Olmíci a modifikovaný škrob
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@momi33 píše:
tak oni to tam vkládají jednotliví uživatelé, si myslím.
Právě proto jsem psala, pokud je to složení správně… ale prostě si myslím, že potenciálně rakovinotvorné barvivo v jogurtu tedy hnus je (no nejenom tam).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Makinaa007 píše:
Jogurt dobrá máma je shit z toho důvodu, že do něj dají málo jogurtových bakterií, jogurt nezhoustne, a proto je v něm moooooc škrobu, želatiny atd aby měl aspoň trochu jogurtovou konzistenci. Normální OVOCNý jogurt není šizený, protože je v něm škrob - ten je tam proto, aby nahoře neplavala voda. Co se týká pudingu, tak v tom původním většinou hustotu zajišťují žloutky.
Souhlasím naprosto
- Citovat
- Upravit
No, ono kdyby to hlídalo více lidí, tak pak by možná knám přestali dovážek odpad Evropy - jak se poslední dobou říká a děje. Ale jo, když chcete jíst škroby, párky plné soji místo masa, jogurty zahuštěné škroby místo mlíka, sýry bez mléka jen ze ztužených tuků či čeho, tak proč ne
Já neřikám, že jím vše dobře, ale prostě za takový sajrajty nejsem ochotná platit a ještě to jíst. raději hlídám, člověk zjistí, že už se po chvíli snadno orientuje a nedělá mi to až tak potíž. A ano, hlídám i některou kosmetiku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Skrob vas nezabije, ale problem je, ze to je nahrazka, ktera krom kalorii neda telu vubec nic, zkratka prazdne kalorie a pokud takovych vyrobku jime vice, neni to dobre
na druhu stranu, kazde procento potraviny, ktere se vyrobci podari nahradit levnym skrobem, je pro nej ohromny konecny zisk a proto nekteri nahrazuji a nahrazuji, kam az to jde a my to pekne kupujeme, az to nebudeme kupovat, tak to prestanou delat
- Citovat
- Upravit
@Hodaka píše:
je na seznamu jedů
Z roku 2009, fakt objektivní hodnocení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TereuliJa píše:
Http://www. bezkonzervantu. cz/ecka-v-potravinach/vyhledat/kod=_nazev=_skupina=0_skodlivost=1
Tady je návod, neustále po ruce nejlépe internet v mobilu a trávit v krámě půl dneNe, ja to tolik nehrotím, dávám pozor na ty nebezpečné složky a jinak by jsme nemohli jíst fakt nic
Příspěvek upraven 06.08.12 v 14:33
To není pravda, prostě si jen jednou otipuješ výrobky a pak už kupuješ na jisto furt to samé, o čem víš, že je v pořádku. A jíst se opravdu bez sajrajtů dá, jen to chce se trochu namáhat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, ten domácí puding, jak se tu někdo ptal – normálně kupte krabičku kukuřičného škrobu Gustin, žlutá krabička. Dávkuje se cca 45 g na půl litru mléka a k tomu 2-3 lžíce cukru, podle chuti. Ochutit lze vanilkou (nejlépe mletý lusk, výborný je tento a hodně dlouho ten pytlík vydrží – http://www.aida-organic.cz/…eta_BIO/287/, vypadá to takto draze, ale opravdu se to dávkuje po malinkých troškách. Dále se dá dochutit kakaem nebo zkaramelizovaným cukrem. Nebo třeba trochou marmelády, snad by šel třeba i med… Když to smícháte 1:1 s vyšlehaným tvarohem (je potřeba pak ještě dosladit), získáte domácí pribiňák, když se přidá ještě ušlehaná šlehačka, je to dokonce lepší, než originál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monika32 tak u mě tím složením co měla prostě ztratila dobrá máma mojí důvěru. A prostě ve mě pořád budí pocit, že je to šizený jogurt. Jinak jogurt se škrobem nekupuju z principu, nemá v jogurtu co dělat. Nejraději kupujeme bílý a doma ho míchám s ovocem, medem, marmeládou.
- Citovat
- Upravit
Těch čistejch jogurtů je fakt hodně a najdete je i mezi těmi nejlevnějšími. Třeba Coop prodává Ranko jogurt bílý, který vyrábí fa Hollandia, i kauflanďácký je bez škrobů - Milblu bilý. Já to řešila hodně před druhým rokem. Teď má malý čtyři, tak mu kupuju i slazené. Vyhýbám se jogurtovým dezertům.
Přijde mi, že na Slovensku mají trošku přísnější normy. U nás se produkt kolikrát nazývá jogurt a na Slovensku dezet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nekupuju nic s přísadama. Když chci jogurt, myslím tím jogurt, ne nastavované cosi. A když chci smetanové, koupím pouze vanilkového Lipánka.
Pribináček, výrobky škrobové a/nebo s dalšími látkami, co do těchhle věcí nepatří, mi do baráku nesmí. Ani pro děti, ani pro nás.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivuska.h dá se to sehnat i normálně v obchodě nebo třeba ve zdravé výživě? Já kupuju jen vanilkový lusk, protože jsem namletou nikde neviděla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivuska.h, ten puding mě zaujal. Ten vyzkouším.
Já dělám doma jen Pribiňáky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lulushka píše:
@ivuska.h dá se to sehnat i normálně v obchodě nebo třeba ve zdravé výživě? Já kupuju jen vanilkový lusk, protože jsem namletou nikde neviděla.
Ve zdravé výživě, v supermarketu jsem viděla jen celé lusky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivuska.h tak to je super, díky moc, v pátek jedu do města, tak se proto zastavím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit