Olmíci a modifikovaný škrob
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Takže asi zbytečně plaším, ale asi zůstanu u svých značek. Možná zkusím ty yoplait. nevíte jaké jsou ty .....fajn ovocíčko?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zasemamina píše:
Takže asi zbytečně plaším, ale asi zůstanu u svých značek. Možná zkusím ty yoplait. nevíte jaké jsou ty .....fajn ovocíčko?
Dobré ovocné jogurty bez aditiv jsou i Jogobella, já třeba Floriany nemám ráda, jsou na mě moc tučné. Valašské jsou taky bez „chemických“ aditiv, ale taky trochu moc tučné. To nemyslím kvůli dietě, ale prostě mi to tak nechutná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monika32 píše:
Jinak s tím haněním té dobré mámy to je fakt děs, není tam nic špatnéhoNení v ní nic špatného, jen to co v ostatních ovocných jogurtech
Ano, teď už není, ale bývala to srágora nehorázná.
Makino ve všech ochucených jogurtech rozhodně není. Kupuju ochucenou Hollandii a ta je čistá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Navrhuji vyhnat děti na louku a do lesa a ať se živý jen přírodně, bez chemie ![]()
- Citovat
- Upravit
Ježíš, holky nezlobte se, ale to jsou tady zase bludy, co takhle si o tom nejřív něco zjistit než napíšu nějakej blbábol. Např. @omites, z tvého příspěvku je vidět že nemáš ani páru o tom co to je modifikace a jaké druhy modifikace škrobů se v potravinářské technologii používají.
Poznámka pro všechny, co se týče éček, tak každém aditivum které prošlo hodnocením své bezpečnosti má označení kódu e.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gladys píše:
Já dávám dětem jen věci s „čistým“ složením. Takže když jogurt, tak jogurt a ne jogurtovou buchtu, když tvarohový dezert, tak vanilkovýho Lipánka - složení je tvaroh, smetana, cukr, vanilka, nic víc, pribiňák má spoustu „přídavků“ (a to jsem ho celkem ráda jedla sama
)
Všechny dobrý mámy, kostíci a kdejaká jiná verbež u nás místo nemá, vyjímkou je občas montehlavně proto, že chutná mě a část kelímků sním já, ale jinak na pravidelnou stravu jogurty, tvarohové jako mlsku
dobra mama prave uz zadnej bordel nema
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KačkaK40 píše:
Jinak škrob je úplně ve všem, objevila jsem ho i v dětských výživách od ukončeného čtvrtého měsíce!! Co tam dělá?
Ale jinak je fakt, že škrob, jak je již výše řečeno, je „kukuřičný“ bramborobvý" a podobně, a tedy zcela neškodný, páč je v těch potravinách přirozeně.
jo makino a ještě pudink
v přesnídávce Happy Fruit není
ale stojí 19 kč jedna…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivuska.h píše:
Tak zrovna v těch výživách mi vadí hodně, protože ty levné klasické výživy (ovocné) mají jen kolem 60-70 procent ovoce, k tomu voda, aby to neteklo, tak je tam ten škrob a ještě je to většinou přislazené cukrem. Takže to je na tom špatně, že podíl ovoce se nahradí škrobem, ne že by ten sám škrob nečemu škodil.
jak jsem psala, Happy Fruit je bez cukru a škrobu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky přispěji - kupuji bez mod. škrobu (tedy ty jogurty), čtu složení u všech jogurtů, co mám malého. Dobrou mamu tedy nee.. Ale je dost jogurtu bez těchto škrobů, holandia, gracie, jogobela, ale občas koupím i třeba termix, malý je miluje a tam ten škrob myslím je. Určitě po tom neumřem, ale snažím se jim vyhýbat. ahoj všem ![]()
- Citovat
- Upravit
@Gladys píše:
já nevím, upřímně, když pominu to, že si nechám jogurt nastavit něčím levnějším, aby toho bylo víc, vám to třeba chutná? Po normálním poctivém jogurtu byla dobrá máma jak po kvalitním másle si dát ten nejlevnější margarínI to dítě to odmítlo jíst, já se mu nedivím…
Moje dítě dobrou mámu jí, jí i activi a blije hollandii… takže takhle se to fakt nedá brát, jenom mi vysvětli, co je v dobré mámě špatného? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monika32 píše:
Moje dítě dobrou mámu jí, jí i activi a blije hollandii… takže takhle se to fakt nedá brát, jenom mi vysvětli, co je v dobré mámě špatného?
tady si najdi dobrou mámu ![]()
http://www.chemievjidle.cz/jogurt?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jizvíková píše:
dobra mama prave uz zadnej bordel nema
Přesně tak, ale furt ji někdo hází do diskuze jako svinstvo… Nechápu to, nadávat na něco, co dlouuuho nedržel někdo v ruce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@momi33 píše:
tady si najdi dobrou mámu
http://www.chemievjidle.cz/jogurt?…
No já tedy nevím, dobrou mámu nekupuju, tak se nemůžu podívat, zda je opravdu to složení na kelímku stejné, jako v odkazu, který dáváš, ale pokud ano, tak to je tedy pěkný hnus…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit