Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ijaa píše:
Lepší, aby byla v ohradce, než aby si způsobila nějaký úraz nebo se nedej bože opařila, když varis, nebo si. zrovna davas kafe. Malemu je sedm měsíců a plánují ho taky mít v ohradce často. Máme proskleny nábytek v obyvaku poměrně nízko u země a představa, ze se to na něj vysype, mě děsí. Ohradku mu chystáme větší. Mame na.zemi dve matrace z naší staré postele a z klasické dřevěné postýlky k tomu uděláme ohradku. Bude mít velky prostor na blbosti a můžeme si.tam.k němu vlézt a hrát si s ním.
tak ty si dobrá
a to ho v ohrádce jako budeš držet do puberty?
Už vidím jak chodící dítě bude v ohrádce
mému synovi je rok a půl, z ohrádky by ti 100% vylezl a nemá tolik rozumu aby pochopil, že do nábytku se nemlátí, respektive pochopil by to, ale respektovat to nebude (stejně jako 99% dalších dětí).
@MaDoRaBe
no psa do klece a dítě do ohrádky a máš uklizeno a zabezpečeno 24 hodin denně ![]()
Tak nejdřív bych poděkovala za komentáře všech, od každého si něco beru. Ale ráda bych řekla, že diskuze měla být založena s humorem, což asi nevyznělo, ale to se občas stává, že něco nevyzní tak jak by mělo. Já mám tu ohrádku pořád u sebe, neustále ji přesouvám a myslím si že malá má u nás prozkoumané všechno, ale nebudu se tu obhajovat. Děkuji ještě jednou za komentáře všech, aspoň vím názory určitých uživatelek ![]()
@berry4 my jsme socky. máme to dřevěné tudíž nerozbitné. jen různě přestavujeme skřínky podle toho kam syn vyleze, aby byla alespoň televize v bezpečí ![]()
@Anonymní píše:
Tak nejdřív bych poděkovala za komentáře všech, od každého si něco beru. Ale ráda bych řekla, že diskuze měla být založena s humorem, což asi nevyznělo, ale to se občas stává, že něco nevyzní tak jak by mělo. Já mám tu ohrádku pořád u sebe, neustále ji přesouvám a myslím si že malá má u nás prozkoumané všechno, ale nebudu se tu obhajovat. Děkuji ještě jednou za komentáře všech, aspoň vím názory určitých uživatelek
no ty to víš, ale my nevíme
by mě zajímalo proč anonym ![]()
Já jsem na svoje děti ohradku nikdy neměla, byt jsme přizpůsobili, aby byl pro ně bezpečný. Na akutní potřeby sloužila postylka-pošťák, wc,…
Odstrašujícím případem je pro mě tchýně, která nechávala děti do roka jen v postýlce, ještě se mi chlubila, že ani nelezli, ale rovnou stáli… Ono taky moc nejde v postýlce lézt, že…
Jinak pokud to vyhovuje oběma a dítě tam není půlku dne, tak bych to neřešila.
@K-Black píše:
hele já třeba jediný co jsem uklidila byli nože ze spodního šuplíku, a když začal prcek lézt tak kytky ze země, jinak jsem byt nechala tak je, žádný zábrany na skřínky, šuplíky, kryty zásuvek atd. a ohrádku jsem nikdy neměla. Prostě se mi pořád prcatili kolem nohou, na záchod jsem nechala otevřený dveře. Ono moc opatření škodí, děti se pak třeba na návštěvě neumí chovat, protože doma mají všechno zabedněné a nemají k ničemu přístup. Osobně třeba vůbec nechápu pojistky v kuchyni na skřínkáchno co tak si vytáhnou hrnce.
jo to je fakt. doma máme skřínky do kterých nesmí zabezpečené a ty co do nich může ne, takže když jsme pak někde na návštěvě tak se chová jako křovák, protože ví, že když je to odemčené tak se tam smí ![]()
Kdybych se za hroznou matku považovala, tak to určitě změním sama a ne za pomocí emimina, prostě to mělo být za účelem pobavení a mrzí mě že to vyznělo nějak blbě. Malá je v postýlce jen když je spokojená, nikdy tam není když nechce. Má to jako určitou formu klidu. Asi nějaká demence mateřská se ptát ostatních mamin jak to mají
Ale můžu říct že obdivuju všechny, kdy to dokážou uhlídat:)jako nedovedu si představit, aby nám malá nerozbila televizi, nestáhla na sebe nějakým spůsobem závěsné dveře, nevytrhala kábl od lampičky ze zdi, nepřivřela si prsty do šuplíků a tak a obdivuju všechny kdo to zvládne:)
@berry4 píše:
no pravda, stěna bez skla, nedejbože pokoj bez stěny!( to už by bylo možná i na socku
)
Asi blbe ctu, ale ona tam pise o sklenenem nabytku, ne o sklenene stene. A nechci se dotknout uzivatelky, mozna to je hogo fogo, ale moje babicka ma taky konferencni stolek uvnitr proskleny a ten fakt uz neni hogo fogo, ma tak sto let (ten stolek).
@paola white píše:
jo to je fakt. doma máme skřínky do kterých nesmí zabezpečené a ty co do nich může ne, takže když jsme pak někde na návštěvě tak se chová jako křovák, protože ví, že když je to odemčené tak se tam smí
Anonym proto, protože jsem věděla nebo si alespoň myslela co tu budou za odpovědi..
@Anonymní píše:
Kdybych se za hroznou matku považovala, tak to určitě změním sama a ne za pomocí emimina, prostě to mělo být za účelem pobavení a mrzí mě že to vyznělo nějak blbě. Malá je v postýlce jen když je spokojená, nikdy tam není když nechce. Má to jako určitou formu klidu. Asi nějaká demence mateřská se ptát ostatních mamin jak to majíAle můžu říct že obdivuju všechny, kdy to dokážou uhlídat:)jako nedovedu si představit, aby nám malá nerozbila televizi, nestáhla na sebe nějakým spůsobem závěsné dveře, nevytrhala kábl od lampičky ze zdi, nepřivřela si prsty do šuplíků a tak a obdivuju všechny kdo to zvládne:)
ty ses ale neptala jak to mají ostatní, ale jestli si hrozná matka
![]()
@berry4 já nevím, já to trapně řeším vyhnáním dětí „na pastvu“.
Čímž tedy vyženu i sebe ale bordel doma nedělají. ![]()
@K-Black píše:
hele já třeba jediný co jsem uklidila byli nože ze spodního šuplíku, a když začal prcek lézt tak kytky ze země, jinak jsem byt nechala tak je, žádný zábrany na skřínky, šuplíky, kryty zásuvek atd. a ohrádku jsem nikdy neměla. Prostě se mi pořád prcatili kolem nohou, na záchod jsem nechala otevřený dveře. Ono moc opatření škodí, děti se pak třeba na návštěvě neumí chovat, protože doma mají všechno zabedněné a nemají k ničemu přístup. Osobně třeba vůbec nechápu pojistky v kuchyni na skřínkáchno co tak si vytáhnou hrnce.
Tak my máme holobyt a nic zajistenyho taky nemáme
az na to, ze spíme na velké matraci s malým a pak je tam jedna masiv komoda, supliky ma malej k dispozici a nebyl jediném úraz. Zaklepat. V mistnosti je taky velká kuchyň ikea, kde kramuje imrvere, vytahovaci koše a podobně proste ráj
pak je dětský pokoj no a tam byl problém s tím, aby si starší brácha vynesl do výšin svoje hračky, krabice s milióny kosticek lega, to bylo za vteřinu vysypany ale trochu dyl se to sbiralo. Taková nevýhoda nezavirani dítěte - minulý týden jsem šla na záchod a tam na me z vody svítil utopenej mobil htc desire.
hele já třeba jediný co jsem uklidila byli nože ze spodního šuplíku, a když začal prcek lézt tak kytky ze země, jinak jsem byt nechala tak je, žádný zábrany na skřínky, šuplíky, kryty zásuvek atd. a ohrádku jsem nikdy neměla. Prostě se mi pořád prcatili kolem nohou, na záchod jsem nechala otevřený dveře. Ono moc opatření škodí, děti se pak třeba na návštěvě neumí chovat, protože doma mají všechno zabedněné a nemají k ničemu přístup. Osobně třeba vůbec nechápu pojistky v kuchyni na skřínkách
no co tak si vytáhnou hrnce.