Olmíci a modifikovaný škrob
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Tak konkrétně ten smetanový pribiňák má jen 7 složek a vše srozumitelné. Jinak ty rádoby ovocné jogurty taky nekupuju. Občas ty olmíky, monte a nejvíc máme doma activii a jedině tu i ovocnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak škrob je úplně ve všem, objevila jsem ho i v dětských výživách od ukončeného čtvrtého měsíce!! Co tam dělá?
Ale jinak je fakt, že škrob, jak je již výše řečeno, je „kukuřičný“ bramborobvý" a podobně, a tedy zcela neškodný, páč je v těch potravinách přirozeně.
jo makino a ještě pudink ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Makinaa007 Tak úplně obyčejný není, to by neměl svoje číslo, ale škodlivé to není
Ale vitamín má taky svoje číslo a beta karotén taky.. to je jen o tom, že by to v dané potravině nemuselo být
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Makinaa007 Tak úplně obyčejný není, to by neměl svoje číslo, ale škodlivé to není
Soje číslo má i kys. citronová nebo vit. C
Modifikovaným škrobům se nevyhýbám, spíš je to problém v tom, že tak lze jogurt celke snadno ušidit (= zahustit), takže se pak prodává něco, co má ve skutečnosti nižší hodnotu… Jinak škrob za škodlivý nepovažuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja kupuji jogurty ty lepší, ale hlavně kvůli chuti, dobre mamy a tak to je takové žele… Ale souhlasim s tím, že je trošku hysterie s těma ečkama, normalní škrob je zcela přírozena látka jite ji pokažde v bramboru
akorat nevím jak je to s tim modifikovaným
- Citovat
- Upravit
@Makinaa007 píše:
Použily jste holky někdy při vaření nebo pečení výrobek prodávaný pod názvem Solamyl, Maizena či Gustin? Otrávily jste se? Určitě ne a takový nějaký škrob je v těch jogurtech.
Nebo jakýkoliv puding v pytlíku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Modifikovany skrob, znamena, ze je chemicky upraveny, urcite to neni stejne jako obycejny skrob
a urcite to neni nic co bych v potravinach vyhledavala ![]()
- Citovat
- Upravit
@ivuska.h píše:
Nebo jakýkoliv puding v pytlíku…
možna blbá otázka, ale ono jde udělat puding i bez pytlíku?
- Citovat
- Upravit
@Makinaa007 píše:
Použily jste holky někdy při vaření nebo pečení výrobek prodávaný pod názvem Solamyl, Maizena či Gustin? Otrávily jste se? Určitě ne a takový nějaký škrob je v těch jogurtech.
neotrávili. ale to že to mám v buchtě, tak přeci neznamená, že to musím mít i v jogurtu. Zkrátka jsou místa, kam to patří a kam ne.
To máš jako sušenky Sunarky. Je v nich sůl. Solí se rozhodně neotrávím, ale že bych ji dítěti musela cpát v sušenkách, to fakt ne, to dám radši obyč piškot ![]()
@monika32 píše:
Jinak s tím haněním té dobré mámy to je fakt děs, není tam nic špatnéhoNení v ní nic špatného, jen to co v ostatních ovocných jogurtech
já nevím, upřímně, když pominu to, že si nechám jogurt nastavit něčím levnějším, aby toho bylo víc, vám to třeba chutná? Po normálním poctivém jogurtu byla dobrá máma jak po kvalitním másle si dát ten nejlevnější margarín
I to dítě to odmítlo jíst, já se mu nedivím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KačkaK40 píše:
Jinak škrob je úplně ve všem, objevila jsem ho i v dětských výživách od ukončeného čtvrtého měsíce!! Co tam dělá?
Ale jinak je fakt, že škrob, jak je již výše řečeno, je „kukuřičný“ bramborobvý" a podobně, a tedy zcela neškodný, páč je v těch potravinách přirozeně.
jo makino a ještě pudink
Tak zrovna v těch výživách mi vadí hodně, protože ty levné klasické výživy (ovocné) mají jen kolem 60-70 procent ovoce, k tomu voda, aby to neteklo, tak je tam ten škrob a ještě je to většinou přislazené cukrem. Takže to je na tom špatně, že podíl ovoce se nahradí škrobem, ne že by ten sám škrob nečemu škodil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bohemund píše:
a co ze sáčku? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bohemund píše:
No třeba z toho Gustinu, já tak dělám doma vanilkový – Gustin z krabičky, drcený vanilkový lusk a cukr. Je to levnější a bez umělého vanilinu. Jde podobně udělat i kakaový, karamelový…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bohemund píše:
no ze škrobu, stačí se podívat na složení. Mám doma kukuřičný škrob a když má přebytky mlíka s brzkou spotřebou, tak udělám puding, stačí přidat ještě vanilkový cukr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Modifikovaný škrob a genenticky modifikovaný škrob nejsou jedno a to samé je v tom velký a podstatný rozdíl.
Jsou to dvě zcela odlišné úpravy. Modifikace=úprava.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak všeobecně, i kdybych připustila, že modifikovaný škrob je ok (což není), tak mě štve ten princip. Naředí původní surovinu, zahustí to škrobem, přidají aromata a barviva a vyjde je to levněji. Je to podle mě klamání zákazníka. Na druhou stranu je to na nás na zákaznících, pokud se necháme oblbovat. Ve stejné cenové relaci můžu jogurt koupit i bez škrobů ![]()
Btw. pokud výrobce škrob blbě zmodifikuje, tak může být karcinogení - dobrou chuť.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit