Online seznamování

618
11.7.23 11:03

Online seznamování

Chápu, že někteří muži a ženy se chtějí seznámit online, protože mají velice ohraničený okolí známostí a s věkem, prostě člověk je méně aktivní v navazování nových kontaktu a vše v jeho životě se točí kolem domová a práce, takže jemu nic nezbývá než napsat inzerát. Taky platí, že někdo je stydlivý se seznamovat v realitě a proto volí méně stresující variantu online seznamky a sociální sítě.

Není lepší se těm lidem co hledají aktivně a vytváří si různé inzeráty na seznamkách, píši stovky zpráv v sociálních sítích a trvá jím to roky trápení, než vůbec nikoho najdou, místo toho aby se soustředili na svůj život a nikoho nehledali. Třeba časem se přirozeně někdo objeví v jich okolí, přičichnou si k sobě a budou spolu.

Když si tak vezmeme, tak lidé v ČR se začali aktivně seznamovat v internetu teprve když byla sociální sít facebook, což je zhruba 15 let existence internetového seznamování. A proto si myslím, že je to neefektivní varianta seznamování. Byla provedená statistika a dokázáno, že pouze jedna třetina lidí co se seznamují online se potkají v realitě a většina je tam kvůli nudě a povýšení sebevědomí.
Tento příklad ukazuje, že 99,9% párovaní mezi lidmi probíhá vždy v jejich okolí přirozenou cestou bez aktivního hledání mezi sousedy, ve škole a práci, při zájmových volnočasových aktivitách a ne sezením u počítače roky na seznamkách v naději, že někoho najdeš 50km daleko

Navazující otázka zní. Když celou historii lidstva se lidé vždy párovali tou přirozenou cestou ve vzdáleností do 1km, tak není li správné si uvědomit zkušenost naších předků a nikoho nehledat desítky kilometru daleko když potenciálního partnera máme před nosem? Podle mě čím více se člověk snaží někoho najít tím pro něj je to těžší a těžší, protože to vypovídá o zoufalství a tím signalizuje, že člověk to nemá v hlavě v pořádně srovnaný a neví co chce.

P. S. Díky online seznamkám a sociálním sítím, lidé mají iluzi velkého výběru partnerů a tím si nedokáží vybrat, protože si začínají v hlavě dělat velký nároky na výběr a tím nikoho nikdy nenajdou.  

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
618
11.7.23 11:08

Jsem si jistý, že zde 95% lidí se seznámilo díky škole, práci, zmámím a ne online a nikoho aktivně nehledali, prostě vše vzniklo přirozenou cestou jako si dojít na WC. To dokazuje, že nikoho hledat není potřeba a vždy se někdo objeví ve tvém okolí, kdy si budete vzájemně líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
11.7.23 11:16

Kdyby nebylo internetové seznamky, nikdy bych nepoznala svého manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
11.7.23 11:18

Na seznamce jsem se seznámila, protože prostě v běžném životě už ve svém věku potkávám už jen stále stejné lidi ( zadané, ženy nebo pro mě nevhodné). Je mi uplně fuk, jak to bylo dřív, stejně jako neperu na valše, přesto, že stovky let lidi nepraly v automatické pračce. Sama jsem na seznamku vlítla, našla jsem tam pár kontktů, které jsem probrala během 2-3 zpráv, s některými se sešla. Ke zvyšování sebevědomí - někdo si je zvyšuje na seznamkách, někdo psaním elaborátů nad smyslem seznamek na emiminu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
11.7.23 11:28
@mamina2017 píše:
Kdyby nebylo internetové seznamky, nikdy bych nepoznala svého manžela.

To jsi přikovaná k posteli a muži jsou jen na seznamkách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
11.7.23 11:36

Tak co řešíš? Seznamky nech hlupákům a ty budeš mít v okruhu 1 km o to větší výběr. Mmch slušnej inbreeding.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
11.7.23 11:40
@minimalismo píše:
To jsi přikovaná k posteli a muži jsou jen na seznamkách?

Ty máš nějakej mindráček nebo co? Tvou deb.il. ní otázku nekomentuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
11.7.23 11:43

Takhle. Když člověk má ultra požadavky jako já od vzhledu, charakteru až po zájmy a životní styl, tak asi větší šance bude napsat inzerát aby se na to podívalo tisíce lidí, než budeš čekat až se taková objeví ve tvém okolí. Problém ale je těchto seznamek, že nechceš aby se na to dívali ti tisíce lidí a by to komentovali. Na druhou stranu, není se za co stydět, co je lidem potom kdo má co za fetiš, hlavně že ti je dobře a nebojíš se předsudku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
11.7.23 11:44
@Sedmnactnulajedna píše:
inbreeding.

lidi vznikli od inbreedingu a nic se nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
11.7.23 11:50
@mamina2017 píše:
Ty máš nějakej mindráček nebo co? Tvou deb.il. ní otázku nekomentuji.

tvoje odpověd zněla, jako kdyby nebyla online seznamka tak si celí život sama.

