Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Zetmi píše:
@10Levandule10 díky, no oni v nemocnici mě uklidnovali že to není jisté že je konec ale já to věděla. A to jsem si říkala když na něco dojdou tak je to snad lepsi jakkdyby nic, tak se to aspoň ví a léčí se to ale takto když to byly asi „náhody“
Přesně tak. Kéž by se přišlo na něco, čím to je, nasadila se léčba a vše by bylo zalitý sluncem. Ale tohle podle mě už není náhoda. Takhle za sebou a v podobných týdnech. Náhoda je jednou. Ale pak víckrát za tím vždycky něco je 🤔
@Anonymní píše:
Ahoj, potratila jsem celkem 3× (06/16, 10/16 a 08/20), vždycky 7. TT a pár dní.. Vyšetření nám dělali všechna možná z krve, byli jsme i na genetice, nepřišlo se na nic u mě ani u manžela.. Začala jsem vždy zničehonic krvácet, revize mě pokaždé naštěstí minula.. Ale pokaždé velikost embrya neodpovídala.. Kvůli opak. potratům mi koncem posledního úspěšného těhotenství na hematologii nasadila Dr. Clexane..
Držím palce, ať to vyjde, já jsem teď v 11.tt, snad to klapne..
Tak moc moc držím palce, ať Clexane je ten, který to zvládne ✊🏻 ❤️️ Ať vše krásně jde.
@Maja25 píše:
@10Levandule10 Doktorka Malickova je z Prahy. Z Plzně je myslím Ulcova Gallova (snad jsem napsala dobře její jméno).
Vím že za Malickovou jezdí lidi třeba že Slovenska atd.
Právě výběr dobrého reprodukčního imunologa je důležitý. Vím o čem mluvím. Až paní doktorka Malickova mi udělala vyšetření a zjistila i jiné věci kolem.
Jak u mě, tak u chlapa. Takze doživotní diagnóza.
Ale co 3 měsíce jsem během IVF chodila na odběry, jak se mění imunita.
Ve tvém ripade bych se zaměřila hlavně na tu imunologii. Jelikož normalne otěhotnis, ale z nějakého důvodu to ve stejném tt nevychází. Jako by imunita proti embryu bojovala.
Jo jo, děkuju, já si to pak hledala a našla tu Prahu, ale nevím proč mám v hlavě zakódovanou Plzeň 🤦🏻♀️
Máš pravdu, někde v imunitě bude zakopaný pes. S početím problém není, ani s uhnízděním. Ale pak mi taky přijde, jakoby tělo proti miminku (já furt nevím, jak se to správně nazývá takhle brzo - emryo?) bojovalo a nechtělo ho u sebe. Zkusím v pondělí zavolat, snad bude mít paní doktorka ještě kapacitu pro nové. Moc děkuji za další pozitivní zpětnou vazbu na ni.
@10Levandule10 píše:
Tak moc moc držím palce, ať Clexane je ten, který to zvládne ✊🏻 ❤️️ Ať vše krásně jde.
Děkuju, taky držím palce, ať se zadaří, je to těžký a na psychiku náročný, ale nevzdávejte se! ![]()
@10Levandule10 některý doktor řekne 2× za sebou je furt náhoda. A jiný ne. Moje dr a zároveň primarka mi při to druhém potratu říkala když jsem se ptala že takto brzo je to pravděpodobně tím že se embryo přestane vyvyjet že tam byla nějaká genetická chyba což se stává často…
@Maja25 nevím jak v gennetu když jsem v září volala tak mi bylo řečeno že to nelze a objednali me k jiné dr.
@10Levandule10 Podle testů je vše v pořádku, ale žiju v Rakousku a když sem si šla na gyndu pro výsledky, tak mi doktorka řekla, že je tam ještě ani nemá a pak když mi tam asi za týden přítel volal kvůli výsledkům, tak jen sestra mu řekla, že je všechno v pořádku… Takže ani nevím co přesně testovali, celkově mám k tý doktroce takovou nedůvěru a přemýšlím o změně.
