ale k tématu nepíšeš nic, než to, že já podle tebe nerozumím sociální politice státu. Z čeho tak usuzuješ konkrétně? Nejsem si vědoma, že bych tu napsala něco nepravdivého.
Když pouze konstatuji, že u nás v republice pobíráme jakési PPM a RP a ty mi na to odpovíš, že nerozumím vůbec sociální politice státu, ať si něco přečtu, to je už opravdu tvůj stihoman… ![]()
(na to by ti ale také nějaké čtení pomohlo
)
buddy píše:vulpes píše:
Je tohle tedy cesta ke správně fungujícímu státu? Tak jak dobře tomu rozumíš?Nepamatuji si, že bych něco takového tady napsala
Položila jsem 3 otázky (to je ta věta, co končí otazníkem) a doufala v odpověď a tvoje odpoveď je:
"Nepamatuji si, že bych něco takového tady napsala "
![]()
Dyť ty píšeš úplně z cesty! ![]()
No holky, hezky jste se tady sepraly. Zakladatelka napsala, že má endometriózu, což je nemoc, u které se hraje o čas a nejlepší možností, jak zastavit postup nemoci je právě těhotenství. Jistě, že rozum a slušnost radí počkat, ale i když teď má možná zakladatelka ještě slušnou šanci počít dítě, za půl roku už může být pozdě na početí dítěte přirozenou cestou nebo bez operace. Já bych nečekala, stejně není moc pravděpodobné, že se to podaří napoprvé…
vulpes píše:buddy píše:A proč by vůbec někdo měl mít nárok na nějaké dávky porodného?vulpes píše:
Martyy - JAK s náma republika vymetla?Já si ničeho teda nevšimla…
Copak tu máme nějaké postihy za to, že máme děti? Naopak, máme daňové úlevy, finanční dávky a zákony, které nás chrání u zaměstnavatele. Tomu říkáš „vymetla“?A jak jsem už psala - zaměstnavatelé se k matkám chovají tak, jako matky k nim.…jen se zeptám, už ses informovala pro koho ty finanční dávky od roku 2011 jsou? Určitě ne pro střední vrstvu, tu opravdu stát očesává, ale já teda osobně moc nechápu, proč by člověk, který se vlastním úsilím dostal do střední nebo vyšší vrstvy neměl mít nárok na porodné a další příspěvky…to jen tak k těm výhodám dnešních matek…střední vrstvě náleží pouze úleva na dani, nic víc, kromě příspěvku v mateřství.
To je dobrá vůle státu, že nám něco dá. A že to teď dá těm sociálně nejslabším…? Na tak tu kozu sousedovi přej a neužírej se závistí, že on ji má.
Nějak vůbec nevím, co ještě by ta /nejen/ střední vrstva měla mít? Má peněžitou pomoc v mateřství, má RP… úlevy na dani, státní školky…/jako ostatně i ostatní vrstvy/CO JEŠTĚ?
sorry,ty se mi snad jen zdáš?! ![]()
fikina píše:vulpes píše:sorry,ty se mi snad jen zdáš?!buddy píše:A proč by vůbec někdo měl mít nárok na nějaké dávky porodného?vulpes píše:
Copak tu máme nějaké postihy za to, že máme děti? Naopak, máme daňové úlevy, finanční dávky a zákony, které nás chrání u zaměstnavatele. Tomu říkáš „vymetla“?A jak jsem už psala - zaměstnavatelé se k matkám chovají tak, jako matky k nim.…jen se zeptám, už ses informovala pro koho ty finanční dávky od roku 2011 jsou? Určitě ne pro střední vrstvu, tu opravdu stát očesává, ale já teda osobně moc nechápu, proč by člověk, který se vlastním úsilím dostal do střední nebo vyšší vrstvy neměl mít nárok na porodné a další příspěvky…to jen tak k těm výhodám dnešních matek…střední vrstvě náleží pouze úleva na dani, nic víc, kromě příspěvku v mateřství.
To je dobrá vůle státu, že nám něco dá. A že to teď dá těm sociálně nejslabším…? Na tak tu kozu sousedovi přej a neužírej se závistí, že on ji má.
Nějak vůbec nevím, co ještě by ta /nejen/ střední vrstva měla mít? Má peněžitou pomoc v mateřství, má RP… úlevy na dani, státní školky…/jako ostatně i ostatní vrstvy/CO JEŠTĚ?
fiki já nebo vulpes… ![]()
co čárky, sílí?
buddy píše:fikina píše:fiki já nebo vulpes…vulpes píše:sorry,ty se mi snad jen zdáš?!buddy píše:A proč by vůbec někdo měl mít nárok na nějaké dávky porodného?vulpes píše:
co čárky, sílí?
jé,promiň,vulpes samozřejmě,její odborné komentáře snad ani komentovat nebudu,kam na to chodí?!
![]()
No jinak já jsem zmatená,včera a v pá sněhobílo a dnes slabá čárka,ale opravdu slabá,slabší než ve čtvrtek.ms ale nikde.už jsem se ptala na jiné diskuzi,jestli to může být třeba folíkama,měla jsem tří 14,16,21mm no a třeba se uvolnilo a oplodnilo více vajíček ajedno se neudrželo,proto včera negativní test?ale to asi už je jen má fantazie?nešpiním jako obvykle,to mám asi dva dny před ms.ach jo
Holky,všem děkuju za rady. No, v nové práci jsem od začátku roku, takže dost krátce:-( Mám ještě koupenou novou krabičku HAK, tak tu doberu a nechám to náhodě..tzn. od května nechat tomu volný průběh. Listovku zobu občas už teď a HAK kvůli endometrioze vysazovat nemůžu, aby hned zas nezačala růst. Navíc mi Dr. říkala, že první 3měsíce po vysazení bude největší šance,že otěhotním. Mám jinak i vzhledem k PCO neprav. cyklus - 40-60dní. je to vážně zvláštní, že má člověk stále pocit, že úplně dobrá doba na mimčo není..Měli jste to taky tak? Nebo jsem divná jen já ![]()
fikina píše:buddy píše:jé,promiň,vulpes samozřejmě,její odborné komentáře snad ani komentovat nebudu,kam na to chodí?!fikina píše:fiki já nebo vulpes…vulpes píše:sorry,ty se mi snad jen zdáš?!buddy píše:A proč by vůbec někdo měl mít nárok na nějaké dávky porodného?vulpes píše:
co čárky, sílí?![]()
No jinak já jsem zmatená,včera a v pá sněhobílo a dnes slabá čárka,ale opravdu slabá,slabší než ve čtvrtek.ms ale nikde.už jsem se ptala na jiné diskuzi,jestli to může být třeba folíkama,měla jsem tří 14,16,21mm no a třeba se uvolnilo a oplodnilo více vajíček ajedno se neudrželo,proto včera negativní test?ale to asi už je jen má fantazie?nešpiním jako obvykle,to mám asi dva dny před ms.ach jo
No na vulpes už ani nereaguji, přijde mi to zbytečné
a zakladatelka asi získala z odpovědí to, na co se ptala, doufám aspoň.
S těma čárkama je to tedy divné, budeš ještě zítra testovat? Každopádně ti moc přeju, aby to vyšlo. Je zvláštní, že první jo, pak ne, pak zase jo, každopádně mně a prý i více holkám to v době kolem menzes nesílí ty čárky, až potom po termínu menzes. Kéžbys měla štěstí. ![]()
Anonymní píše:
Holky,všem děkuju za rady. No, v nové práci jsem od začátku roku, takže dost krátce:-( Mám ještě koupenou novou krabičku HAK, tak tu doberu a nechám to náhodě..tzn. od května nechat tomu volný průběh. Listovku zobu občas už teď a HAK kvůli endometrioze vysazovat nemůžu, aby hned zas nezačala růst. Navíc mi Dr. říkala, že první 3měsíce po vysazení bude největší šance,že otěhotním. Mám jinak i vzhledem k PCO neprav. cyklus - 40-60dní. je to vážně zvláštní, že má člověk stále pocit, že úplně dobrá doba na mimčo není..Měli jste to taky tak? Nebo jsem divná jen já
Tak to tam nějakou dobu zase budeš, tak si s tím nedělej starosti. Rozhodně je lepší, když budeš zaměstnaná třeba půl roku, rok, než být bez práce. Každý rozumný člověk má někdy obavy a pochybnosti, ale pravda je, že se to nemusí potom rychle podařit. Já jsem se třeba 3/4 roku ani snažit nemohla - kvůli léčbě a potom to taky nešlo hned napoprvé, takže si nic nevyčítej a jak budete moci se snažte. Přeju ti hodně štěstí
![]()
přemýšlím, jestli mimčo finančně zvládneme (pracujeme oba dva), ale já mám slouva na dobu určitou, jestli nemáme malý být (2+1) atd. Když jsem se o svých pochybnostech bavila s kamarádem psychologem, tak mě uklidnil, že tyto obavy jsou příznakem zodpovědnosti
Ono zase jako těhule budeš asi řešit to, zda budeš dobrá máma a tak. Pochyby k životu zkrátka patří a já se již rozhodla - pro rodinu a miminko ![]()
Zakladatelko, tvoje pochybnosti jsou naprosto normální. Já už mám děti celkem velký a tak přemýšlím, jestli 3. dítko ted nebo až za dva až 3 roky… ted stavíme barák, tak to momentálně ta třetí dítě plánuju na 37-38 let… ale kdo ví??????