Omáčky nenáročné na čas

14047
10.3.13 10:27

Omáčky-nenáročné na čas

Ahoj
kluci si oblíbili knedlíky. Už jsem dělala svíčkovou, rajskou, na paprice, ale co ještě? Hlavně, aby to nezabralo moc času, maso jim dávám kuřecí nebo krůtu, aby se to dělalo rychle a hlavně na jiné moc nejsou. Takže poradíte? Vhodné pro děti, přijatelné pro dospěláka a hlavně fakt rychlé. PS kopr nesnáším, na česnek máme alergii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
10.3.13 10:30

Játrová omáčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
10.3.13 10:31

@jizvíková guláš, segedín, znojemská, žampionová,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.13 10:31

Ahoj, ještě mě napadá znojemská, vylítaný pláčci, roštěná aještě je dobrý krůtí guláš

Příspěvek upraven 10.03.13 v 10:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elenkazed
10.3.13 10:32

@jizvíková Co třeba mrkvová, smetanová nebo UHO?

• Citovat
  • Upravit
12330
10.3.13 10:33

@jizvíková rozlítaní španěláci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
10.3.13 10:36

Ahoj, dělám ještě štěpánskou, znojemskou, cikánskou, hovězí na kmíně (asi můžeš i drůbež :think: ) vše upravené pro děti a my si dosolíme a dokořeníme zvlášť, pak má rád sosík z mas, zrovna dělám provencálské kuře s rajčaty, šťávy/omajdy je k tomu dost, ale spíš je to k rýži. Když je vývar, tak třeba jen udělám maso na pórku a zaliju vývarem + zahustím, to také miluje. Pak všeobecně k pečeným masům nahážu zeleninu, co pouští šťávu, lehce zahustím a je také hafo sosíku:-) My jsme ale na rýží a těstoviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
10.3.13 10:46

Koprovka, houbovka, křenovka, smetanová, cibulová

Edit : teď jsem dočetla, že kopr nesnášíš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
10.3.13 10:49

Křenová, to je jako koprovka, ale místo kopru se tam kydne trochu Křeníku nebo nastrouhaného křenu. Stejně funguje celerová, mrkvová…jak je to smetanové, tak to dětem chutná vždycky (aspoň u nás v rodině :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
10.3.13 10:49

Petrželková, pažitková… A že ty kopr nerada, tak kluci by ho mohli jíst, ne? Já přidávám do koprovky kopr až nakonec, tak si můžeš pro sebe odebrat porci nekoprovou.
A různý „gulášky“, třeba i smetanové, dochucené libečkem. Smetanová rajská…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
10.3.13 10:50

Špenát se smetanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
10.3.13 10:56

Kromě výše uvedených dělám pórkovou ještě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
10.3.13 11:09

U nás je celkem oblíbená křenová, je to rychlovka, a nedávno jsem dělala hořčičnou. Obě jsou na dost podobném principu. A samozřejmě houbová. Jo a co sýrová?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
10.3.13 11:10

Když si pořídíš papiňák, ani omáčka z hovězího ti nezabere moc času ;) frknu to do hrnce nechám vařit max 3/4 hoďky - to si toho ani nemusíš šímat a uděláš jiný věci, pak jen zahustit a je hotovo :).

Dělám omáčku základ klasika, a pak do ní přihodím co se mi chce… třeba nakrájenou papriku, ouby, koření… z jednoho základu na klasickou UHO se pak stane pokaždý něco jinýho :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
10.3.13 11:10

Já pro svoje rychlo omáčky nemám názvy, vezmu nějaký maso, okořenim pokaždý jinak a občas přidám smetanu. Něco z toho vyleze a já mám klid že to bylo za 15minut hotový :-D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii