Stěhování do Rumunska? Šly byste?

731
12.8.13 10:03

Stěhování do Rumunska?

Ahoj holky, manžel dostal nabídku práce v Rumunsku na dva roky. Já a děti můžeme tam jet s ním. Zatím to pořád zvažujeme, mám z toho obavy, kdyby to byla jiná „civilizovaná“ země, tak bych neváhala, ale Rumunsko… Bydlíte tam někdo? Máte zkušenosti s bydlením v Rumunsku? Na dovolené u moře jsem tam byla, takže mi pište prosím jen zkušenosti s dlouhodobým pobytem. Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
12.8.13 10:06

@vetřelec nebála bych se toho, záleží, kam přesně. Ale jinak to tam není tak necivilizované, jak si tu myslíme, jen velký rozdíl mezi chudými a bohatými. Jestli vyrazíte někam do města, tak v pohodě. Jen bych dávala majzla na pobyt venku večer a na nošení peněz a pod u sebe. Ale je to stejné, jako tu. A náhodou, Rumunsko je pěkná krajina :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
12.8.13 10:13

Rumunsko je krásné, ale je pravda, že je velká propast mezi chudou a bohatší částí. Pokud by to bylo někam do velkého města, tak bych klidně jela, ale jestli by to bylo někam na venkov, tak bych váhala. Známí pravidelně jezdí přes Rumunsko někam na dovolenou (nepamatuji si kam) a říkají, že když projíždí tou jednou částí, tak se modlí, aby nepíchli. Ale to tě vážně nechci nějak strašit, takhle to tam nevypadá všude. I u nás v Ústí jsou místa, kde bych nechtěla píchnout :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.8.13 10:14
@Ijaa píše:
Rumunsko je krásné, ale je pravda, že je velká propast mezi chudou a bohatší částí. Pokud by to bylo někam do velkého města, tak bych klidně jela, ale jestli by to bylo někam na venkov, tak bych váhala. Známí pravidelně jezdí přes Rumunsko někam na dovolenou (nepamatuji si kam) a říkají, že když projíždí tou jednou částí, tak se modlí, aby nepíchli. Ale to tě vážně nechci nějak strašit, takhle to tam nevypadá všude. I u nás v Ústí jsou místa, kde bych nechtěla píchnout :D
:mrgreen: tak nějak.. já se mnohem víc bála u michalovců na slovensku - kolem spišského hradu, tam je to fakt super. Píchnout, tak Ti během 10ti minut odstrojí auto komplet.. :zed: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
12.8.13 11:04

S dlouhodobým pobytem zkušenost nemám, ale můžu napsat za sebe, že bych se toho nebála. Byla jsem tam několikrát, ve větších i menších městech a na venkově a ta země mi nepřijde tak strašná, jaké o ní kolují pověsti, naopak mně se tam líbilo. Je tam hodně romů, některá místa působí divoce a není to asi pro lidi, co mají fobii ze psů, bezprizorních psů je tam opravdu hodně. Co tam asi nejvíc hrozí je okradení, ale to je stejné i tady.
Záleží taky dost lokalitě, kde by jste měli bydlet.

Mimochodem známá je momentálně s manželem diplomatem v Tiraně a moc se jí tam líbí, až na ta vedra a bordle teda, a to má Albánie ještě horší pověst než Rumunsko.

• Citovat
  • Upravit
731
12.8.13 11:05

Měli bychom bydlet v Bukurešti, takže žádná divočina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
12.8.13 11:13
@vetřelec píše:
Měli bychom bydlet v Bukurešti, takže žádná divočina.

Jéé, tak to bych jela hned 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
12.8.13 11:19

Já bych také jela, ale asi i hodně záleží na věku dětí, aby tam chodily dva roky do školy a pak zase u nás, tak by v tom mohli mít docela binec, ale jestli jsi s nimi na mateřské tak bych to být tebou brala všemi deseti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
12.8.13 11:27

@ivetttka no to je taky problém - 5. třída a předškolák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
12.8.13 14:24

Vzdělání se dá řešit i domácí výukou, pokud si na to troufáš. Je otázka, jestli by jim nechyběl kontakt s vrstevníky (dá se nahradit jinak). Dále bývají v hlavních městech školy pro děti např. diplomatů, kde je ale vyučovací jazyk angličtina (určitě jednoduší než rumunština). Zase dobrá zkušenost, zkus pohledat.
Děti se někdy sžívají rychleji a lépe něž dospělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
18.8.13 17:37
@vetřelec píše:
@ivetttka no to je taky problém - 5. třída a předškolák…

tak to je docela blbý :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1832
18.8.13 17:52

S Rumunskem nemam zkusenosti ja ziju v Italii ale tady je to u nas plne všechno rumunu…nechteji pracovat jen brat peníze od státu kradou kde se da a nebo matky s deckama zebraji před obchody…nemam je rada..
ale pokud je to nejake velke město tak by to snad mohlo byt v klidu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
11.11.13 13:50

@vetřelec
Ahoj. Chci se zeptat, zda jste do Rumusnka s rodinou nakonec odjeli žít? Pokud ano, jaké to tam je? Manžel má nyní taky nabídku jít pracovat do Rumunska. Tak zvažujeme. Máme malé miminko, takže z tohoto pohledu je to v pohodě. Díky za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
11.11.13 15:39

@mon11 Ahoj, neodjeli, ale můj kamarád tam delší dobu pracoval a moc si to tam pochvaloval (samozřejmě záleží jakou pracovní pozici tam tvůj manžel bude mít a co všechno mu firma zaplatí..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
3.4.18 15:34

Sice je to. Starší příspěvek, ale zajimalo by mnw zda jste tam šla bydlet nebo ne ????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová