Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Právě přemýšlím o koupi ohrádky - co přesně myslíš tím hrací deka s ohradkou - dáš sem prosím nějaký odkaz?
Já si koupila tohle, ale rodit teprve budu, tak nevím jak se to osvědčí a jestli to je zrovna to co hledáš… ![]()
u nás se ohrádka nevede, kluci měli hrací deku a když odlezli jinam, tak prostě odlezli, jinak by se v ohrádce nudili. stačí dát nebezpečné věci do bhodné výšky a zkoumání může začít
my jsme měli ohrádku, byla to ta čtvercová, větší - prý i pro dvojčata. Pokud na ni máš místo, raději kup větší, než tu mrňavou - dítě ti v ní spíš vydrží.
V ohrádce jsme měli i deku, dala se použít i samostatně. Měla na sobě našité pískací hračky, zrcátko, šustila… ale je to skoro zbytečné, klidně bych koupila nějakou hebkou deku, kterou využiji i později - stějně bude mimčo zasypáno hračkami, tak nemusí být součástí deky.
Víc mi vyhovovala ohrádka skládací, siťovaná (viz foto) - než dřevená, neskládací. Když jsem potřebovala víc místa, složená byla hned, i s dekou a hračkami - a stála v koutě.
DaiquiriQ píše:
Já si koupila tohle, ale rodit teprve budu, tak nevím jak se to osvědčí a jestli to je zrovna to co hledáš…
Tak z tohoto by mi malá už odlezla ![]()
Já přemýšlím o dřevěné klasické ohrádce, místa moc nemám, takže maximum 120×120 a chci jí tam dávat když půjdu do kuchyně, protože s té nevidím do obýváku
- jinak bude mít (vlastně už má, dva dny už lozí dozadu) k dispozici celý obývák.
My máme oboje. Hrací deka na hraní se mnou, ohrádka když něco potřebuju udělat a potřebuju ho mít v bezpečí i bez dozoru.
Postýlku nedoporučuju, ta je jen na spaní ! ![]()
Po zkušenostech se dvěma dětma bych nekupovala ani jedno ani druhý, ohrádka ta by u nás vůbec neuspěla a místo hrací deky stačí jen hrazdička na kterou se dají zavěsit hračky, stejně pod tím nevydrží a za chvilku už sedí a lezou ![]()
budem mít klasickou dřevěnou ohrádku… přece jen když budu vařit nebo odběhnu na wc, nenechám prcka lozit po pokoji…samozřejmě dokud to půjde:-) Uklidit vše do dostatečné výšky je jedna věc, ale boule na hlavě od radiátoru a stolu druhá
Myslím, že ohrádka bude dobrý pomocník, když bude taťka v práci ![]()
Verca182 píše:
budem mít klasickou dřevěnou ohrádku… přece jen když budu vařit nebo odběhnu na wc, nenechám prcka lozit po pokoji…samozřejmě dokud to půjde:-) Uklidit vše do dostatečné výšky je jedna věc, ale boule na hlavě od radiátoru a stolu druháMyslím, že ohrádka bude dobrý pomocník, když bude taťka v práci
Ohrádku jsme nevedli - nechtěl tam být kluk a já se mu ani nedivim. CCa do 3 měsíců měl hrací deku, pak začal nenávidět ležení na zádech, na břiše blil, tak jsem pořídila pěnové puzzle - byly snáze omyvatelné a v době začátků plazení i vhodnější.
Tak u nás hrací deka frčela jako blázen a docela dlouho, přestala ho bavit teď. Měli jsme Chytráčka a je fakt krásná, mantinely mi přijdou zbytečné a ohrádka taky…co vím a znám z okolí, tak v tom děcka moc nechtějí být ![]()
Když si potřebuju odskočit tak ho frknu do jídelní židličky bo do postýlky - těch 5 minut ho v postýlce nezabije ![]()
Pěnové puzzle máme ale to ze kterého jdou vytahovat různé části a to je děs - malá to z toho vytahuje a každou chvíli je poblitý koberec ![]()
Hrací deka s hrazdičkou malou baví doteď, pokud hned neodleze tak na ní vydrží dost dlouho.
Do ohrádky jí nechci dávat na pořád, jen v případě že na ní nevidím
- je mi jasné že se jí tam nebude moc líbit, ale podle mě je to docela dobré.
lumáťa píše:
No přesně tak.Verca182 píše:
budem mít klasickou dřevěnou ohrádku… přece jen když budu vařit nebo odběhnu na wc, nenechám prcka lozit po pokoji…samozřejmě dokud to půjde:-) Uklidit vše do dostatečné výšky je jedna věc, ale boule na hlavě od radiátoru a stolu druháMyslím, že ohrádka bude dobrý pomocník, když bude taťka v práci
Já nevím, ale přijde mi, že děcko je rádo když vidí na matku, takže ho stačí kamkoliv vrazit a nemusí to být zrovna ohrádka aby vidělo jak mamka vaří (nebo čůrá)
.
Jestli máš sedátko do vany, tak ho můžeš upíchnout na tu chvíli do toho ![]()
petka.konecna píše:
Pěnové puzzle máme ale to ze kterého jdou vytahovat různé části a to je děs - malá to z toho vytahuje a každou chvíli je poblitý koberec
proto jsem koupila bez vyndavacího vnitřku. ![]()
Ahojte holky.Máte zkušenosti s ohrádkami pro děti.Naše malá už se začíná vzpínat,kutálet a posouvat,tak ji už nemůžu mít na gauči a tak bych ji chtěla pořídit nějakou ohrádku kde bude v bezpečí.Postýlka ta se mi nechce každý den převážet do obýváku a navíc má nebesa.Ta ohrádka by byla nejlepší.Dívala jsem se na hrací deky s ohrádkou taky by nebyla špatná.Co jste měly vy?