Olmíci a modifikovaný škrob

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hodaka
6.8.12 14:27
@monika32 píše:
Moje dítě dobrou mámu jí, jí i activi a blije hollandii… takže takhle se to fakt nedá brát, jenom mi vysvětli, co je v dobré mámě špatného? :think:

je na seznamu jedů :lol:

• Citovat
  • Upravit
25324
6.8.12 14:27
@j.a.n.i1 píše:
No já tedy nevím, dobrou mámu nekupuju, tak se nemůžu podívat, zda je opravdu to složení na kelímku stejné, jako v odkazu, který dáváš, ale pokud ano, tak to je tedy pěkný hnus…
:nevim: :nevim: :nevim: no, já nevím, složení by se mělo zakládat na pravdě. úsudek ať si udělá každý sám ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
6.8.12 14:28

Me prkvapilo na pribinackovi dost drahem jahodovem ze do toho strcej i karmin coz pokud vim jsou ty rozemlety broucci jako barvivo :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969

Fíííha, jak že děláte ten domácí puding? Nekupuji ho častřo, ale když už se snažím dátdětem nesračkozy, tak i te puding ych prubla. Jinak u nás vede:
u mě bio holandia, malýmu hollandia slazená a holka nejí nic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
@momi33 píše:
jak jsem psala, Happy Fruit je bez cukru a škrobu.

Já kupuju jen Babylove nebo Alnatura z DM, tam je hodně 100% ovocných a ty co nejsou, jsou dohuštěné rýžovou moučkou, pod 90% ovoce tam nejde nic, doslazované taky není nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
6.8.12 14:30

Holky nechcete náhodou přestat používat i šampóny, tělová mléka atd.? Všechno je to chemie která se vstřebává přes pokožku do těla. Ano je zdravotně nezávadná, ale to je modifikovaný škrob taky. Podle stejné zdravotnické organizace. MMCh modifikovaný škrob je všude a neuhlídáte to, běžný spotřebitel nemá šanci to uhlídat. Takže tím že nebudete kupovat jogurty s tímto škrobem nic nezměníte. A víte o tom že když si uvaříte pudink tak ten škrob tím vařením vlastně taky modifikujete, takže po uvaření šup s ním za stálého míchání do koše, modifikace potravin přece škodí zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
6.8.12 14:30
@momi33 píše: :nevim: :nevim: :nevim: no, já nevím, složení by se mělo zakládat na pravdě. úsudek ať si udělá každý sám ;)

Tak mohl se někdo upsat, když to přepisoval na net… ale tahle přísada, která je v jahodové Dobré mámě mě osobně tedy škodlivá přijde a to dost http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
6.8.12 14:31

No, že dobrá máma je o. k. bych netvrdila. Neříkám, že všechna, ale hlavně ty rádoby ovocné často mají E120 http://www.chemievjidle.cz/…ovoce-danone což je pěkný sajrajt :?
Jinak také se snažím škrobům vyhnout - spíš z principu - když mám jogurt, chci jogurt a ne náhražky, to samé s ovocnou přesnídávkou-nepotřebuju půlku ovoce a zbytek vodu zahuštěnou a ochucenou čím si. Z přesnídávek jsou dobré Alnatura (některé jsou také 100% ovoce) a nebo kupuju 100% ovoce v malých kelímkách (snad Sunarka a Hami)-také bez cukrů a škrobů.

Příspěvek upraven 06.08.12 v 14:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
6.8.12 14:32

Http://www. bezkonzervantu. cz/ecka-v-potravinach/vyhledat/kod=_nazev=_skupina=0_skodlivost=1
Tady je návod, neustále po ruce nejlépe internet v mobilu a trávit v krámě půl dne :lol: Ne, ja to tolik nehrotím, dávám pozor na ty nebezpečné složky a jinak by jsme nemohli jíst fakt nic :roll:

Příspěvek upraven 06.08.12 v 14:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
6.8.12 14:32
@papavlinka33 píše:
Holky nechcete náhodou přestat používat i šampóny, tělová mléka atd.? Všechno je to chemie která se vstřebává přes pokožku do těla. Ano je zdravotně nezávadná, ale to je modifikovaný škrob taky. Podle stejné zdravotnické organizace. MMCh modifikovaný škrob je všude a neuhlídáte to, běžný spotřebitel nemá šanci to uhlídat. Takže tím že nebudete kupovat jogurty s tímto škrobem nic nezměníte. A víte o tom že když si uvaříte pudink tak ten škrob tím vařením vlastně taky modifikujete, takže po uvaření šup s ním za stálého míchání do koše, modifikace potravin přece škodí zdraví.

dá se koupit i kosmetika bez parabenů a parfemace, jen je dost drahá ;) ¨
a uhlídat se to dá, neboj. Třeba u nás není s modifikovaným škrobem nic. A pudink nejíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
6.8.12 14:33
@j.a.n.i1 píše:
Tak mohl se někdo upsat, když to přepisoval na net… ale tahle přísada, která je v jahodové Dobré mámě mě osobně tedy škodlivá přijde a to dost http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?…

tak oni to tam vkládají jednotliví uživatelé, si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
6.8.12 14:33
@papavlinka33 píše:

Ale ty nechápeš zásadní rozdíl, nejde o to, že by byl škrob škodlivý, ale jde o to, že pokud je třeba do jogurtu cpát škrob, tak to znamená, že byl někde ošizený… a nevím proč bych si měla kupovat šizený jogurt, když existuje ten nešizený 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.8.12 14:34
@papavlinka33 píše:

Proč by to spotřebitel němel šanci ohlídat? Stačí číst složení…

Kosmetika – však taky „chemickou“ kosmetiku nekupuju ;) Jediná výjimka je šampón, protože přírodní šampón mi vlasy dobře neumyje, bohužel a pak ještě zubní pastu dospěláckou máme Elmex. Jinak vše přírodní kosmetika, převážně kupuju Nobilis a Eoné.

Nelíbí se mi ta bagatelizace ve tvém příspěvku, je dobře, že si lidi hlídají, co jedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
6.8.12 14:35
@ivuska.h píše:
Proč by to spotřebitel němel šanci ohlídat? Stačí číst složení…

Kosmetika – však taky „chemickou“ kosmetiku nekupuju ;) Jediná výjimka je šampón, protože přírodní šampón mi vlasy dobře neumyje, bohužel a pak ještě zubní pastu dospěláckou máme Elmex. Jinak vše přírodní kosmetika, převážně kupuju Nobilis a Eoné.

Nelíbí se mi ta bagatelizace ve tvém příspěvku, je dobře, že si lidi hlídají, co jedí.
:palec: :potlesk: :palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
6.8.12 14:36

Jogurt dobrá máma je shit z toho důvodu, že do něj dají málo jogurtových bakterií, jogurt nezhoustne, a proto je v něm moooooc škrobu, želatiny atd aby měl aspoň trochu jogurtovou konzistenci. Normální OVOCNý jogurt není šizený, protože je v něm škrob - ten je tam proto, aby nahoře neplavala voda. Co se týká pudingu, tak v tom původním většinou hustotu zajišťují žloutky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí