Ohledy k ostatním vs. chtění miminka

Anonymní
5.2.11 16:24

Ohledy

Ahoj holky,možná zvláštní téma ale budu ráda, když mi poradíte. Už delší dobu toužim po mimču, ale mám pocit, že stále přichází nové důvody proč to nejde..Jak jste s těmito pocity bojovaly? Je to tak už 4roky, co mě to chytlo poprvé, byla jsem na škole, tak z rozumu to nešlo, přítel by také ještě nechtěl, ale já už cítila, že bych mimčo chtěla..pořídil se pes:-)alespoň na chvíli to pomohlo.Pak byla škola hotová, dělali jsme byt a začala práce, zase pocity nenaplnění, ale rozum radil, že bych měla mít nějakou praxi, přítel také zatím nechtěl, měl pocit, že by to bylo fin. náročné, tak jsme pořídili druhého hafana..No, v práci to nebylo ono, tak jsem změnila své působiště a teď mám zase dilema, že přece nemůžu zaměstnavateli udělat to, že by jsem šla třeba zanedloho na mateřskou..to, že mě zaučí si cením, ale já cítim, jak mi bijou biol. hodiny, co s tím? Teď už před vánoci přišel i přítel s tím, že by mimčo rád, ale já mám výčitky, že by to ode mne nebylo fér:-( Na druhou stranu mám i zdrav. potíže, tak to asi tak snadno nepůjde..Jak byste se zachovaly vy? Vím jen jistě, že třetího hafana pořizovat (zatím)nebudeme:-)Jeětě dodám, že mi je 25.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
5.2.11 16:31

Otěhotněla jsem po měsíci v nové práci…
No a co.
Kdybychom měly vždycky brát ohledy na zaměstnavatele, nemáme mimino skoro nikdy…
Někdy může nastat situace, že kvůli situaci v zaměstnání je vhodné miminko o pár měsíců odložit, ale jinak bych se tím netrápila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14048
5.2.11 16:36

Vzhledem k tomu kolik ti je a jak moc ti dite zmeni zivot bych pockala. Dodavam, ze dvojcata mam pomoci IVF, takze se ode me dost ocekava, jak budu deti hned doporucovat :) neni to tak. Ja chtela deti snad od gymnazia, vzdycky byla vlna, kdy se vzbudily hormony a kdy to zas preslo, trvalo to celou vysokou i zamestnani atd. Urcite jsem chtela mit bydleni, dost dlouho praxi, abych po rodicaku bez problemu sehnala praci, dost dlouhy vztah (provereny), finance v zasobe atd. O mimi jsme se zacali snazit, kdyz mi bylo 28. Po roce neuspechu a vsech vysetrenich mene ci vice bolestivych a IUI a IVF jsem otehotnela. Tehotenstvi samo o sobe pro me je peklo, cekame ted treti dite, tehotna jsem po druhe. Legrace to neni a kolikrat si vzpomeneme na dobu, kdy jsme mohli sami na nakup, teda myslim ja i manzel, v klidu jsme si dosli na obidek atd. Ted jeden hlida (ja, protoze se nikam s pupkem a omdlivanim nehnu) a manzel jezdi nakupovat, je porad v praci a ja jsem neustale unavena. Deti jsou skvele, oba je milujeme, ale predstava, ze bych je mela o 5 let driv je strasliva. Urcite bych zamestnavateli neudelala to, ze bych hned otehotnela, on ti to muze vratit i tim, ze pro tebe nebude misto po rodicaku. Jo a dodavam, ze pokud mate byt, tak skloubit zvirata a dite je docela fuska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27031
5.2.11 16:42

Kdybys měla brát neustále na někoho ohledy nedočkáš se třeba nikdy…navíc sama píšeš že máš zdravotní problémy tak to třeba ani tak snadné nebude myslím otěhu…takže za mě se pustte do snažení :palec: Pokud myslíš že zaměstnavatel je z těch co by rádi nebyli tak počkej až tam budeš pár měsíců ale snažení někdy trvá dost dlouho než to vyjde :wink: Já si neumím představit že bych první dítě měla až kolem 30 přijde mi to dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
5.2.11 16:44

Ahoj, pokud mimčo chcete oba s přítelem, tak se pustte do výroby. Já na tom byla podobně a otěhotněla po 8 měsících v nové práci a cca týden po povýšení na vedoucí odd. Ber to tak, že zaměstnavatelé na zaměstnankyně s dětma taky moc ohledů neberou. Argument, že jsi ještě mladá… co dodat, ano jsi, ale už ne zas tak, abys nevěděla, co dělat a taky se to nemusí hned povést.

Co se týče skloubení dítěte a psa? No tak k tomu snad není co dodat, pes se dožívá cca 12let a předpokládám, že nebudete čekat, než vám pes umře, to bych si teprve tukala na čelo. Jinak my máme taky psa a velkýho a měli jsme ho už před dětma.

Takže za mě ANO, pokud máte vyřešený bydlení a držím mjoc palce :palec:

• Citovat
  • Upravit
17359
5.2.11 16:52

ahoj :-D

tak ja som vedela, ze chcem dieta uz tiez celkom dlho a mala som pocit, ze to nepojde tak lahko (nakoniec sa podarilo 6.cyklus snazenia). vedela som to od tretieho rocniku na vyske. vysadila som antiku a povedala som si, ze kaslem na to, ked to pride, tak to pride- urcite dobre vsetko dopadne.

kvoli vselijakym problemom a inym veciam sme sa vlastne ku skutocnemu snazeniu dostali az koncom stvrteho rocnika :-P a teraz som v siedmom mesiaci a o tri mesiace mam statnice, ktore urcite nestihnem :-D no a co, pojdem v oktobri :-D
cize mi to vyslo tak, ze hned po VS nastupim na matersku a vobec mi to nevadi.

keby som mala cakat, ze najprv aspon tri roky robit- do 29, potom sa zacat snazit- mozno aj dva roky- a mat prve dieta po 30tke, tak to by som fakt nechcela, vzhladom na to, ze chceme deti tri a manzel je o 6 rokov starsi.

vies, ono to nie je tak, ze teraz v 25tke budes mat deti a zivot sa tym konci. moji rodicia maju 48 rokov a dve odrastene dospele dcery. uzivaju si ako nikdy v zivote- maju ovela viac penazi aj moznosti, ako ked mali 23 (vtedy som sa im narodila). chodia na chaty, dovolenky, obaja maju super pracu, takze preto som tiez sla tymto smerom :pankac:

25 rokov je idealny vek na dieta a ako pisali aj ostatne baby, ak to budes stale odkladat, tak sa lahko mozes stat, ze skoncis bez deti :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.11 17:06

Sama cítim, že připravená jsem a mimčo si moc přeju, už min. rok jsme se nechránili cca 5měsíců, ale nechali jsme to náhodě a nic. Pak jsem byla na operaci a zjistili mi endometriozu+se dělají cysty. Tak mám i obavu, abych to pořád neodkládala a pak to vůbec šlo..nechala bych tomu volný průběh. Ale co když by se zadařilo hned? Prostě z toho mám nějak výčitky a nevím co dělat:-( Zaměstnavatel říkal, že doufá, že neuteču hned na mateřskou, tak bych nechtěla, aby to pak vnímal jako podraz..

• Citovat
  • Upravit
jjelena
5.2.11 17:17

Podraz - nepodraz, takhle to brát nem,ůžeš. On si najal bezdětnou holku v reprodukčním věku. A navíc tohle říká každej zaměstnavatel

• Citovat
  • Upravit
14335
5.2.11 17:17

Já bych radila jít do toho…Jestli otěhotníš hned a nebo později nech osudu…
Buď ráda, pokud otěhotníš hned - a na výčitky se vykašli, že odejdeš od zaměstnavatele.. Je to takové blbé, ale zas to ber tak, že i on by na tebe třeba někdy v budoucnu ohled nebral a dal ti například výpověď..
Moje známá taky tak odkládala a a pořád něco a nakonec je jí 35 a nemá nic.. zkoušela od 27.. Třeba to neni tvůj případ, ale nikdy nevíš, jak to bude dlouho trvat, pak zase něco a pořád dokola.. Co by za to ona dala, kdyby někde nastoupila a otěhotněla, zaměstnavatel nezaměstnavatel :mrgreen: .Píšu to tak proto, protože vidím, že i ty máš zdravotní problémy, tak nečekej na co, chcete to oba ,tak to zkuste :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
5.2.11 17:19
Pipet píše:
Otěhotněla jsem po měsíci v nové práci…
No a co.
Kdybychom měly vždycky brát ohledy na zaměstnavatele, nemáme mimino skoro nikdy…
Někdy může nastat situace, že kvůli situaci v zaměstnání je vhodné miminko o pár měsíců odložit, ale jinak bych se tím netrápila.

jojo,však zaměstnavatel naopak bude ten poslední kdo ty ohledy kdy brát bude.Pokud máš smlouvu na dobu neurčitou,tak bych to neřešila,to tě vyhodit jen tak nemůže,ev. ti musí dát aspoň odstupné.Být zakladatelkou,tak se začnu snažit,hlavně,pokud ví,že budou nějaké zdravotní potíže.Však to nikdo vědět nemusí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
5.2.11 17:44

Já si taky myslím, že není na co čekat. Pokud máte vyřešené bydlení, finance a oba dítě chcete, tak jste na něj vlastně připravení. Na zaměstnavatele bych se vyprdla, jsi žena bez dětí v reprodukčním věku, takže s tímhle musel počítat, když tě nabíral a určitě by takové výčitky on kvůli tobě nikdy neměl. Navíc pokud máš smlouvu na dobu určitou, potom není co řešit.

Já si nedokážu představit mít dítě ve 30 (a přítel taky ne). Letos mi bude 24, přítelovi 29 a dítko se nám povedlo po jednom zamlklém těhu a dalších osmi měsících snažení s nasazenými léky, přirozeně to nešlo. Takže někdy je i za tím dítkem delší cesta, kór když píšeš, že máš zdravotní problémy - to bych neváhala snad už vůbec.

Přeci jen ty děti strašně rychle rostou a za dvacet let budeme mít ještě spoustu let před sebou a čas na společné koníčky a zájmy. Zplodit děti, vyprovodit je z domu a pak pomalu rovnou čekat na důchod (kterého se třeba ani nedočkáme) by pro mě nebyla zrovna výhra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
5.2.11 18:20

Nikdy nebude ten správný čas. Vždycky se najde nějaký „rozumný“ důvod, proč to odložit…

Myslím, že v životní fázi, ve které jsi, bys do miminka klidně jít mohla. Než se ti podaří otěhotně, než odejdeš na mateřskou, můžou také uběhnout klidně dva roky…zaměstnavatel to přežije. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
5.2.11 18:33

V 25 letech bych už nečekala..Od této chvíle pohlavní ) rozmnožovací) orgány stárnou, tak bacha :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
5.2.11 18:35

Mně ředitelka taky říkala, že doufá, že nepůjdu na mateřskou. Já jsem na to ale nedbala a myslela si svoje, možná byla trochu sobec - mimi jsem moc chtěla. Když jsem otěhotněla, bála jsem se jí to říct, ale byla v pohodě, pže s tím zaměstnavatel tak trochu musí počítat, když přijme bezdětnou holku.
Navíc, musela bys hned po otěhotnění jít pryč? Třeba 7 měsíců by ještě pracovat šlo, ne? Samozřejmě, když by bylo vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
5.2.11 18:44

Vůbec bych neváhala a šla do toho, navíc jestli máš zdravotní komplikace, může to trvat dlouho, než se zadaří.
K šéfovi to sice není moc fér, ale šéfům se to nehodí nikdy, takže to máš ve finále jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí