Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Štítnou žlázu máš zkontrolovanou?
Mám na dvě úspěšná těhotenství 1 SP a 2 ZT, ani jednou nebylo srdíčko. Podařilo se vždy poté, co mi doktorka navýšila hormony na štítnou žlázu a jedla jsem vitamíny s inositolem. Takže vlastně těžko říct, co z toho pomohlo. Nebo to možná byla náhoda.
@IvettS píše:
@Ernais Jojo právě jde nejvíc o to správné uhnízdění, když se uhnízdí blbě, tak k mimču nejdou živiny a je konec.
Já už mám za sebou 3, a bůh ví jestli je to právě kvůli té děloze, z testů na nic nepřišli.Snad nám to brzy všem vyjde, tak hodně štěstí děvčata.![]()
Ja mam za sebou dva, taky vsechny vysetreni dobry, jediny co mi gynekolozka rekla, byla mirne srdcovita deloha a mysli si, ze to bude mozna tim, ja nevim ![]()
@Maja25 píše:
@Ernais neodkaldala bych. Člověk neví, jak dlouho to všechno ještě bude trvat.A každý odklad je znát.
I když nevím, kolik ti je. Ale my neodkladali.
Je mi 28, prvni SP ve 26, druhy ve 27, otehotnim vzdy z jedinyho nechranenyho styku v danym cyklu, ale pres 8tt se neprehoupnu. Od ty doby, co je covid, tak jsme se o dite nepokouseli, protoze mam nejaky blok a je to pro me ted skoro nocni murou. Ac si rikam, ze bych to fakt nemela odkladat, tak se pres to nedokazu prenest.
@Hibou Tu štítnou žlázu jsem nikdy neřešila. Možná kdysi v dávné minulosti mi na ni někdo dělal testy. Taky mě to už párkrát napadlo. Díky za tip ![]()
Je skvělé, že se u Tebe zjistila příčina a pomohlo to ke dvěma dětem ❤️️
@Ernais píše:Úplně chápu ten blok. Já když teď na konci ledna otěhotněla, tak jsem pořád myslela na ty své nešťastné týdny+dny a kdy to začalo a měla jsem fakt mega strach, když to na mě přišlo. Než jsem si to prodýchala a v hlavě si to srovnala. Bohužel z toho teda opět nic není.
Je mi 28, prvni SP ve 26, druhy ve 27, otehotnim vzdy z jedinyho nechranenyho styku v danym cyklu, ale pres 8tt se neprehoupnu. Od ty doby, co je covid, tak jsme se o dite nepokouseli, protoze mam nejaky blok a je to pro me ted skoro nocni murou. Ac si rikam, ze bych to fakt nemela odkladat, tak se pres to nedokazu prenest.
@10Levandule10 píše: Úplně chápu ten blok. Já když teď na konci ledna otěhotněla, tak jsem pořád myslela na ty své nešťastné týdny+dny a kdy to začalo a měla jsem fakt mega strach, když to na mě přišlo. Než jsem si to prodýchala a v hlavě si to srovnala. Bohužel z toho teda opět nic není.
Ale už pár měsíců zpět přemýšlím, že by mi na to třeba pomohla pomoc psychologa. Minimálně s tím strachem by dokázal poradit, jak pracovat.
Ja citim spis urcitou rezignaci, uz druhe tehotenstvi po prvnim SP jsem moc neprozivala, myslim ze pokud i treti tehotenstvi nedopadne, tak budu uz uplne otupela. Taky jsem si rikala jestli ta citova plochost neni na konzultaci s psychologem, ja ty SP ani poradne neobrecela ![]()
@Maja25 píše:
@Ernais U mě asi ta touha byla tak silná, že jsme do toho šli i v dobe covidu.
Ale tak já mám endometriozu, tak každý měsíc je pro mě znát, tak asi jsem o to víc tu touhu měla velkou.
A tím že jsme přes 2 roky strávili po IVF a všech možných vysetrenich, zakrocich atd., že jsem nic nechtěla odkládat.
Ja po diteti jeste nezatouzila, pro me je to spis rozumove rozhodnuti, protoze jsem nikdy nebyla matersky typ a myslim, ze ta opravdova touha, o ktere nektere zeny mluvi, asi ani neprijde. Proto se to ve me v teto dobe pere, na jednu stranu vim, ze asi nemam moc casu, na druhou stranu to ted proste nechci. Kdyby nebyl covid, tak bych to asi chtela o neco vic, ted tam proste visi to riziko nedostatecne zdravotni pece a ja nevim, jestli mi to ted za to stoji.
@Maja25 celkem ti tu touhu zavidim, mne porad tvrdili, jak to prijde, ze se ty biologicky hodiny rozjedou. Pomalu mi tahne na 30, 2 SP za mnou a touha po diteti furt nikde. Nevim co je spatne
Ale zaroven si uvědomuju ze v mem pripade asi neni rozumne cekat, jestli to vubec nekdy prijde..Rodina i muz na me celkem tlaci a ja proste nic…Ale bezdetna skoncit nechci
@Maja25 To mi určitě nedělali, ani popravdě nevím co to je a slyším o tom poprvé. Ta moje doktorka je prostě lempl…
@10Levandule10
Já bych se do té operace vůbec nehnala. A ta moje přepážka nevím jak je velká… je to vtipný až je to smutný… Moje gynekoložka mě na operaci poslala doslova a vyloženě z fleku… přišla sem si pro výsledky po třetím potratu, ty ona neměla a jen mi řekla, že musím na kyretáž kvůli té děloze, tak sem na ní koukala jak puk… přitom sem se jí po tom třetím potratu ptala jestli to může být problém a ona že ne a pak najednou operace??? A co sem u ní byla na poslední kontrole, tak sem se ptala jak velká je ta přepážka a jestli je ta operace opravdu nutná, dělala mi utz a řekla mi, že teď ani žádnou přepážku nevidí…Je pravda, že mi ten utz dělala asi jen půl minuty, takže nevím co za ten čas mohla všechno vykoukat ![]()
@IvettS Tak to je teda taky výživný 😏 Ona ta přepážka totiž klasickým obvodním gynekologickým ultrazvukem vůbec není vidět 🧐 Pokud teda nemá nějakej hodně dobrej, což většina nemívá. Mě to objevila při revizi (která probíhala na jiném pracovišti než jejím) a pak jsem šla za jinou gyn., která má (dle té mé) hodně citlivej ultrazvuk. Ta přepážku potvrdila. No a pak jsem šla na ten Obilňák a tam další ultrazvuk tím přednostou a ten mi ji změřil. Celý tento proces trval fakt skoro 3 měsíce. Objednání tam a támhle. A to je na palici, chtěla jsem to mít co nejdřív za sebou, abysme se mohli snažit o další miminko. Nakonec to teda nedopadlo. Ačkoliv moje gynekoložka je taky toho názoru, že by to operovala hned 😕
Ale já prostě ne. Nevěřím tomu, že by se 3× po sobě ta buňka usadila na té přepážce. To bych musela být ultra smolař 🙈 A hlavně by ty potraty asi nezačaly na chlup přesně.
@Ernais píše:
@Maja25 celkem ti tu touhu zavidim, mne porad tvrdili, jak to prijde, ze se ty biologicky hodiny rozjedou. Pomalu mi tahne na 30, 2 SP za mnou a touha po diteti furt nikde. Nevim co je spatneAle zaroven si uvědomuju ze v mem pripade asi neni rozumne cekat, jestli to vubec nekdy prijde..Rodina i muz na me celkem tlaci a ja proste nic…Ale bezdetna skoncit nechci
Mě je 33 a touhu jsem začala cítit až tak na přelomu 31/32. Do té doby jsem věděla jisto jistě, že děti chci, ale nepřišlo mi takové to pravé chtění 🤷🏻♀️ Možná je to i tím, že do té doby jsem řešila dvě operace čípku a taky jsme stavěli dům a ta hlava byla přece jen někde jinde.
Dobrý den,
Mám 10 letou dceru. Těhotenství bylo vše v pořádku po celou dobu i porod bez problémů Ale o rok později se my stal první potrat
dali sme tomu čas psychicky mě to sebralo přišla jsem o dítě v 10tt…po více letech znovu opakovany potrat ve 13tt a na poslední před půl rokem 3 potrat v 9tt…u posledního my bylo řečeno po vyšetření že si mám píchat heparin ale i tak jsem o mimi přišla,,,znovu na další vyšetření kde my bylo řečeno že mám vadu že se plod dal nebude vyvijet 74 až 86 procent
chci se zeptat je tady někdo podobný a jak se to řešilo? Další dítě by sme chtěli a dcera sourozence by si taky přála
Děkuji za případné odpovědi. Preji hezky den
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.