Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Stále připomínat, že se to dělá o samotě, ne před lidmi. Časem to přestane. Chapu, že je to nepříjemné.
@Anonymní píše:
Stále připomínat, že se to dělá o samotě, ne před lidmi. Časem to přestane. Chapu, že je to nepříjemné.
To děláme… Jsou jí 4
Asi bych jí nedovolila se ukájet na noze. A striktně lpěla na dodržování soukromí.
Je ještě malá v případě nouze, bych jí odnesla
@bublinek píše:
Asi bych jí nedovolila se ukájet na noze. A striktně lpěla na dodržování soukromí.
Je ještě malá v případě nouze, bych jí odnesla
Souhlasím, dceři jsem nedovolila to dělat před námi, proste v postýlce a přes to nejede vlak, začala docela brzy před 2 narozeninami a když to dělala v obyvaku, nebo v předsíni o židli
vzala jsem ji odnesla do pokojíčku a řekla jsem ji, že může jen tam si to dělat. Pochopila když jsem jí párkrát odnesla a opravdu ji to nedovolila. Teď to fakt dělá o samotě a když chce dokonce mě pošle pryč 2,5 roku, tak 4 léta to už musí pochopit…
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za anonym.
Vím, že mi tu spousta z vás napíše, že je to normalní. Ja to taky vím, ale potřebuju s tím neco udělat. Naše holčička onanuje o křeslo nebo o naší nohu. Dokonce to delala i u babičky a ta jí za to lehce zbila a pak se zlobila i na mě, ze prej co jí to učíme a kde to viděla. Ze jí nemame nechávat s kamaradkami apod. A že když to bude dělat pořád, tak že jí tam nechce.
My jí to vysvětlujeme, že se to nedělá na veřejnosti, že od toho má pokojíček a má to delat v soukromí, ale nic nepomáhá.
Mně je fakt trapně, děti se jí pak taky posmívají.
Nejaká rada?
No, já bych nejdřív přestala dávat dceru babičce, že ji bije za to, co dělá
A opakovala dceři, že o nohu to dělat rodičům nemá, že to patří do soukromí. Třeba pokoje. Dokud jí to nedojde.
Mám dvě holky, dělají to obě. Jedné je 8 let, ta s tím skončila nástupem do školy, školka byla peklo, řešila to i ředitelka na popud učitelky. Bylo to trapné… Dle lékařky ok. Takže z toho vyrostla a když se jí zeptám, tak ví, že to dělala a dělala to proto, že ji něco stresovalo. Ona neměla ráda školku a všeobecný stres, tohle jí uklidňovalo. Teď čím dál víc má sebevědomí a jistoty, tak to ustoupilo úplně. Druhá dcera cca 2,5 roku tím rovněž zpracovává jakýsi stres, hlavně tak zahání nudu. Těm dětem je to příjemné, těžko to svou vůlí ovlivní a prostě jen připomínat, ať je u toho okolí nevidí. Že tvou dceru za to babička zbila a klade si tyhle podmínky není dobře. Ta malá tomu vůbec nerozumí. Ty bys měla vypozorovat, kdy a proč to dělá. A podle toho jednat a vysvětlovat dál. Je to normální a některé děti to holt dělají víc. Obě holky s tím začaly cca kolem dvou let. A opravdu ve velké míře.
No je to fakt peklo. Zakážu, ona to pochopí a druhý den je to to samé. Delá to i ve školce před ostatními, asi si myslí, že jí u toho nevidí. Moje kamarádka tohle kdysi dělala snad až do 6.třidy ZŠ a bylo to peklo. Prostě si neuměla pomoct.
Já jako matka jsem z toho taky ve stresu, koukají na mě divně. Ptají se, proč to dělá atd. Holce je pak taky trapně, vidím to na ní a pak to zacne nanovo.
Jinak straší dcera je ve výběrové škole, jako velmi nadaná. Je ve 3.tride. U té mladší to vidím dost podobně. Obě mají vysokéEQ (emoční inteligenci), ta straší má i poměrně vysoké IQ. U mladší rovněž vidím, že bude směřovat do výběrové školy.
Ty jo je to asi tyden co fb probehla reklama na takovou knizku pro prtata…snad Knizka o pipince neo tak nejak se jmenuje..zkus dohledat
Jako bylo to peklo, hlavně s tou jednou učitelkou. Ale teď klidně řeknu, že starší to dělala taky a nijak ji to nepoznamenalo, ba naopak, takže i ty se uklidni, uvolni… Ano je to těžké jako prase. Ale to dáš a prostě furt si mel před holkou své.
Ahoj, asi bych poradila pokud nereaguje na vysvětlování tak prostě přitvrdit. Vynadat, že tohle nesmí dělat před ostatníma jen sama v pokojíčku a o nohu? Klidně bych zasáhla stejně jako kdyby třeba klackem uhodila jiné dítě nebo zvíře. Pokud to nezabere, tak prostě trestat, důrazně a vykázat hned do pokojíčku, že tam si to dělat může, ale sama. Je to stejné jako jsi jí naučila, že se čůrá na záchodě nebo na nočníku, jí se u stolu, neubližuje se ostatním atd. Držím palce.
U nás syn je ještě malej, bylo mi jasný o co jde hned. Dělá to automaticky, když je na zádech, před spaním zvedá a mačká se nohama i půl hodiny, zpocenej… No a do toho všichni, jee on tlačí, ty tam tlačíš něco koukej ten určitě tlačí
doufám, že si to odbude jako kojenec a bude klid, spíš naopak co?
Ahoj, omlouvám se za anonym.
Vím, že mi tu spousta z vás napíše, že je to normalní. Ja to taky vím, ale potřebuju s tím neco udělat. Naše holčička onanuje o křeslo nebo o naší nohu. Dokonce to delala i u babičky a ta jí za to lehce zbila a pak se zlobila i na mě, ze prej co jí to učíme a kde to viděla. Ze jí nemame nechávat s kamaradkami apod. A že když to bude dělat pořád, tak že jí tam nechce.
My jí to vysvětlujeme, že se to nedělá na veřejnosti, že od toho má pokojíček a má to delat v soukromí, ale nic nepomáhá.
Mně je fakt trapně, děti se jí pak taky posmívají.
Nejaká rada?