Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
tak ohrádku jsme koupili dřevěnou 100×100cm, myslím, že velikost akorát. Má dokonce 2polohy dna, takže zatím ji mám nahoře. Malá tam má hezký výhled. No brzy ji to skončí a půjde dolů, začíná se pokoušet o lezení a už se občas chytá za vršek.
Ohrádka má kolečka, takže s ní můžu popojiždět. Dveřima ale neprojdeme, ty jsou klasicky 80cm, ale to nevadí, využila bych to, ale minimálně.
Než jsme ohrádku pořídili, malá byla na zemi a byla pořád studená, prostě nám doma táhne (ikdyž jsou zavřená okna). Takže na zem půjde až se bude sama pohybovat, jako ležák tam trpěla. Puzze jsem kvůli tomu ležení na zemi taky pořizovala, ale nešlo to. Zatím má některé díly v ohrádce a hraje si s tím (likviduje
)
Tak nám se osvědčila ohrádka. Jak u staršího, tak i teť u mladšího. Nikdy jsem je tam nedávala na dlouho, jen třeba pro nezbytnou dobu, když jsem vařila, luxovala. Měli tam zavěšené hračky, když jen leželi a pak si tam hezky i hráli, když už seděli.Mladšímu jsem koupila i hrací deku, ale nelíbilo se mu na ní a když byl trošičku větší, tak mi za ty zavěšený hračky táák tahal, že mi dvě utrhl.
Ahojky, mám orhádku a v ní hrací deku s hrazdičkou. Ohrádku mám od začátku, protože máme psy a jsem max. spokojená, nepráší se tam tolik, takže tam je víc v čistotě, než kdyby měl jenom deku na zemi.
Nám se ohrádka moc osvědčila. Když potřebuju něco udělat, nemůžu mít oči všude, tak v ní malý chvíli je a hraje si, pozoruje mě a „povídá“ a tak
Hrací deku jsme měli taky, ale jakmile začal být pohyblivější, byl pořád mimo deku a zajímaly ho všechny věci, který by ho zrovna zajímat neměly..takže zvítězila ohrádka ![]()
Já měla pro dceru ohrádku jako sem dala obrázek xxZuzana a musím říct, že jak jsem ji původně nechtěla tak pak jsem za ni byla vděčná. I později kdy už holka začala vstávat tak bylo nutné někam odběhnout, buchla jsem ji do ohrádky, kde byla spousta hraček a já mohla jít vklidu na WC nebo dolů pro poštu do schránky.Je to fakt bezvadná věc. Navíc v této ohrádce opravdu nehrozí, že se prcek uhodí o šprusle nebo tak.
Příspěvek upraven 24.02.11 v 20:17
Ahoj,
ohrádku jsme nikdy neměli a ani mít nebudeme. Napřed jsem měli hrací deku a teď mají na zemi pěnové puzzle (podlepila jsem je, aby nevytahovali vnitřky). Ohrádku jsem zavrhla hned, sama bych tam nebyla a proč bych tam dávala děti. Zabezpečila jsem celý byt, nebezpečné věci uklidila a oni si lozí kde chtějí a zkoumají. Přijde mi to lepší než je mít na malém prostoru a strkat jim tam hračky. Na záchod chodím bez problémů a v kuchyni jsou se mnou a koukají jak vařím nebo uklízím. Někdy je dám do židliček a baští křupky, když byli menší tak byli v lehátku nebo v autosedačce.
Alpaka píše:petka.konecna píše:proto jsem koupila bez vyndavacího vnitřku.
Pěnové puzzle máme ale to ze kterého jdou vytahovat různé části a to je děs - malá to z toho vytahuje a každou chvíli je poblitý koberec
Jee a ja naivne koupila s vyndavacim vnitrkem, dokonce treba natrikrat
ze ho to bude bavit a ucit se o zviratkach
a to mam hnedle dvoje, nejsem troskar ![]()
My meli hraci deku z Ikea a pod ni penove puzzle aby na ni nebyla zima. Moc se nam to osvedcilo. Ta z Ikey je totiz hodne velika. Vsude jsme videla jen deky 1×1m a tahle je o dost vetsi…
Ohradka je asi dost individualni. Kamaradka mi ji doporucila, ale u nas uspech nemela. Smontovali jsme ji a 2 mesice jsme do ni akorat uklizeli hracky.
Norbert v ni nechtel byt ani za svet ![]()
To se dá natrénovat. Po chviličkách, napřed aby tě viděl, z minuty na 5minut…atd. až v ní klidně vydrží půl hodiny sám s hračkama ![]()
ale chce to trpělivost ![]()
Marketa2008 píše:
My meli hraci deku z Ikea a pod ni penove puzzle aby na ni nebyla zima. Moc se nam to osvedcilo. Ta z Ikey je totiz hodne velika. Vsude jsme videla jen deky 1×1m a tahle je o dost vetsi…
Ohradka je asi dost individualni. Kamaradka mi ji doporucila, ale u nas uspech nemela. Smontovali jsme ji a 2 mesice jsme do ni akorat uklizeli hracky.
Norbert v ni nechtel byt ani za svet
ohrádku 120×130, s podlážkou, na ní matrace, s vyndavacíma špriclema, který tam byly zandaný všehovšudy snad třikrát, jinak vandané a měl volnost pohybu a ohrádka sloužila jako hrací koutek.
Ta se mi moooc líbí fakt:-)tak uvidím co nakonec zvítězí. ![]()
My měli pouze hrací deku, Ondra ji měl rád od hodně malinka. Ohrádka by se u nás nechytila, chtěla jsem mu dopřát možnost se odkulit, kam potřebuje, aby mohl prozkoumávat. A tak se taky stalo, plazili jsme se od 5,5měsíce a prozkoumávali o stošest
. Ondra nikdy neměl rád omezování, na zemi fungoval dost dobře a zvládli jsme to bez problémů.
My měli klasickou dřevěnou ohrádku,ale ta se nám moc neosvědčila.Malej se začal sám stavět a věčně brečel,jelikož když spadnul tak se bouchnul.Nakonec to vyhrála cestovní postýlka,kterou měl v obýváku.Posloužila jako ohrádka a při pádu to bylo do měkka.
Jinak hrací deka byla fajn,do té doby kdy jenom ležel,pak z ní začal utíkat a už ho nezajímala.
Laaja píše:
Ahoj,
ohrádku jsme nikdy neměli a ani mít nebudeme. Napřed jsem měli hrací deku a teď mají na zemi pěnové puzzle (podlepila jsem je, aby nevytahovali vnitřky). Ohrádku jsem zavrhla hned, sama bych tam nebyla a proč bych tam dávala děti. Zabezpečila jsem celý byt, nebezpečné věci uklidila a oni si lozí kde chtějí a zkoumají. Přijde mi to lepší než je mít na malém prostoru a strkat jim tam hračky. Na záchod chodím bez problémů a v kuchyni jsou se mnou a koukají jak vařím nebo uklízím. Někdy je dám do židliček a baští křupky, když byli menší tak byli v lehátku nebo v autosedačce.
moje slova ![]()
jak začla plazit tak i deka byla na nic, chvilku jsme měli prkno ve dveřích aby nešla do kuchyně na psa, ale to jen chvilku, než ho přelezla, ted může všude, uklízí,luxuje, vaří se mnou, když jdu na wc tak ji beru na nočník taky…