Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@analoja píše:a třeba tříleťák taky vleze všude, navíc už si přistrčí židli, křeslo stůl, takže uzpůsobit byt a zamknout nebezpečný předměty je výhledově rozumnější, než pořizovat ohrádku
To každopádně! My máme dočista „dětskej byt“. Kolikrát si říkám, kdy přijde čas a budeme mít normální byt jako normální lidi ![]()
Já osobně na ohrádce nevidím nic špatného a také jsem ji u malého používala. Super věc, když potřebuješ něco udělat a nemůžeš mu stát za prdítkem. Matesovi se v ní líbilo, tak proč bych kvůli tomu měla být špatná matka… ![]()
@Ijaa A co delas denne tri hodiny, ze u toho dite nemuze byt?? Me teda prijde tri hodiny pomerne dost, vzdyt to je jedna cela epizoda bdeni ditete.
@analoja
tak to si nějak nedovedu představit někam do ohrádky zavřít tříleťáka, my máme doma 23 měs. a nebyla by tam, by s tama lezla pryč nebo by se kataplutovala hlavou dole
to je nebezpečnější, jak ji nechat volně se pohybovat
@petulatko moje děcko je vzhůru tedy min. 5 hodin, ale je fakt, že ho zavírám jen na vytření atp., což je max. 30 minut za den ![]()
@berry4 píše:
To sedíš denně 2-3 hodiny na wc?
Sorry, ale to ostatní, kdy se věnovat „nemůžeš“ opravdu nechápu. Navíc to je z denního režimu ročního dítěte v podstatě ta největší část aktivního bdění dítěte, které prosedí v ohrádce…![]()
![]()
Taky me ty dvě tři hodky zarazily..pro dítě dlouhá doba.
Na ohrádce není nic špatného, když je tam dítě po kratší dobu, ale u tebe mi připadá, že je tam strašně dlouho.
Třeba na té zahradě, tam by si dítě taky mohlo chvíli polízt a objevovat okolí ty ho holt budeš hlídat. Dávat dítě do nějaké ohrádky i venku, to je jak s králíkem ![]()
@KPKristy píše:
To každopádně! My máme dočista „dětskej byt“. Kolikrát si říkám, kdy přijde čas a budeme mít normální byt jako normální lidi
přesně taky si říkám, kdy asi začneme žít zase jako lidi
ségra má holky 7 a 5 let a holobyt mají pořád ![]()
@ixule píše:
@petulatko moje děcko je vzhůru tedy min. 5 hodin, ale je fakt, že ho zavírám jen na vytření atp., což je max. 30 minut za den
já četla vyšetření, si říkám bože co mu chudákovi dělá ![]()
@paola white píše:
přesně taky si říkám, kdy asi začneme žít zase jako lidiségra má holky 7 a 5 let a holobyt mají pořád
Jo? Takže nejsme jediní? Gauč permanentně rozložený a místo parádního potahu napínací prostěradlo… Police jen ve výšce… Ubrusy a záclony neexistují… ![]()
Už se popraly? ![]()
já ohrádku na malou mám, máme velkou dřevěnou 2×1,5 metru, takže místa v ní má dost, mám jí dodneška, kdy je malé už dva a čtvrt roku. Jako malá v ní byla když jsem potřebovala já nevím vyluxovat nebo jít na záchod, ale vzhledem k velikosti se v ní normálně pohybovala, převalovala, lezla, stejně jako když by byla na zemi. Ted jí zatím neruším z jednoho prostého důvodu - jen když si chci jít vypít rychle kafe na balkon, tak v ní je, dostane tam něco k jídlu a tu čtvrthodinu tam v pohodě vydrží, kouká z ní třeba na televizi nebo si tam prostě hraje. Není tam proto, že by to v bytě nezvládla, navíc z balkonu na ní v pohodě vidím, je tam proto, aby mě na tom balkoně nezavřela ![]()
@Šája píše:
Už se popraly?
No skoro! Další kontroverzní téma ke kojení, klokanka vs. manduca, chodítko a očkování ![]()
@Šája já už na balkoně byla zavřená, asi půl hodiny v zimě, na sobě jsem měla 3/4 a tričko
a ten zmetek mrňavej se mi celou dobu tlemil za sklem, otevři, ne, no divím se že přežil ![]()
@ixule píše:
@petulatko moje děcko je vzhůru tedy min. 5 hodin, ale je fakt, že ho zavírám jen na vytření atp., což je max. 30 minut za den
Moje byva taky dyl, ale zakladatelka ma devitimesicni. To si myslim byva vzhuru tak ty tri hodky.
Edit. Ted si to po sobe ctu, pardon, spojily se mi v hlave dva ruzne prispevky ![]()
Příspěvek upraven 15.08.13 v 13:10
ale prd céres, já nevím kolik mu bylo, no mrně, dva určitě ne. Teď by dostal kladivem po palici