Ohrádka, jsem hrozná matka?

Anonymní
15.8.13 10:58

ohrádka, jsem hrozná matka?

Četla jsem několik diskuzí na téma ohrádka a mám pocit že jsem teda hrozná matka..Malá bude mít 9 měsíců a je v ní řekla bych dost často. Ona je totiž hrozně živá, lozí, všude stoupá a je strašně zbrklá. Někde si stoupne, uvidí něco jiného a okamžitě letí jinam po hlavně. Prostě nespadne na zadek dolů, ale letí přímo tam. A je to tak celkově, jako hlídat jí celý den je pro mě nepředstavitelné. Takže ráno vstane, chovám ji, díváme se po bytě, pak jí dám třeba na půl hodinky na zem, pak jí dám do cestovní postýlky do kuchyně a já si dělám jídlo a ona si tam hraje, stou pe a tak a je spokojená. Pak jde spinkat, pak se probudí, papá a tak klasické věci, pak je zase v té postýlce, já vařím, pak jdeme s kočárkem většinou, pak jí, pak spinká a pak odpoledne jsme většinou na zahradě a tak, ale občas si na zahradu vezmu tu cestovní postýlku a je tam, dívá se na psa a tak. To je jediné místo společně s kočárkem kde je v klidu. Jsem hrozná matka, když je pro mě nepředstavitelné za ní lozit a zvedat jí celej den?? Přijde mě že jo, ale to se fakt nedá, ona je fakt hroznej drak..A zase si říkám když je v té postýlce spokojená a hraje si.
Nepřijde mi nijak zaostalá, stojí, leze, sedí, dělá paci paci, jak je veliká, povídá si se mnou jejím skřekem a tak..
Ovšem podle diskuzí si připadám že ju tam zavírám jak do klece :mrgreen: A tak stále víc a víc přemýšlím jestli to nedělám špatně..Jo a podle mě je ještě výhoda že si vyhraje sama dost dlouho, ale budu ráda za nějaké vaše názory na ohrádkování :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
15.8.13 11:00

Já ohrádku taky používala, obzvlášť, když jsem potřebovala něco udělat.. a rozhodně jsem neměla pocit, že je dítě týrané :lol: pokud tam netráví celé dny a noci, tak je to v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
15.8.13 11:01

Taky jsem malou do ohrádky dávala dost často, nevidím v tom problém.
Pak když už tam nechtěla příliž být, tak jsme jí ohrafili půlu obýváku a byla nazemi ve velké ohradě…pořád lepší, než aby se to někde přizabila. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
15.8.13 11:02

No tak každému mimču vyhovuje něco jiného, já měla pořád u postýlky otevřený otvor na zip a malý si tam vždy vlezl a hrál si, byl tam nejspokojenější u druhorozené nic takového nehrozí. :zed:.Pokud to mimču tak vyhovuje nehrotila bych to

Příspěvek upraven 15.08.13 v 11:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
15.8.13 11:02

Ahoj, přidávám se. Mladší také dávám do ohrádky, když potřebuji něco udělat. Ráda bych ji třeba nechala na zemi, ale mám ještě jednu zbrklou holčičku, která je schopná o ni zakopnout nebo na ni spadnout, takže ohrádka se u nás opravdu užije. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
15.8.13 11:03

Vůbec si nemyslim, ze jsi hrozna matka :) Pokud dite das do ohradky na pul hodiny, aby jsi uvařila, tak to z tebe příšeru nedela :mrgreen: Ja sice nic takového nepoužívala, ale to jenom proto, ze me dite ve vsem, kde by bylo zavrene, rvalo jak tur :cert: A pokud je tam spokojena, tak bych to vůbec neresila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Taky plánuji ohrádku koupit, malá už začíná pomalu lozit a aby něco nevyvedla jen co jsem třeba na záchodě dám ji raději tam, lepší než aby ji přizabila třeba televize ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3876

Taky ji chci používat-tedy ohrádku, ne postýlku. Taky si neumím představit že bych měla za dítětem celý den běhat nebo ho nosit v rukách. Buď ráda že je tam spokojená a víc neřeš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26244
15.8.13 11:04

Klídek, pokud vám to oběma vyhovuje, tak proč ne…  ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
15.8.13 11:05

Tak pokud je tam spokojená, není tam celý den a jinak se jí normálně věnujete, tak snad nemůže říct nikdo ani popel. Náš v cest. postýlce teda nevydržel, škrabal se ven, řval, takže z toho byl průchodak (rozeply zip) nebo pozdeji bunkr atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332

Já bych ohrádku rozhodně nějak nezatracovala, ale snažila bych se pobyt tam trošku omezit. Naše malá je teda taky děsný drak, všude vleze, chvilku není v klidu, tak už holt párkrát spadla, ale to už k tomu asi patří. Teď už je taková šikovnější, tak už skoro nepadá. Podle mě je hodně důležité, aby dítě hodně lezlo, tím si buduje svaly na zádech důležité pro chůzi etc. My ohrádku nemáme, dávám malou do postýlky kromě spánku jen když jdu na WC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743

Ježiš marjá já nechápu proč se pořád všichni potřebují ujišťovat jak jsou super matky :nevim:
Tak buď ohrádku používáš a vyhovuje ti to nebo tě to trápí a pak jí nepoužívej :roll: Čekáš jako nějaký rozhřešení jak je to v pořádku, protože to dělají i jiní? Zkus si jako matka trochu věřit a neřešit kraviny.

Stejně ti tady polovina lidí odpoví, že jí používají a je to v pořádku a druhá polovina, že je to vězení pro děti a ty si strašná matka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
15.8.13 11:07

Jak už tady zaznělo. Já jsem děti skoro nikdy nedávala do ohrádky nebo postýlky, když se naučily lézt, protože tam řvaly. Kdyby tam byly spokojené, tak to vůbec neřeším,. Neboj, její vývoj tím nijak nebrzdíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.8.13 11:10

Doufám, že „jdeme na zahradu“ znamená, že má dítě možnost lozit aspoň tam, jinak mi teda přijde jak chudák. Dítě není potřeba hlídat, pokud je domácnost zabezpečená od ostrých rohů, věcí, které by na sebe mohlo strhnout atd Děti padají, to se holt stává, někdy to vypadá děsně, ale nějak se to musejí naučit. Takže u nás je ohrádka permanentně otevřená, leze si sem a tam jak chce, stejně jako kluci před ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
15.8.13 11:11

Já ohrádku neměla a ani mi nechyběla, v postýlce řval, omezovala ho v rozletu, tak jsem mu zkrátka musela být za zadkem a dávat pozor, aby nějak blbě nespadl. Stačilo i lehátko jako odkladiště na dobu nezbytně nutnou - nedalo se to. Jestli to tvému dítěti nevadí a je zvyklé, tak na tom nic špatného není. Já mám výhodu, že se malej naučil poměrně brzo chodit, takže mě nepotřebuje, dojde si, kam chce, i beze mě, takže si klidně můžu to jídlo udělat, zatímco on dělá bordel někde vedle.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová