Olomouc - kam s dětmi od 1. do 6.7.?

461
27.6.12 10:32

OLOMOUC!!! Kam s dětmi od 1. do 6.7.???

Milé maminky, kam se chodí s dětmi v Olomouci a blízkém okolí? Našla jsem zahradní železnici Střížov, letecké muzeum, centrum Jungle… Nevíte o něčem dalším? Nějaké akce pro děti? Jde mi o období mezi 1. a 6.7.
Díky moc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
27.6.12 10:36

To Letecké muzeum je lepší po předchozí dohodě- zkuste pohledat kontakt na 1. letecký školní pluk.
Ještě bych dodal zoo na Svatém Kopečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
27.6.12 10:42

To já právě taky :-)))

@helenkka píše:
Takhle naléhavý titulek, to jsem si musela přečíst, i když jsem z Prahy ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
27.6.12 10:42

Díky moc!!!

@Jura007 píše:
To Letecké muzeum je lepší po předchozí dohodě- zkuste pohledat kontakt na 1. letecký školní pluk.
Ještě bych dodal zoo na Svatém Kopečku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
27.6.12 10:44

O jak velké děti se jedná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
27.6.12 10:49

A pro jak velké děti? Určitě zajděte do ZOO na Svatém Kopečku, pak bych doporučila akvapark, potom v centru u letadla je dopravní hřiště, kde si děti můžou půjčit kolo, čtyřkolku - šlapadlo, odrážedlo a podobně a projet se…
V městských parcích jsou nová a pěkná hřiště, stejně tak i v Rozáriu, tam se dá taky projít a podívat se, dětem půjčí i křídy na malování na chodník, o kousek vedle je minigolf - ze strany od pevnůstky…
A pokud nejde jen o město Olomouc, ale chcete i trochu víc po okolí, tak doporučuji hrad Bouzov, jeskyně Javoříčko a muzeum na zámku v Úsově… to je parádní, tolik vycpaných našich i exotických zvířat pohromadě se jen tak neuvidí… to se dětem hodně líbí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
27.6.12 10:49

4 a půl a skoro 7 let. Holčička a kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
27.6.12 10:50

WOW, díky moc!!!

@katek78 píše:
O jak velké děti se jedná?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
27.6.12 10:55

http://tourism.olomouc.eu/…ly-friendly/

Tady to máš i s odkazy na většinu toho, co jsem vyjmenovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
27.6.12 10:58

Tak když se zmiňuje hrad Bouzov, tak bych dodal ještě Mladečské jeskyně a arboretum u zámku v Bílé Lhotě. Přístupné je jenom arboretum, ne zámek (pokud se to nezměnilo…)
Jinak co se týká toho Leteckého muzea, tak pokud by to bylo ve středu nebo ve čtvrtek, tak bych klidně přijel ty letadla okomentovat… V ostatní dny jsem v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
27.6.12 10:58

WOW, díky moc!!!

@Regina Hero píše:
A pro jak velké děti? Určitě zajděte do ZOO na Svatém Kopečku, pak bych doporučila akvapark, potom v centru u letadla je dopravní hřiště, kde si děti můžou půjčit kolo, čtyřkolku - šlapadlo, odrážedlo a podobně a projet se…
V městských parcích jsou nová a pěkná hřiště, stejně tak i v Rozáriu, tam se dá taky projít a podívat se, dětem půjčí i křídy na malování na chodník, o kousek vedle je minigolf - ze strany od pevnůstky…
A pokud nejde jen o město Olomouc, ale chcete i trochu víc po okolí, tak doporučuji hrad Bouzov, jeskyně Javoříčko a muzeum na zámku v Úsově… to je parádní, tolik vycpaných našich i exotických zvířat pohromadě se jen tak neuvidí… to se dětem hodně líbí…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
27.6.12 11:00

To vážně? To je krásné :-) Abych věci uvedla na pravou míru - dávám dohromady seznam pro tchýni, aby si mohla vybrat, ona je z Hluboček, ale přijde mi, že netuší, co lze s dětmi v Olo dělat… Navíc ona potřebuje bezbariérový přístup. K leteckému muzeu jsem na webu našla 2 mobilní čísla!!!

@Jura007 píše:
Tak když se zmiňuje hrad Bouzov, tak bych dodal ještě Mladečské jeskyně a arboretum u zámku v Bílé Lhotě. Přístupné je jenom arboretum, ne zámek (pokud se to nezměnilo…)
Jinak co se týká toho Leteckého muzea, tak pokud by to bylo ve středu nebo ve čtvrtek, tak bych klidně přijel ty letadla okomentovat… V ostatní dny jsem v práci.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
27.6.12 11:04

K Bouzovu dodám minikáry - pod hradem je z kopce udělaná dráha a dají se půjčit buď minikáry na nožní řízení nebo koloběžky
lanové centrum proud - mají několik úrovní obtížnosti - jedna z nich i pro předškoláky
veteran arena - expozice aut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
27.6.12 11:04
@nat77 píše:
To vážně? To je krásné :-) Abych věci uvedla na pravou míru - dávám dohromady seznam pro tchýni, aby si mohla vybrat, ona je z Hluboček, ale přijde mi, že netuší, co lze s dětmi v Olo dělat… Navíc ona potřebuje bezbariérový přístup. K leteckému muzeu jsem na webu našla 2 mobilní čísla!!!

Jé, v Hlubočkách jsme bydleli až do vánoc…
A je tchýně mobilní? Myslím tím, jestli má k dispozici auto… ono než se dostane někam z Hluboček a následně by měla ještě někam dojet, tak by to chtělo spíš najít něco přímo v Olomouci…
Jinak ty jeskyně asi nebudou vhodné, zámky a hrady nejspíš taky ne, muzeum v Úsově je na tři patra, a výtah tam nejspíš taky nebude… to pak bude těžké…
Jestli to dobře chápu, tak chceš poslat děti k babičce a jí najít místa, kam s nimi? No, bojím se, že pokud je nějak zdravotně handicapovaná, tak to asi nebude moc nadšená… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
27.6.12 11:08

Souhlasím s Reginou, to se pak výběr smrskává na nějaké dětské hřiště anebo koutek někde v hypermarketu.
I když do toho leteckého hangáru se dá myslím vjet i na invalidním vozíku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.