Omezit mrkev?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
28.5.15 15:05

@lucka0402 upřímně? nechápu ty kousíčky čehos :think: já prostě šupnu do hrnce zeleninu, maso, povařim a hotovo.. mrkev dávám sporadicky.. Ale i kdyby, pokud nesní denně kg, tak se jí nic nestane.. já takhle porce neměřím, dávám bajoko :think: a mmchdm, dělám jídlo ala dospělý, jen prostě v dětské porci, takže např br. kaši, k tomu maso, nebo dýňovou polévku atd.. když květák s br, tak prostě květák s br..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4457
28.5.15 15:15

Já bych se vyprdla na nějaké odměřování a odvažování, vážně si myslím, že je jedno, zda dítě má 10, 20 nebo 30 g masa. Prostě jsem uvařila všechny suroviny a dala na misku. Kolik dítě snědlo, tolik snědlo, samo ví, kdy má dost. Jeden den brambor s masem a mrkví, druhý těstoviny s brokolicí a pod… Nikdy jsem nic nevážila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
28.5.15 15:41

Zapomněla jsem dodat, že male je 8 a pul měsíce, to si sama jestě nic nevezme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
28.5.15 16:01

@lucka0402 Já teda taky dělala podle oka. V tomhle věku spíš teda polévky, tužší konzistenci mi děti odmítaly. Ani zeleninu, ani maso jsem nenavažovala, místo něj jsem teda spíš stejně dávala vajíčko…Ale holky byly v tomhle věku ještě převážně kojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
28.5.15 16:04

Syn měl žlutý nos z mrkve, taky jsme to přeháněli  :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
28.5.15 16:10

Terlas a vadí to? Zmizlo to potom? Ono jim to ale nijak neublíží ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
28.5.15 16:12

Já bych to taky ráda nevážila, ale třeba květáku se bojím dát víc, aby neměla bolení, atd. Ono v receptech nikde není napsané kolik se čeho má dát. Ale když existuje květákové pyré, brokolicové pyré atd. tak se toho asi může dát víc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
28.5.15 16:34

Neřeš to tolik. Je jedno jestli toho nebo onoho sní o 30 g víc nebo míň. Mě syn touhle dobou nejedl skoro nic. Dej to od oka, dej do misky a krm, dokud dítko bude chtít. Sám se tím naučí řídit si velikost porce podle pocitu hladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
28.5.15 16:39

Adelka951 asi máš pravdu, to víš, první dítě…Ted jsem se lekla té mrkve, že jsem ji to dávala denně a hned mám pocit, jak jsem špatná máma a nevěřím si…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
28.5.15 16:45

@lucka0402 nevím, jak je dcera stará… Ale jestli jí ráda mrkve, proč ne. Malým dětem (do roku) jsem kupovala hlavně bio skleničky od hippu. Ale mi děti jedly, kolik chtěty. Nikdy jsem neřešila množství ani váhu jídla. Ani druhy… Náš nejmladší miloval brambory. Klidně jsem mu je samotné s máslem udělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.5.15 16:48

@lucka0402 Chybu děláš, že to moc řešíš. :lol: Nikdy jsem nevážila/neodměřovala, kolik toho navařím. Co snědl, to snědl, pokud toho bylo víc, měl to na příště, pokud zbylo pár lžiček, snědla jsem to.
A nikdy jsem do příkrmu nestrkala víc, jak 3 druhy zeleniny, aby si zvyknul na chuť jednotlivých druhů. Nevím, co je za problém uvařit brambor s květákem (když přidáš žloutek, je to mimi verze květákového mozečku), jenom hrášek s mrkví (nevidím moc význam dát do příkrmu pár kuliček hrášku :think: ).
Jinak jako „plnidlo“ jsem používala cuketu - chuťově neutrální, nicméně výživově asi dost bez hodnoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
28.5.15 17:02
@lucka0402 píše:
Terlas a vadí to? Zmizlo to potom? Ono jim to ale nijak neublíží ne?

nevím jestli to vadilo každopádně doktorka nám řekla, at mrkev na nějaký čas vynecháme a nos se zlepšil. Jednu dobu byl fakt hodně žlutý :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
28.5.15 17:08

@lucka0402 Tak zrovna samotná cuketa není úplně dobrá volba :-). Je hodně „řídká“ tak nepřidávat moc vody nebo klidně vůbec žádnou. Já třeba zrovna cuketu hodně používala na „nastavení“, aby toho bylo dost :D (měly jsme domácí, tak by byla škoda ji nespotřebovat). Jinak se neboj dělat jednodruhovou zeleninu - normálně třeba dýni, brambor, maso (střídat druhy) - druhej den pak něco jiného (já teda vařila na dva dny). Vždyť to jde hodně obměnit a pak na to přijde jednou za čas. A k tomu normálně střídat přílohy (brambor, rýži, těstoviny, pohanku, jáhly), jednou za týden vajíčko (třeba květák/špenát, brambor a rozdrobit žloutek). Tak prckovi nemůže nic chybět :-). Já teda vařila zeleninu i k večeři, protože malej odmítá kaše, tak byla někdy fuška vymyslet další a další variace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
28.5.15 17:16

Vypadal nějak takhle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.5.15 17:16
@lucka0402 píše:
Zapomněla jsem dodat, že male je 8 a pul měsíce, to si sama jestě nic nevezme…

mému je 9 m, takže tam nevidim rozdíl. Prostě nevážím :mrgreen: dělám větší várky více druhů příkrmů a zamrazuju :lol: co vařit denně, tak zešílím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí