Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, už nevím, jal dál řešit své vaginální obtíže. Cca před rokem se mi občas vyskytla mykóza, třeba dva měsíce žádný problém, pak zas 2 týdny pálení, ŕezání, nemožnost pohl. styku. Léčila jsem clotrimoxazolem mastí nebo to odeznělo samo. Nyní jsem 19.tt těhotenství a stále me problémy obtěžují. Ted jsem byla měsíc v pohodě, ale před 14 dny po stylu manžela začal pálet penis, měl celý červený zalud (prominte, že to tak popisuji),mě nic nepálelo, jen jsem to měla tam dole další den citlivejsi. Šla jsem zrovna dalsi den k lekari, tak se na me mrknul s rikal, ze kvasinky nevidi, jen zarudnuti a doporucil mi na 3 dny si zavadet vecer globule a pri svedeni mazat. Vse jsem provedla. Vcera jsme se chteli s manzelem milovat a jen co do me kousek vstoupnul, strasny paleni u me i u nej. A byla jsem i hodne stazena. Jinak vytok nemam, normalne me spodek nepali, neboli, nesvedi…. Piji pravidelne kefir a uzivam i cesnek v tabletach, hygienu dodrzujeme oba. Vim, ze v tehotenstvi je sklon k mykozam vetsI, ale nas tyto problemy trapili uz predtim. Jsem z toho nestastna. Je mi 30let, predtim zadne problemy az tedka cca rok zpet. S manzelem jsem pres 2 roky. Neumim si predstavit, ze tohle uz bude naporad. Nas sex. vztah tim hodne trpi
prosim, poradte!!!
A manžel se taky vždy přeléčí?
No ale když máš tu mykózu a kvasinky, tak přeléčí se vždy i partner? Protože pokud byl styk i v průběhu mykózy, nebo pokud jsi byla infekční, tak se nakazil i on. Proto je důležité jeho přeléčení, jinak si budete pořád předávat.
Jen jestli se maže pořádně, chce to, abyste se mazali ještě nějakou chvíli po. A může to být také něco jiného, by ti doktor měl udělat pořádné stěry. Jinak já to mám třeba tak, že jakmile si dám hodně sladkého, okamžitě mám kvasinky… A je jedno, co dělám jinak, že se snažím mazat. Prostě musím hlídat cukr.
Ať ti udělá stěry. Toto léčení naslepo je na nic. Léčíš kvasinky a můžeš mít streptokoka. ![]()
@Okta dekuji,priste se o tom zminim…. Prijde mi, ze to moc neresi proste ![]()
Jste si jista, ze mate kvasinky? Nemuzete mit treba premnozeny laktobacily? Trvala bych na sterech…
@Bela111 jista si nejsem, ale sama to nezjistim a lekar s tim nic moc nedela ![]()
Ahoj, už nevím, jal dál řešit své vaginální obtíže. Cca před rokem se mi občas vyskytla mykóza, třeba dva měsíce žádný problém, pak zas 2 týdny pálení, ŕezání, nemožnost pohl. styku. Léčila jsem clotrimoxazolem mastí nebo to odeznělo samo. Nyní jsem 19.tt těhotenství a stále me problémy obtěžují. Ted jsem byla měsíc v pohodě, ale před 14 dny po stylu manžela začal pálet penis, měl celý červený zalud (prominte, že to tak popisuji),mě nic nepálelo, jen jsem to měla tam dole další den citlivejsi. Šla jsem zrovna dalsi den k lekari, tak se na me mrknul s rikal, ze kvasinky nevidi, jen zarudnuti a doporucil mi na 3 dny si zavadet vecer globule a pri svedeni mazat. Vse jsem provedla. Vcera jsme se chteli s manzelem milovat a jen co do me kousek vstoupnul, strasny paleni u me i u nej. A byla jsem i hodne stazena. Jinak vytok nemam, normalne me spodek nepali, neboli, nesvedi…. Piji pravidelne kefir a uzivam i cesnek v tabletach, hygienu dodrzujeme oba. Vim, ze v tehotenstvi je sklon k mykozam vetsI, ale nas tyto problemy trapili uz predtim. Jsem z toho nestastna. Je mi 30let, predtim zadne problemy az tedka cca rok zpet
. S manzelem jsem pres 2 roky. Neumim si predstavit, ze tohle uz bude naporad. Nas sex. vztah tim hodne trpi
prosim, poradte!!!