Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Koukám, že se v Olomouci a okolí moc kecat nechce ![]()
Kdyby se tu ale našel někdo, kdo má prcka kolem 1 roku a věděl by o nějakých aktivitách mimo plavání - zajímalo by mě nějaké cvičení, protože naše malá má ekzém - tak dejte vědět, budu ráda! Žížalky ani žabičky ve Vodníčku nám zatím nevyšly, pořád mají plno a o ničem jiném v Ol. nevím. Ráda bych s malou podnikla něco nového…
Mějte se všichni krásně!
Ahoj, jsem tehulka z Olomouce, byla bych moc rada, kdyby se nasel nekdo na pokec ![]()
Ahoj Bonini,
já jsem taky z Olomouce
Kdy čekáš mimi? Bude to první? Určitě napiš, klidně i na ICQ, ráda si popovídám ![]()
Koukám, že Olomouc asi spinká
…škoda, bylo by fajn si popovídat se spřízněnými dušemi ![]()
Ahoj,
tak já nejsem přímo z Olomouce, ale asi 30 km od ní a taky čekáme mimi.
Mám TP 10.12., teda - to je za pár, ale ani mi to zatím nepřijde ![]()
Přeji pěkný odpoledne ![]()
Ahoj Handah, jsem moc ráda, že se někdo ozval
Já taky nebydlím přímo v Olomouci, ale ve vesničce cca 5 km od města… Tobě se to teda už pěkně krátí…ani né měsíc a miminko máte doma
Co vlastně čekáte, holčičku nebo kluka? A jména už jsou pevně vybraná? Já mám ještě 4 měsíce čas, ale bohužel jsme musela od listopadu zůstat na neschopence, takže to najednou na mě nějak padlo…
chtěla jsem chodit do práce co nejdýl, ale zdraví miminka je samozřejmě na prvním místě… Kde budeš chtít rodit? Měj se faj a hezký den ![]()
Ahoj Alousku, ![]()
tak čekáme klučíka. Máme vybrané jméno Honzík, žádné velké experimenty
, ale lákal mě i Petr.
Jinak, jak píšeš, že to najednou na Tebe padlo…Soucítím s Tebou, já to měla to samé. Nějak jsem počítala s tím, že budu chodit do práce do 8. měsíce těhu, no a nakonec jsem musela skončit mezi 2. a 3.měsícem. Jo to jsou ty plány…
![]()
Rodit budu nejspíš v Prostějově. Byla jsem se podívat i v Olomouci, kde jsem chtěla rodit původně, ale vůbec mě to nenadchlo. A i po návštěvě předporodního kurzu to prostě vyhrál Prostějov.
A co Ty? Kdy a kde plánuješ rodit? A nechali jste si říct, co to bude?
Jsem taky ráda, že se někdo ozval, byla jsem zvyklá z práce na lidi a doma bych se bez internetu asi zbláznila. ![]()
O prostějovské porodnici jsem slyšela samé chvály, tak doufám, že budeš moc spokojená i ty a všechno klapne podle představ
mimochodem Honzík je moc pěkné jméno
My zatím netušíme co to bude a ani na jménech jsme se nedohodli, nějak v tomhle máme rozdílný názor ![]()
Kde budu rodit já ještě opravdu nevím, zrovna před týdnem porodila kamarádka druhé dítko ve Šternberku a byla nadmíru spokojená
V Olomoucké porodnici pracuje maminka kamaráda, tak přemýšlím, že by bylo fajn tam mít nějakou spřízněnou duši…doufám, že nebudu muset ležet do konce těhu, abych si stihla ty porodnice aspoň trošku omrknout ![]()
Nepoužíváš náhodou ICQ nebo Skype?
Alousku , to jsem ráda, že jsi slyšela chválu na Prostějov, na internetu se ty názory hoodně různí, ale to asi na každou porodnici. Já mám sice známou ve Šternberku, ale co já vím, jak se budu u porodu chovat?
Mám z toho trochu strach, to si radši udělám ostudu před cizíma.
![]()
A Ty musíš ležet - jsi na rizikovém? ![]()
Ohledne ICQ - jsem počítačový negramota
, ale naštěstí mám šikovného manžela přes tyhle věci, tak Ti dám vědět, až mi všechno vysvětlí. ![]()
Dnes se chystám na kontrolu, tak jsem zvědavá, co mi dr. řekne. Za poslední 3 týdny jsem nabrala 3kg
a začínám nějak otíkat, chjo.
Přeji pěkné odpoledne ![]()
Handah,
ano, teď jsem na rizikovém, musím ležet s nožkama nahoře, bohužel se mi začal zkracovat čípek
Od začátku jsem jsem měla úplně pohodové těhu, vůbec mi nebylo zle, nemusela jsem se nijak omezovat…ještě ve 4. měsíci jsem jezdila na skútru do práce, dávala jsem hodiny inline bruslení atp…Jsem docela aktivní člověk a tak mě mrzí, že teď už nemůžu chodit na plavání pro těhulky ani gravidjógu ![]()
ICq i Skype jsou fajn, přes Skype se dá v pohodě a zadarmo telefonovat, což je moc příjemné ![]()
Myslela jsem, že přibírání po 30 tt se už zpomaluje…ty otoky musejí být nepříjemné…
Držím palečky, ať kontrola dobře dopadne, určitě pak dej vědět ![]()
Ahoj „olomoučačky“, žiju v Olomouci a před měsícem a kousek jsem rodila ve Šternberku a byla jsem mooooc spokojená - hlavně na odd. šestinedělí, jsou tam moc příjemní lidi, mladí, ochotní, zúčastnění. Můžu jen doporučit ![]()
No co se týče přibírání - já přibírala pořád
I po 30tt a také v posledních týdnech, a to jsem všude četla, že poslední měsíc může váha i ubývat
- tak v mém případě teda ne…
(a voda to asi nebyla, neb to zatím nezmizelo…
)
Handah tak co, už máte mimi doma?
Domi
Ahoj Domi,
jsem moc ráda, že se ozvala další Olomoučanka ![]()
Moc blahopřeji k narození Vojtíška ![]()
Taky uvažuju o Šternberské porodnici, před měsícem tam rodila kamarádka a byla také nadšená…navíc tam pracuje spolužák z gymplu…nevíš, jestli pořádají nějaké předporodní kurzy?
Díky a krásné svátky ![]()
Alousku bohužel o kurzech ve Štbk nevím… Já chodila v OL do Pomadu - asi na polovinu kurzů. Bylo to hodně rozvláčné, většinu věcí jsem znala z internetu a na způsob dýchání jsem si u porodu taky nevzpomněla (naštěstí se mnou v porodnici v závěru dýchala PA
) Ale něco mi ten Pomad dal: po exkurzi do olomoucké porodnice jsme se definitivně rozhodli rodit ve Šternberku
Čekáš první mimi?
D.
Domi,
ten Pomad mi přijde jako tahání peněz z lidí
Užitečnější mi přišlo plavání pro těhulky nebo gravid joga…bohužel musím už nějakou dobu ležet, takže je se cvičením konec ![]()
Ano, čekáme první mimi, mělo by se narodit v březnu
A co ty, jak zvládáš první týdny s Vojtíškem?
No a právě v lafajetce se to bude rušit.teď vyprodávají..........