Moc děkuju, 9.3. budu moudřejši, modlím se, aby bylo vše v tom nejlepším pořádku. ![]()
@Kelsey Ahoj, a nevíš na jakém zákroku to kamarádka byla?
Já mám srdcovitou dělohu, prostě mám v děloze přepážku. Moje první gynekoložka to neřešila a říkala, že to není žádný problém a další už mě s tím posílala na zákrok, protože jsem 3× potratila. Někde sem četla, že ta operace má smysl a někde zase ženské psaly, že neměly žádný problém dítě donosit i s přepážkou.
Díky za odpověď. ![]()
@Maja25 škoda že to nebylo už v září, chtěla jsem k ní, no co už
@IvettS píše:
Já mám srdcovitou dělohu, prostě mám v děloze přepážku. Moje první gynekoložka to neřešila a říkala, že to není žádný problém a další už mě s tím posílala na zákrok, protože jsem 3× potratila. Někde sem četla, že ta operace má smysl a někde zase ženské psaly, že neměly žádný problém dítě donosit i s přepážkou.
Díky za odpověď.
Moje gynekolozka mi k srdcovite deloze rekla, ze je to proste ruleta, ze jednou se uchyti ve spravnem miste a tehotenstvi klapne
tak nevim kolik potratu me ceka, nez to teda klapne, navic v teto dobe, kdy je to se zdravotni peci tak nejiste, se mi ani tehotnet nechce, ale zaroven to pry nesmim odkladat. ![]()
@Ernais Jojo právě jde nejvíc o to správné uhnízdění, když se uhnízdí blbě, tak k mimču nejdou živiny a je konec.
Já už mám za sebou 3, a bůh ví jestli je to právě kvůli té děloze, z testů na nic nepřišli.
Snad nám to brzy všem vyjde, tak hodně štěstí děvčata.
![]()
@Maja25 To budeš zlatíčko, když by ses zeptala, děkuju moc ❤️️
@IvettS píše:
Díky za odpověď.
Ne vážně? Tak to jsme dvě. Mě zjistili taky srdcovitou dělohu. Která sama o sobě je prý běžná a úplně v pohodě. Jen ta přepážka prokletá 🧐 Mě ji zjistili částečnou. Má 2cm. Byla jsem na vyšetření v Brně na Obilňáku u přednosty, který je v tom profík a měl mi ji operovat. A řekl mi k tomu, že operace je až to poslední řešení. Že se nemusí embryo vůbec na té přepážce uhnízdit a pak jak bude růst, že už si s tím poradí a srovná se tam s ní. A že se máme snažit a uvidíme další, jak dopadne. No a teď teda zas dopadlo ![]()
Takže já měla jít na podzim na operaci, ale ještě jsem to odložila. A teď stále váhám. Taky jsem četla, že někomu to pomohlo a někdo se to dozvěděl třeba až při třetím úspěšném těhotenství při císaři.
Ty ji máš jak velkou?
@Maja25 píše:
@IvettS A dělali ti odběr NK buněk z dělohy?
To mi nikdo taky neřekl a už jsem o tom několikrát slyšela. A že holkám, kterým to zjistili, že to byla ta příčina a pak už bylo všechno ok.
Jako nechápu, proč, když už mi na té imunologii brali v rozestupu měsíce 2× krev, proč neotestujou rovnou i toto?
Příspěvek upraven 27.02.21 v 22:27
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj, potratila jsem celkem 3× (06/16, 10/16 a 08/20), vždycky 7. TT a pár dní.. Vyšetření nám dělali všechna možná z krve, byli jsme i na genetice, nepřišlo se na nic u mě ani u manžela.. Začala jsem vždy zničehonic krvácet, revize mě pokaždé naštěstí minula.. Ale pokaždé velikost embrya neodpovídala.. Kvůli opak. potratům mi koncem posledního úspěšného těhotenství na hematologii nasadila Dr. Clexane..
Držím palce, ať to vyjde, já jsem teď v 11.tt, snad to klapne..