Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Peggy54 když mám problémy s partnerem spolu nespíme protože bych to na něj nerada přenesla.
@Anonymní píše:
@Peggy54 když mám problémy s partnerem spolu nespíme protože bych to na něj nerada přenesla.
Tak klidne ti to mohl prvne on a ty kdyz se prelecis a jeho ne tak ti to vraci
@Peggy54 to si nemyslím protože co jsem nezmínila že jsem na to trpěla už než jsem byla s nynějším partnerem.
A u mužů se to projevuje jak?
Omez pohlavní styk, dobrá hygiena.
jestli tohle dodržuješ, změn lékaře ![]()
U muzu se to vetsinou nijak neprojevuje. Proto lepsi preventivne prelecit mastickou… Ale myslim, ze problem bude predevsim v tve imunite. Taky jsem s tim dlouho bojovala. Zkousela jsem vselijake vitaminy a doplnky stravy. Myslim, ze trochu pomohly. Pak jsem zacala chodit pravidelne do sauny, coz hodne posililo muj imunitni system a uz delsi dobu na mykozy netrpim.
Hodně, ale opravdu hodně pít. Často omývat, něco s kyselinou mléčnou, při cestování vlhčené ubrousky s kys. mléčnou. Jíst brusinky, nepít alkohol, nejíst sladké. Vaginálně laktobacily (třeba lactofeel), nosit volné oblečení, ideálně sukně, prádlo a ručníky žehlit.
Na doporučení dr. používám preventivně Lactofeel, ob den půl tuby nebo třetinu. S takovou mám kvasinky asi jen 4-5× do roka. Bohužel si myslím, že spíš mívám přemnožené nějaké bakterie a kvasinky vzniknou až jako druhotný problém. Ale kultivaci mi nikdy nedělali, tak je to jen má domněnka. ![]()
Jo a ještě nevím, jak to máte se sexem, ale lepší by byl kondom nebo přerušovaná soulož, protože to sperma je zásadité a vytváří vhodné prostředí pro infekce. A jestli používáte lubrikační gel, tak se podívej po nějakém vhodnějším.
@Anonymní píše:
@Peggy54 to si nemyslím protože co jsem nezmínila že jsem na to trpěla už než jsem byla s nynějším partnerem.
A u mužů se to projevuje jak?
Bohuzel u muzu se to neprojevi nijak:/
A vis jiste ze to je mykoza? Ja kdysi taky sla k mudr s tim ze podle internetu ni vysla mykoza a pak podle steru z toho byla pekne rozjeta bakterialni infekce, takze antb ja i muz, mazat a do mesice klid. Ze zensky si neco koupi v lekarne protoze si mysli ze maji prave mykozu, na mykozu je ostatne taky nejvice volne prodejnych leku a pak je to neco uplne jineho. Trvala bych na sterech na vse, ja si tenkrat neco priplatila ale mela jsem to komplet.
Přeléčit partnera preventivně, upravit hygienu (najít vyhovující intimní gel (já třeba používala od Herbalonu a sestřička mi tehdy poradila nechat 5 minut působit, pak teprve opláchnout, ale seděl mi i Lactacyd sensitive), nosit bavlněné prádlo, ideálně sukně, šaty, ať to větrá. Zkus si vyhledat protikvasinkovou dietu, je založena na zásadotvorných potravinách a vyloučení cukru, alkoholu, jednoduchých sacharidů (čili mouka, takže i těstoviny atd). Taky si můžeš zkusit nechat udělat důkladnější rozbor, zda nejde o něco jiného. Já jsem i brala chlorellu, pila aloe a čaj lapacho, prostě obecně pročišťující věci…
@Peggy54 Některé přípravky na kvasinky (třeba Clotrimazol) působí i na nějaké bakterie. Taky mám zkušenost, že doktoři předepisují vše možné, ale kultivaci neudělali. ![]()
@Petule030 nerikam, ale je toho na trhu tolik, ze se laik nevyzna a neco si tam proste strci, i ja toho vyzkousela mraky nez jsem mudr presvedcila o tom komplet testu. Furt mi predepisoval mac miror a efekt zadny ![]()
Ahojky, jdu za vámi pro radu

Prosím, jsem už opravdu zoufalá, trpím na vaginální mykózy mám špatnou imunitu tak snad i tím to je nebo nevím. Ale prostě vždy když ji mám necítim se dobře, pálení atd. A jsem už zoufalá protože nevím co s tím! Gynekolog mně předepíše prášky mastičky zaléčí se to a když se to objeví znovu tak zase prášky atd. Takže ke gyn. už s tím ani nechodím vždy si něco koupím ze zkušenosti.
Ale neřeší to můj problém jak se toho zbavit?
Nějaké prášky, detox nebo nevím.
Snad bych zkusila už opravdu vše.
Děkuji za rady