Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, předem se omlouvám za stupidní dotaz, ale…
Rozhodli jsme se, že si pořídíme parní hrnec, máme vybraný Morphy Richars. Zajímalo by mě, používáte ho někdy i místo mikrovlnky? Už mi docela dlouho pije krev, zabírá místo a jídlo z ní ohřáté nám vůbec nechutná. Takže jsem si říkala, že zároveň s pořízením parního hrnce by šla z baráku. Konkrétně u toho našeho vyhlédnutého typu je i nádoba na rýži/omáčky o objemu 900ml, takže bychom jídlo případně ohřívali asi v ní. Nebo je možné ohřívat i v nějakých vlastních dózách, které přežijí vyšší teploty? Nerada bych hrnci ublížila nějakou neodbornou manipulací…
Díky za vaše postřehy a zkušenosti.
Tak já ho mám a vařila jsem v něm jen příkrmy pro holky a vajíčka když chci, aby mi na 100% nepraskli
jinak co už mladší jí naše jídla tak ho nepoužívám… ohřívat
tak asi by to šlo, ale nebude to jak v mikrovlnce myslím rychlost ohřevu. Ty misky nejsou nijak moc velké a umývat to pořád dokola by se mi teda nechtělo.
@Blanka S My jsme právě plánovali spíš ten 48775, jsme jen dva a objem 5l nám bude asi stačit. S tím ohřváním jsem myslela párkrát do týdne, když je třeba ohřát nějaký zbytek rýže, těstovin, rizoto, lasagne a tak. Jinak ho využijeme docela dost, především na zeleninu a knedlíky, máme velkou spotřebu.
Ohřívat v misce na rýži by určitě šlo, jiné nádoby bych tam nedávala, asi bych se bála
jinak můj postřeh - hrnec byl naprosto v pohodě, dokud jsem nádoby neumyla v myčce
v návodu se píše, že se v myčce dají mýt, ale po umytí v myčce se tam začaly objevovat miniaturní prasklinky (na vnějších nádobách a na víku)… hrnec je nadále funkční, ale v myčce jsem ho umyla jen párkrát, teď už zase radši v ruce ![]()
my z něj milujeme hlavně rýži, ta je perfektní, jinak už ji nevařím ![]()
@katty89 píše:
@Blanka S My jsme právě plánovali spíš ten 48775, jsme jen dva a objem 5l nám bude asi stačit. S tím ohřváním jsem myslela párkrát do týdne, když je třeba ohřát nějaký zbytek rýže, těstovin, rizoto, lasagne a tak. Jinak ho využijeme docela dost, především na zeleninu a knedlíky, máme velkou spotřebu.
ten co mám já tam jsou 3 nádoby a můžeš si vybrat cenově to dnes vyjde +/- stejně… vařila jsem vždy v těch nádobách… v myčce jsem nemyla nikdy jo a já jsem z Prahy a dost se zanáší ta varná deska vodním kamenem
Tak ja ho v mycce umyvam a prasklinky mam taky, ale dle jinych for a diskuzi to nicemu nevadi. v ruce by se mi myt nechtel kvuli clenitemu dnu. ale k veci
na ohrev mi to prijde strasne na dlouho, varim v nem casto a pokud jidlo nesnime ani po tech 40min dohrevu a chladne, tak uz to neni ono. kdyz bylo jidlo studene, tak jsem ho pak hodila do mikrovlnky a nebo omacky do hrnce a ohrala jsem ho na plotne.
Ahoj. Mikrovlnku nemám, ohřívám v parním hrnci, polévky atp ohřívám na sporáku. Neměnila bych. Nádoby myju ručně, pokud se myje hned, stačí opláchnout.