Olmíci a modifikovaný škrob

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101562
6.8.12 14:38
@momi33 píše:
tak oni to tam vkládají jednotliví uživatelé, si myslím.

Právě proto jsem psala, pokud je to složení správně… ale prostě si myslím, že potenciálně rakovinotvorné barvivo v jogurtu tedy hnus je (no nejenom tam).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rsisa
6.8.12 14:39
@Makinaa007 píše:
Jogurt dobrá máma je shit z toho důvodu, že do něj dají málo jogurtových bakterií, jogurt nezhoustne, a proto je v něm moooooc škrobu, želatiny atd aby měl aspoň trochu jogurtovou konzistenci. Normální OVOCNý jogurt není šizený, protože je v něm škrob - ten je tam proto, aby nahoře neplavala voda. Co se týká pudingu, tak v tom původním většinou hustotu zajišťují žloutky.

Souhlasím naprosto

• Citovat
  • Upravit
9578
6.8.12 14:40

No, ono kdyby to hlídalo více lidí, tak pak by možná knám přestali dovážek odpad Evropy - jak se poslední dobou říká a děje. Ale jo, když chcete jíst škroby, párky plné soji místo masa, jogurty zahuštěné škroby místo mlíka, sýry bez mléka jen ze ztužených tuků či čeho, tak proč ne :mrgreen: Já neřikám, že jím vše dobře, ale prostě za takový sajrajty nejsem ochotná platit a ještě to jíst. raději hlídám, člověk zjistí, že už se po chvíli snadno orientuje a nedělá mi to až tak potíž. A ano, hlídám i některou kosmetiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
6.8.12 14:40

Skrob vas nezabije, ale problem je, ze to je nahrazka, ktera krom kalorii neda telu vubec nic, zkratka prazdne kalorie a pokud takovych vyrobku jime vice, neni to dobre

na druhu stranu, kazde procento potraviny, ktere se vyrobci podari nahradit levnym skrobem, je pro nej ohromny konecny zisk a proto nekteri nahrazuji a nahrazuji, kam az to jde a my to pekne kupujeme, az to nebudeme kupovat, tak to prestanou delat

• Citovat
  • Upravit
17013
6.8.12 14:46
@Hodaka píše:
je na seznamu jedů :lol:

Z roku 2009, fakt objektivní hodnocení :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.8.12 14:47
@TereuliJa píše:
Http://www. bezkonzervantu. cz/ecka-v-potravinach/vyhledat/kod=_nazev=_skupina=0_skodlivost=1
Tady je návod, neustále po ruce nejlépe internet v mobilu a trávit v krámě půl dne :lol: Ne, ja to tolik nehrotím, dávám pozor na ty nebezpečné složky a jinak by jsme nemohli jíst fakt nic :roll:Příspěvek upraven 06.08.12 v 14:33

To není pravda, prostě si jen jednou otipuješ výrobky a pak už kupuješ na jisto furt to samé, o čem víš, že je v pořádku. A jíst se opravdu bez sajrajtů dá, jen to chce se trochu namáhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.8.12 14:52

Holky, ten domácí puding, jak se tu někdo ptal – normálně kupte krabičku kukuřičného škrobu Gustin, žlutá krabička. Dávkuje se cca 45 g na půl litru mléka a k tomu 2-3 lžíce cukru, podle chuti. Ochutit lze vanilkou (nejlépe mletý lusk, výborný je tento a hodně dlouho ten pytlík vydrží – http://www.aida-organic.cz/…eta_BIO/287/, vypadá to takto draze, ale opravdu se to dávkuje po malinkých troškách. Dále se dá dochutit kakaem nebo zkaramelizovaným cukrem. Nebo třeba trochou marmelády, snad by šel třeba i med… Když to smícháte 1:1 s vyšlehaným tvarohem (je potřeba pak ještě dosladit), získáte domácí pribiňák, když se přidá ještě ušlehaná šlehačka, je to dokonce lepší, než originál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
6.8.12 14:53

@monika32 tak u mě tím složením co měla prostě ztratila dobrá máma mojí důvěru. A prostě ve mě pořád budí pocit, že je to šizený jogurt. Jinak jogurt se škrobem nekupuju z principu, nemá v jogurtu co dělat. Nejraději kupujeme bílý a doma ho míchám s ovocem, medem, marmeládou.

• Citovat
  • Upravit
7631
6.8.12 14:55

Těch čistejch jogurtů je fakt hodně a najdete je i mezi těmi nejlevnějšími. Třeba Coop prodává Ranko jogurt bílý, který vyrábí fa Hollandia, i kauflanďácký je bez škrobů - Milblu bilý. Já to řešila hodně před druhým rokem. Teď má malý čtyři, tak mu kupuju i slazené. Vyhýbám se jogurtovým dezertům.
Přijde mi, že na Slovensku mají trošku přísnější normy. U nás se produkt kolikrát nazývá jogurt a na Slovensku dezet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
6.8.12 14:57

Ahoj, nekupuju nic s přísadama. Když chci jogurt, myslím tím jogurt, ne nastavované cosi. A když chci smetanové, koupím pouze vanilkového Lipánka.

Pribináček, výrobky škrobové a/nebo s dalšími látkami, co do těchhle věcí nepatří, mi do baráku nesmí. Ani pro děti, ani pro nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
6.8.12 14:57

@ivuska.h dá se to sehnat i normálně v obchodě nebo třeba ve zdravé výživě? Já kupuju jen vanilkový lusk, protože jsem namletou nikde neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
6.8.12 14:59

@ivuska.h, ten puding mě zaujal. Ten vyzkouším.
Já dělám doma jen Pribiňáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.8.12 15:09
@lulushka píše:
@ivuska.h dá se to sehnat i normálně v obchodě nebo třeba ve zdravé výživě? Já kupuju jen vanilkový lusk, protože jsem namletou nikde neviděla.

Ve zdravé výživě, v supermarketu jsem viděla jen celé lusky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
6.8.12 15:12

@ivuska.h tak to je super, díky moc, v pátek jedu do města, tak se proto zastavím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
6.8.12 15:13

@Bohemund no jistě, jen z mléka a z gUSTINU NEBOLI ŠKROBU ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí