Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj.
Cca 14 dní zpátky mi začaly problémy se zuby (jeden se rozdrolil, v druhém zánět). Nakonec to dopadlo tak, že jsem skončila na stomatochirurgii, kde mi řezali zvenku absces. Od pondělí jsem chodím na výplachy drenů, problém ale je, že nemohu skoro otevřít pusu. Teď ji s bolestí po týdnu otevřu sotva na prst. Při kontrolách se mi to stomatochirurg snaží vždy otevřít na sílu, ale prostě to nejde.
Nějaké rady, jak tomu pomoci? Doma trénuju, snažím se to otevírat i přes bolest, jak mi doktor radil, ale nelepší se to.
Ahoj měla sem to loni v létě..vyklubal se mi moudrak..bohužel se klubal naležato hajzlik…sel ven jak jinak, brala sem pak ATB protože tam byl i zánět..čelist sem rozhybavala asi měsíc než se to úplně spravilo, nejhorších bylo asi prvních 14 dní kdy sem měla mezi zuby cca 0,5 cm víc sem neotevřela takže sem přežívala na jogurtovych nápojích a nuteidrincich a bastila Ibalgin po kilech…nahrivala sem, a místo kde byla stolička sem si potírala hřebíčkovou tinkturou (trochu hřebíčku do Alpy a nechat louhovat) má desinfekční a znecitlivující účinnek..na bolavé dásně úplný zázrak…
@Vladusxx píše:
Ahoj měla sem to loni v létě..vyklubal se mi moudrak..bohužel se klubal naležato hajzlik…sel ven jak jinak, brala sem pak ATB protože tam byl i zánět..čelist sem rozhybavala asi měsíc než se to úplně spravilo, nejhorších bylo asi prvních 14 dní kdy sem měla mezi zuby cca 0,5 cm víc sem neotevřela takže sem přežívala na jogurtovych nápojích a nuteidrincich a bastila Ibalgin po kilech…nahrivala sem, a místo kde byla stolička sem si potírala hřebíčkovou tinkturou (trochu hřebíčku do Alpy a nechat louhovat) má desinfekční a znecitlivující účinnek..na bolavé dásně úplný zázrak…
Tady je právě problém, že stomatochirurg mi řekl, že potřebuji vytrhnout ten zub, kde byl zánět (přitom můj zubař řekl, že se pak vyčistí kanálky a dá pak nová plomba), takže na to chvata a prostě mi pusu otevírá na sílu. Taky ji sotva otevřu a on vždy vezme ty dřevěné špachtle, kterými se kontroluje krk a snaží se jimi mi tu pusu otevřít. Naposled se mu to povedlo na 3cm (a to sakra bolelo, že jsem málem utekla z křesla), ale do hodiny už jsem pusu otevřela zas sotva na prst. 😔
Jj já když sem ji otevřela přes bolest (jakože mám celkem vysokou toleranci a brečela sem u toho) tak po druhé už to zase stejně nešlo…já bych ten zub teda nechala vytrhnout..moje zubařka říká že to stejně většinou dělá problémy…