Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prosila bych vás o radu. Je mi pouze dvacet let, ale už 3 roky trpím na silné záněty močáku, vždy po dvou měsících bum a bez antibiotik jsem bohužel na odpis a vždy na nich skončím.
Doktoři mi potvrdili, že zánět je už chronický, ale nijak dál to neřeší podstoupila jsem cystoskopii atd.
Poslední dobou dost slyším o endometrióze, než jsem začala brát minulý rok antikoncepci, tak jsem první den menstruace měla šílené bolesti, že jsem omdlévala, necítila nohy atd a hlavně měla to až moc silné. Teď to naštěstí s antikoncepcí není, ale vrtá mi hlavou, proč mám furt menstruaci tmavě hnědou až černou i když ji mám pravidelnou a 5-6 denní. Četla jsem, že bych mohla mít endometriózu, je to pro mě celkem velký strašák, protože nerada bych měla jednou problémy s otěhotněním
. Za dva týdny jdu každopádně k jinému urologovi a doufám, že mě nějak od těch zánětů zachrání, je to hodně omezující ve škole, práci a intimním životě. Jinak pitný režim, teplo, hygienu, upravenou stravu vše dodržuju, taky bilinkové směsi, ale bohužel zánět se mě drží teda fest.
Já bych prvotně řešila hlavně ten močák. Máš stálého partnera? Slyšela jsem z blízkého okruhu, že tehdy známou zachránil bohužel až rozchod a nový partner. Tím tě vubec nenabádám k ničemu. Ale ona to tušila, rozjelo se jí to vždy pomalu po styku. Jinou známou po dlouhých letech na lécích z toho úplně vytáhla čínská medicína, kam pravidelně dojíždí. S endometriozou mám osobní zkušenost, ale neměla u mě vliv na močák, bohužel pravděpodobně na to otěhotnění, ale byl to jen jeden faktor, měla jsem ještě jiný problém. S endometriozou lze otěhotnět, záleží jak hodně ji kdo má. Takže na to bych vůbec nemyslela a nestresovala se předem. Hlavně se to ve většině případech dá řešit, až to bude aktuální. Zatím nevíš, zda tvoje potíže jsou tím. Ale rozhodně bych po změně urologa řešila tvoje potíže s takovými bolestmi na gynekologii, doktor se může podívat ultrazvukem. Mně endo diagnostikovali až laparoskopicky, ale víceméně už to bylo jasné podle příznaků. A po dětech mám od ní pokoj ![]()
@Veerr Moc děkuju za info
. Přítele mám stálého, byl i přeléčen se mnou a u styku používáme ochranu, aby jsme si to případně furt nepředávali, to mi doporučila gynekoložka dokud se ten močák nevyřeší. Je v tomhle hodně tolerantní a chápavý a právě on mě furt pobízí ať to řeším, že má strach, abych pak neměla nějaké následky. Páč já jsem už zoufalá, cítím se jak hypochondr a vždycky, když mě to chytne chodím k doktorovi jak za trest
.