Příspěvek upraven 11.07.23 v 11:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Denny.5
11.7.23 11:51

To jsou blbosti, řekla bych že skoro vše co píšeš. Pravda by to byla pro lidi, kteří dobrovolně chodí do lokální sámošky (kde ale žádný ananasy nebo manga nenajdou..), internet používají jen k minimu činností (veskrze protože to už třeba jinak nejde), oblečení taky nosí jen místní, auto nepotřebují, cestování taky ne… pro tyto lidi by to platilo.

• Citovat
  • Upravit
24840
11.7.23 12:03

Blbost… přirozené seznámení je sice samozřejmě lepší, ale jsou životní situace a okolnosti - třeba právě ten věk, práce, děti atd., které ti nedovolují lovit venku a prostě zkusíš i tohle jako možnost.. já na seznamkách párkrát našla to, co jsem právě hledala, 1× z toho byl 2 letý milenecký vztah, 1× z toho byl vážný vztah se společným bydlením taky dva roky.. aktuálně po mnoha peripetiích a 18letém manželství snad nový vztah…

kolem 50tky fakt těžko najdu normálního solidního chlapa kompatibilního se mnou takhle rovnou přímo na chodníku cestou z nákupu, že…

já bych to nezatracovala, často to nevyjde, ale pár vztahů znám, co normálně klaply, i se ti lidi vzali, mají děti atd… a nebo se jen našli takhle ke stáru aspoň na výlety a společný čas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
11.7.23 12:05
@Denny.5 píše:
Pravda by to byla pro lidi, kteří dobrovolně chodí do lokální sámošky (kde ale žádný ananasy nebo manga nenajdou..), internet používají jen k minimu činností (veskrze protože to už třeba jinak nejde), oblečení taky nosí jen místní, auto nepotřebují, cestování taky ne… pro tyto lidi by to platilo.

1km bylo jen číslo. Tím se myslelo to, že většina partneru se vždy potkají ve svém životním okolí škola, práce atd. Málo lidí mají přítele nebo přítelkyni na druhé straně republiky, kterého našli na internetu. Většina partnerů se našli do méně jak 100km vzdálenosti a přesněji řečeno ze stejného kraje nebo okresu. Chceš to vyvrátit? Většina tvé rodiny a známých se vsadím mají partnera ze stejného kraje. 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
11.7.23 12:09
@minimalismo píše:
Chápu, že někteří muži a ženy se chtějí seznámit online, protože mají velice ohraničený okolí známostí a s věkem, prostě člověk je méně aktivní v navazování nových kontaktu a vše v jeho životě se točí kolem domová a práce, takže jemu nic nezbývá než napsat inzerát. Taky platí, že někdo je stydlivý se seznamovat v realitě a proto volí méně stresující variantu online seznamky a sociální sítě.

Není lepší se těm lidem co hledají aktivně a vytváří si různé inzeráty na seznamkách, píši stovky zpráv v sociálních sítích a trvá jím to roky trápení, než vůbec nikoho najdou, místo toho aby se soustředili na svůj život a nikoho nehledali. Třeba časem se přirozeně někdo objeví v jich okolí, přičichnou si k sobě a budou spolu.

Když si tak vezmeme, tak lidé v ČR se začali aktivně seznamovat v internetu teprve když byla sociální sít facebook, což je zhruba 15 let existence internetového seznamování. A proto si myslím, že je to neefektivní varianta seznamování. Byla provedená statistika a dokázáno, že pouze jedna třetina lidí co se seznamují online se potkají v realitě a většina je tam kvůli nudě a povýšení sebevědomí.
Tento příklad ukazuje, že 99,9% párovaní mezi lidmi probíhá vždy v jejich okolí přirozenou cestou bez aktivního hledání mezi sousedy, ve škole a práci, při zájmových volnočasových aktivitách a ne sezením u počítače roky na seznamkách v naději, že někoho najdeš 50km daleko

Navazující otázka zní. Když celou historii lidstva se lidé vždy párovali tou přirozenou cestou ve vzdáleností do 1km, tak není li správné si uvědomit zkušenost naších předků a nikoho nehledat desítky kilometru daleko když potenciálního partnera máme před nosem? Podle mě čím více se člověk snaží někoho najít tím pro něj je to těžší a těžší, protože to vypovídá o zoufalství a tím signalizuje, že člověk to nemá v hlavě v pořádně srovnaný a neví co chce.

P. S. Díky online seznamkám a sociálním sítím, lidé mají iluzi velkého výběru partnerů a tím si nedokáží vybrat, protože si začínají v hlavě dělat velký nároky na výběr a tím nikoho nikdy nenajdou.  

Dobrá snůška blábolů, jen co je pravda.

• Citovat
  • Upravit
81480
11.7.23 12:12
@minimalismo píše:
1km bylo jen číslo. Tím se myslelo to, že většina partneru se vždy potkají ve svém životním okolí škola, práce atd. Málo lidí mají přítele nebo přítelkyni na druhé straně republiky, kterého našli na internetu. Většina partnerů se našli do méně jak 100km vzdálenosti a přesněji řečeno ze stejného kraje nebo okresu. Chceš to vyvrátit? Většina tvé rodiny a známých se vsadím mají partnera ze stejného kraje. 

No a na seznamce myslíš, že to je jinak? To bylo první kritérium, že nehledám v trmatárii, když tu mám děti a práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová