Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zvládáme… Teď zrovna brečím u kojení - příšerně mě to bolí…
No snad to bude časem lepší… Ale jinak si nestěžuju
Dneska jsme poprvé vyrazili do města v šátku - celou dobu spinkal a mně přišlo naprosto úžasné, že jsem mohla jít i tam, kde jsou schody ![]()
Březnové mimi - to je hezké. Říkala jsem si, že bych příště taky chtěla jarní miminko - to se pomalu odhazují kabáty, bude čím dál tepleji…
Ty jsi teď doma na neschopence? Já byla na začátku těhu taky… Nic moc - ještě že jsem měla vycházky
Tak se opatruj ![]()
Držím palečky, aby to kojení bylo brzy příjemné pro oba
Šátek bychom taky rádi pořídili, snad se v něm bude mimískovi líbit ![]()
Jojo, jsem na neschopence od konce 5. měsíce a už to tak bohužel zůstane…nedá se nic dělat, musím ležet, alespoň jsem ráda, že nejsem ve špitále…Však se za pár měsíců naběhám až až…
Domi, přeju Vám krásné svátky, hezky si to s miminkem užijte ![]()
Ahojte! najde se tu nejaka tehulka z Prerova? rada bych se seznamila.
Alousku tak jsme zpátky v Olomouci… No sice už od 26. prosince, ale nějak teprve teď mám obě ruce volné (do slova a do písmene), abych toho mohla trochu víc naťukat… Vojtíka chová vedle v pokoji manžel, než se zase začne dožadovat jídla
Jsme poprvé po mnoha letech na Silvestra v Olomouci. Jsem zvědavá, jak to zvládnem. Už teď slyším občas rány z rachejtlí
A co Ty? Asi jsi taky doma, že?
Míváš vycházky, nebo musíš pořád ležet?
Anonymní no já jsem sice z Olomuce, ale seznamovat se klidně můžu
(aspoň virtuálně…)
a ještě: přeju všem hodně zdraví, štěstí a vnitřní pohody do nového roku… A těhulkám nekomplikované porody a zdravá miminka ![]()
Hezký, Nový rok, Domi ![]()
Na Silvestra jsme byli u kamarádů na Jivové a slavili jsme jen tak v poklidu…po půlnoci jsme jeli domů…
Vycházky už naštěstí mám, páteční kontrola dopadla dobře, tak mám teď pocit, že už se nic zlého stát nemůže (ťuk, ťuk)…
Měj se hezky a brzy se zase ozvi ![]()
Ahoj Alousku
to je prima, že kontrola dopadla dobře
Já jde dneska na kontrolu po šestinedělí, tak jsem zvědavá, jak pochodím… Od včerejška mě hodně bolí jeden prs - doufám, že se tam neklube zánět… Ale nic mi na to nepomáhá - ani masáže v teplé vodě, ani odstříkávání…
Budu e na to muset zeptat.
Silvestr jsme taky docela přežili - byli jsme doma sami ve třech a s manželem jsme hráli nějaké deskové hry takže pohoda ![]()
Je fajn, že máš vycházky. Já měla neschopenku 14 dní na začátku a neýt vycházek, asi bych lezla časem po zdi… Pořád jsem se pozorovala a ze všeho byla vyplašená… Ale naštěstí všechno dopadlo dobře a Vojtík je zdravé krásné miminko ![]()
Měj se fajn a ozvi se brzy
D.
Ahoj Domi,
tak jak dopadla kontrola, všechno v pořádku? A co ta bolest v prsu, doufám, že to nebyl zánět, prý je to strašně bolestivé…
Co jsi vlastně dělala před mateřskou? Jsi rodačka z Olomouce, nebo jsi se sem přistěhovala? Plánuješ, že budeš s Vojtíškem časem chodit na plavání?
Já jsem doma vlastně 2 měsíce a je fakt, že to není lehké…kdybych neměla u ruky internet, tak se asi zblázním…ale zase jsem si díky tomu sehnala spoustu věcí do výbavičky a měla jsem zase čas napsat mailíky, pozdravit kamarády na ICQ a Skypu, na které jsem při práci čas neměla…holt se na to člověk musí dívat pozitivně…všechno zlé je k něčemu dobré ![]()
Ahoj Alousku,
tak zánět to snad není… Holt asi než si to tělo zvykne, chvilku to trvá ![]()
Přímo z Olomouce nejsem, pocházím od Ostravy, v Ol. jsem studovala práva, potkala současného manžela a už jsem tu zůstala
A co Ty? Jsi rodačka?
Na plavání bychom časem chodit nejspíš chtěli, prý se chodí od 5 měsíců (do Delfínka). Kamarádka tam chodí a je celkem spokojená, tak uvidíme. Teď máme plaváčka akorát doma ve vance ![]()
Dneska jsme zase „šátkovali“ ve městě - byla jsem Vojtovi v bazárku u prioru nějaké oblečky. Akorát je blbé, že většina obchodů s dětskými věcmi je naprosto nepřizpůsobena maminkám s kočárky. Tenhl bazar je v patře po schodech…
Takže když chci někam takhle jít, tak musím vzít Vojtu do šátku a kočár nechat doma. Naštěstí nebydlíme daleko, do centra to máme 10 minut pěšky ![]()
A s tím internetem máš pravdu. Nám jej zavedli asi 14 dní před tím, než jsem šla na neschopenku. Taky jsem tomu byla ráda, jinak bych se asi unudila…
Domi,
je fajn, že to není zánět ![]()
Já jsem +- olomoučanda, ikdyž jsem vyrůstala na dědince kousíček od Olomouce a teď s přítelem bydlíme taky kousek za městem…
Na šátkování se taky moc těším, k vánocům jsem dostala červený 4 m dlouhý Vatanai, tak jsem zvědavá kolik úvazů zvládnu
Jaký šátek používáš ty?
Je škoda, že je pořád tak málo obchodů a restaurací přizpůsobeno kočárkům…vozíčkáře upřímně lituju ![]()
Do Delfínku jsem chodila na plavání těhotných a zrovna včera u doktorky jsem potkala instruktorku, která plavání vede…je fakt, že tam pro děti mají úplně všechno, takže se už teď těším nejen na plavání, ale i ostatní sportovní aktivity ![]()
Alousku,
já mám taky Vatanai - 4,5m modrý
Vážem kříž s kapsou a Vojtovi se to líbí - vesele tam spinká
Nosím jej pod takovou škaredou bundou, ale je to bohužel jediná, kterou přes ten šátek zapnu…
2 a půl tisíce se mi za speciální bundu dávat neshtělo…
S kočárkum se dá jet do Opery na Horním náměstí - už jsme tam byli. Je tam dokonce i přebalovací pult!!! - za tím dětsým koutkem vzadu ![]()
Myslela jsem, že úvaz kapsa je až pro trošičku starší děti…budu to muset ještě pořádně prostudovat…zrovna včera mi paní, která Vatanaie v Olomouci prodává psala, že se můžu zastavit na individuální konzultaci. Mám sice instruktážní CDčko, ale říkám si, že rady z praxe jsou k nezaplacení…
O Opeře vím, nedávno jsme tam byly s kamarádkou, která má 2 leteho chlapečka a v dětském koutku si pěkně pohrál…jen mi přijde zvláštní, že v jedné polovině se kouří a v druhé ne a obě části nejsou od sebe odděleny ani dveřmi…
Domi, nepoužíváš náhodou Skype nebo ICQ?
Ahojky Alousku
úvaz kapsa se údajně může používat pro děti od 4 týdnů. My jej začli používat po ukončeném pátém týdnu. Před tím jsem jej měla v tomhle úvaze, ale v kolíbce. Takové ty úvazy „kolíbka“ jsou totiž hrozně nestabilní a mimi tam pořádně nedrželo. Teď jsme už z té křížo-kapsové kolíbky vyrostli ![]()
S tím kouřením v Opeře máš pravdu, nejvíc mi vadí, že se tou kuřáckou částí musí projít, když chceš jít na WC… A taky je škoda, že nějaké umývadlo není u toho přebalováku, ale musí se to celé obejít… No ale zase si říkám díky aspoň za toto, protože jinak se s tím kočárem fakt nedá kam jít…
(aspoň v centru).
Jo, skype používám, pošlu Ti SZ s kontaktem ![]()
Měj se hezky
Taaak, hodne stara diskuze, ale pro oziveni, jsou tu nejaky maminy z Olomouce a okoli, ktery maji prcka okolo roku a rady by se poznaly?