Olomouc a okolí – maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1814
22.12.06 22:32

Zvládáme… Teď zrovna brečím u kojení - příšerně mě to bolí… :cry: No snad to bude časem lepší… Ale jinak si nestěžuju :) Dneska jsme poprvé vyrazili do města v šátku - celou dobu spinkal a mně přišlo naprosto úžasné, že jsem mohla jít i tam, kde jsou schody :wink:
Březnové mimi - to je hezké. Říkala jsem si, že bych příště taky chtěla jarní miminko - to se pomalu odhazují kabáty, bude čím dál tepleji…
Ty jsi teď doma na neschopence? Já byla na začátku těhu taky… Nic moc - ještě že jsem měla vycházky :wink: Tak se opatruj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2264
23.12.06 09:11

Držím palečky, aby to kojení bylo brzy příjemné pro oba :) Šátek bychom taky rádi pořídili, snad se v něm bude mimískovi líbit :wink:

Jojo, jsem na neschopence od konce 5. měsíce a už to tak bohužel zůstane…nedá se nic dělat, musím ležet, alespoň jsem ráda, že nejsem ve špitále…Však se za pár měsíců naběhám až až…

Domi, přeju Vám krásné svátky, hezky si to s miminkem užijte :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.12.06 18:39

Ahojte! najde se tu nejaka tehulka z Prerova? rada bych se seznamila.

• Citovat
  • Upravit
1814
31.12.06 16:26

Alousku tak jsme zpátky v Olomouci… No sice už od 26. prosince, ale nějak teprve teď mám obě ruce volné (do slova a do písmene), abych toho mohla trochu víc naťukat… Vojtíka chová vedle v pokoji manžel, než se zase začne dožadovat jídla :roll: :wink: Jsme poprvé po mnoha letech na Silvestra v Olomouci. Jsem zvědavá, jak to zvládnem. Už teď slyším občas rány z rachejtlí :roll: A co Ty? Asi jsi taky doma, že? :roll: Míváš vycházky, nebo musíš pořád ležet?

Anonymní no já jsem sice z Olomuce, ale seznamovat se klidně můžu :wink: (aspoň virtuálně…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
31.12.06 16:28

a ještě: přeju všem hodně zdraví, štěstí a vnitřní pohody do nového roku… A těhulkám nekomplikované porody a zdravá miminka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2264
1.1.07 18:56

Hezký, Nový rok, Domi :)

Na Silvestra jsme byli u kamarádů na Jivové a slavili jsme jen tak v poklidu…po půlnoci jsme jeli domů…

Vycházky už naštěstí mám, páteční kontrola dopadla dobře, tak mám teď pocit, že už se nic zlého stát nemůže (ťuk, ťuk)…

Měj se hezky a brzy se zase ozvi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
2.1.07 10:14

Ahoj Alousku
to je prima, že kontrola dopadla dobře :) Já jde dneska na kontrolu po šestinedělí, tak jsem zvědavá, jak pochodím… Od včerejška mě hodně bolí jeden prs - doufám, že se tam neklube zánět… Ale nic mi na to nepomáhá - ani masáže v teplé vodě, ani odstříkávání… :roll: Budu e na to muset zeptat.
Silvestr jsme taky docela přežili - byli jsme doma sami ve třech a s manželem jsme hráli nějaké deskové hry takže pohoda :D
Je fajn, že máš vycházky. Já měla neschopenku 14 dní na začátku a neýt vycházek, asi bych lezla časem po zdi… Pořád jsem se pozorovala a ze všeho byla vyplašená… Ale naštěstí všechno dopadlo dobře a Vojtík je zdravé krásné miminko :)
Měj se fajn a ozvi se brzy
 D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2264
3.1.07 11:11

Ahoj Domi,
tak jak dopadla kontrola, všechno v pořádku? A co ta bolest v prsu, doufám, že to nebyl zánět, prý je to strašně bolestivé…

Co jsi vlastně dělala před mateřskou? Jsi rodačka z Olomouce, nebo jsi se sem přistěhovala? Plánuješ, že budeš s Vojtíškem časem chodit na plavání?

Já jsem doma vlastně 2 měsíce a je fakt, že to není lehké…kdybych neměla u ruky internet, tak se asi zblázním…ale zase jsem si díky tomu sehnala spoustu věcí do výbavičky a měla jsem zase čas napsat mailíky, pozdravit kamarády na ICQ a Skypu, na které jsem při práci čas neměla…holt se na to člověk musí dívat pozitivně…všechno zlé je k něčemu dobré :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
3.1.07 18:45

Ahoj Alousku,

tak zánět to snad není… Holt asi než si to tělo zvykne, chvilku to trvá :roll:

Přímo z Olomouce nejsem, pocházím od Ostravy, v Ol. jsem studovala práva, potkala současného manžela a už jsem tu zůstala :) A co Ty? Jsi rodačka?

Na plavání bychom časem chodit nejspíš chtěli, prý se chodí od 5 měsíců (do Delfínka). Kamarádka tam chodí a je celkem spokojená, tak uvidíme. Teď máme plaváčka akorát doma ve vance :wink:

Dneska jsme zase „šátkovali“ ve městě - byla jsem Vojtovi v bazárku u prioru nějaké oblečky. Akorát je blbé, že většina obchodů s dětskými věcmi je naprosto nepřizpůsobena maminkám s kočárky. Tenhl bazar je v patře po schodech… :roll: Takže když chci někam takhle jít, tak musím vzít Vojtu do šátku a kočár nechat doma. Naštěstí nebydlíme daleko, do centra to máme 10 minut pěšky :)

A s tím internetem máš pravdu. Nám jej zavedli asi 14 dní před tím, než jsem šla na neschopenku. Taky jsem tomu byla ráda, jinak bych se asi unudila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2264
3.1.07 19:38

Domi,
je fajn, že to není zánět :wink:

Já jsem +- olomoučanda, ikdyž jsem vyrůstala na dědince kousíček od Olomouce a teď s přítelem bydlíme taky kousek za městem…

Na šátkování se taky moc těším, k vánocům jsem dostala červený 4 m dlouhý Vatanai, tak jsem zvědavá kolik úvazů zvládnu :wink: Jaký šátek používáš ty?
Je škoda, že je pořád tak málo obchodů a restaurací přizpůsobeno kočárkům…vozíčkáře upřímně lituju :roll:

Do Delfínku jsem chodila na plavání těhotných a zrovna včera u doktorky jsem potkala instruktorku, která plavání vede…je fakt, že tam pro děti mají úplně všechno, takže se už teď těším nejen na plavání, ale i ostatní sportovní aktivity :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
3.1.07 20:08

Alousku,
já mám taky Vatanai - 4,5m modrý :-) Vážem kříž s kapsou a Vojtovi se to líbí - vesele tam spinká :D Nosím jej pod takovou škaredou bundou, ale je to bohužel jediná, kterou přes ten šátek zapnu… :roll: 2 a půl tisíce se mi za speciální bundu dávat neshtělo…
S kočárkum se dá jet do Opery na Horním náměstí - už jsme tam byli. Je tam dokonce i přebalovací pult!!! - za tím dětsým koutkem vzadu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2264
4.1.07 08:15

Myslela jsem, že úvaz kapsa je až pro trošičku starší děti…budu to muset ještě pořádně prostudovat…zrovna včera mi paní, která Vatanaie v Olomouci prodává psala, že se můžu zastavit na individuální konzultaci. Mám sice instruktážní CDčko, ale říkám si, že rady z praxe jsou k nezaplacení…

O Opeře vím, nedávno jsme tam byly s kamarádkou, která má 2 leteho chlapečka a v dětském koutku si pěkně pohrál…jen mi přijde zvláštní, že v jedné polovině se kouří a v druhé ne a obě části nejsou od sebe odděleny ani dveřmi…

Domi, nepoužíváš náhodou Skype nebo ICQ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
4.1.07 10:51

Ahojky Alousku

úvaz kapsa se údajně může používat pro děti od 4 týdnů. My jej začli používat po ukončeném pátém týdnu. Před tím jsem jej měla v tomhle úvaze, ale v kolíbce. Takové ty úvazy „kolíbka“ jsou totiž hrozně nestabilní a mimi tam pořádně nedrželo. Teď jsme už z té křížo-kapsové kolíbky vyrostli :wink:

S tím kouřením v Opeře máš pravdu, nejvíc mi vadí, že se tou kuřáckou částí musí projít, když chceš jít na WC… A taky je škoda, že nějaké umývadlo není u toho přebalováku, ale musí se to celé obejít… No ale zase si říkám díky aspoň za toto, protože jinak se s tím kočárem fakt nedá kam jít… :roll: (aspoň v centru).

Jo, skype používám, pošlu Ti SZ s kontaktem :)

Měj se hezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
17.11.10 15:58

Taaak, hodne

Taaak, hodne stara diskuze, ale pro oziveni, jsou tu nejaky maminy z Olomouce a okoli, ktery maji prcka okolo roku a rady by se poznaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
17.11.10 17:17

Zákruto,tady je olomoucká diskuze

https://www.emimino.cz/…ankovani/92/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...