Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Katka86 píše:peggy.sl píše:To se nedivímKatka86 píše:peggy.sl píše:No my naštěstí uzliny nemáme,ufff.No nechala jsem malého naočkovat v 10 m,asi za 6 týdnů se mu ten vpich zanítil,začal šíleně hnisat.šla jsme k mudr,jiné než to píchala a ta mi řekla,že to je píchle strašně hluboko.NO tak se honíme po mudrech,malý tam má v té rané jako takový granulát,který musí ven,jinak se to nezahojí.Ale má to už zarostlé v mase,takže jsem nafasovala jehlu,musím mu to doma propichovat,vymačkávat hnis.Máme biotronickou lampu,tak to tím svítíme.NO a posledne jak jsme s tím byli,tak mu to celé rozpíchali a šílenou sílou vytlačovali,malý vřískal,děs.Ale ven šlo jen trošku toho granulátu.Katka86 píše:Zhnisané a zvětšené podpažní uzliny. Už naštěstí ,,jenom,, dvě. Bylo jich osm, všechny okolo dvou centimetrů, což je u tříměsíčního dítěte celkem masakr.peggy.sl píše:A můžu se zeptat,jaké máte reakce na to TBC?Máme totiž taky problémKatka86 píše:Žádné- ani povinné. Jenom proti TBC a z toho se dáváme dokupy už přes rok. Takže víc ani ťuk (nepo spíš pích)peggy.sl píše:žádné očko,ani povinné?Lucie84 píše:Moje řeč!
Katka86: tak to má náš Maxík úplně stejné jako tvůj syn, píská v něm jak ve starý lokomotivě!Já se taky na tu alergologii dost upínám, že nám pomohou! Zatím jsem na to slyšela jen samá pozitiva. Tak uvidíme… U nás je to složitější, protože do toho máme ještě další zdrav.problémy, ale tyhle záněty průdušek jsou novinka
![]()
![]()
AstraG: také se divím, že vás na alergo neposlali hned
Peggy.sl: Priorix je největší humáč!!Ikdyž naše Dr. by nás tam taky neposlala, kdybych si o to neřekla! Astma mě taky napadlo!! U nás to asi ,,jen" alergií nebude…
Dceři od kamarádky zničil total celou imunitu
My na něj asi ani nepůjdeme
Po první hexa se mi složil, po druhý taky. Pak jsme najeli na spec.očkov.plán, který nám udělali v Motole, vše o.k. Ale bylo mi řečeno, že Prevenar není agresivní očkování, ať ho klidně dám…
Dvojčata nemají žádné očkování a ani mít nebudou…![]()
Co máte vy?Střílela bych za to!!! Kdykoliv potkám tu sestru co jim ten hnus jedovatej píchla mám chuť na ní aspoň plivnout, když už jí nemohu rovnou zabít.
Po této výborné zkušenosti, jsem nějak o to bezpečné a zdravé očkování ztratila zájem.![]()
A jak vám to léčí?
Oni strašně moc chtěli chirurgicky ty uzliny odstranit v narkoze, to jsem odmítla a nechávám tomu čas. Jejich hlavní důvod byl, abychom mohli co nejdříve dceru očkovat dalším svinstvem. Nikdo mi ale nezaručil, že se nic podobného nestane. Takže nic nebude a tečka. ![]()
No to se nedivím,že jsi to odmítla
chudák dcerka
.Nám právě doporučili tu biotronickou lampu,tak uvidíme.Každopádně za 3 týdny jdem na ko zas a už se děsím,jak zas budou malého trápit
A je to v pohodě u mudr,že nechceš očkovat ani to povinné?
Katka86 píše:Oni strašně moc chtěli chirurgicky ty uzliny odstranit v narkoze, to jsem odmítla a nechávám tomu čas. Jejich hlavní důvod byl, abychom mohli co nejdříve dceru očkovat dalším svinstvem. Nikdo mi ale nezaručil, že se nic podobného nestane. Takže nic nebude a tečka.
Je to v pohodě, protože je problém na straně doktorů. Druhé dvojče by očkované sice být mohlo, ale nepřichází to v úvahu. Já už doktorům nevěřím.
peggy.sl píše:No to se nedivím,že jsi to odmítlaKatka86 píše:Oni strašně moc chtěli chirurgicky ty uzliny odstranit v narkoze, to jsem odmítla a nechávám tomu čas. Jejich hlavní důvod byl, abychom mohli co nejdříve dceru očkovat dalším svinstvem. Nikdo mi ale nezaručil, že se nic podobného nestane. Takže nic nebude a tečka.
Takže si jedno dvojče nechala na tbc a druhé ne,chápu dobře.
Katka86 píše:Je to v pohodě, protože je problém na straně doktorů. Druhé dvojče by očkované sice být mohlo, ale nepřichází to v úvahu. Já už doktorům nevěřím. Takže si jedno dvojče nechala na tbc a druhé ne,chápu dobře.peggy.sl píše:No to se nedivím,že jsi to odmítlaKatka86 píše:Oni strašně moc chtěli chirurgicky ty uzliny odstranit v narkoze, to jsem odmítla a nechávám tomu čas. Jejich hlavní důvod byl, abychom mohli co nejdříve dceru očkovat dalším svinstvem. Nikdo mi ale nezaručil, že se nic podobného nestane. Takže nic nebude a tečka.![]()
chudák dcerka
.Nám právě doporučili tu biotronickou lampu,tak uvidíme.Každopádně za 3 týdny jdem na ko zas a už se děsím,jak zas budou malého trápit
A je to v pohodě u mudr,že nechceš očkovat ani to povinné?
Ne, jsou očkované obě, ale od.rala to jenom jedna. Ale neočkuji dál už ani jednu. ![]()
Peggy.sl:, tak to je hnus
![]()
My TBC také nemáme, protože jsme leželi 2,5 měs. v Motole, čili očkování se nás netýkalo! Pak ty hexa-vakcíny - to byl horor
Ted jsem si řikala: tak radši mu ten Prevenar dám, i v Motole mě k tomu nabádali… No a pak to začlo
Teď teda nevim, zda musíme jít i na tu druhou dávku v únoru??
Má jen 2 dávky vzhledem k věku.
Ještě se chci zeptat k té alergologii - za jak dlouho byly výsledky a namíchaný ten sirup (příp.kapky)???
Lucie84 píše:
Ještě se chci zeptat k té alergologii - za jak dlouho byly výsledky a namíchaný ten sirup (příp.kapky)???
Sirup byl normálně v lékarně.Výsledky ted už přesně nevím,ale docela dlouho,potom ve dvou letech(asi,normálně si nemůžu vzpomenout
)to už mu dělali i ty testy,co se nakapou alergeny na ruku,ty kapky se propíchnout do kůže a podle reakce se pozná na co je alergicky.
Lucie84 píše:
Peggy.sl:, tak to je hnus![]()
My TBC také nemáme, protože jsme leželi 2,5 měs. v Motole, čili očkování se nás netýkalo! Pak ty hexa-vakcíny - to byl horor![]()
Ted jsem si řikala: tak radši mu ten Prevenar dám, i v Motole mě k tomu nabádali… No a pak to začlo
![]()
Teď teda nevim, zda musíme jít i na tu druhou dávku v únoru??
Má jen 2 dávky vzhledem k věku.
Nemusíte chodit nikam, není to povinné. I kdyby to povinné bylo, tak jestli měl nějakou bouřlivou reakci, vykašlala bych se na to.
Aha… Mně právě zas řikala kolegyně z práce, že synovi při odebrání mandlí vzali vzorek a podle toho mu namíchali nějaké kapky, které bere - přímo jeho protilátky. A už nebyl 3 roky nemocný.
reakce na tu alergologii
: nevim proč nás neposlala dřív i já jsem si dlouho myslela, že holt jsme jen časteji nemocný, prostě průdušky to je naše + už i 2× laryngitida z toho jednou akutní s pobytem v nemocnici
ale teď od podzimu jsem podvědomě na to astma nějak myslela, protože sem i vypozorovala, že se malej rozkašle tim dunivym kašlem skoro pokaždý při nějaký aktivitě - běhání, lumpačení, breku a nebo vztekání - z toho se i dusí
a teď nás to obtěžuje skoro každou noc kolem 2 hodiny v noci. rozkašle se je takovej přidušenej, tak dáme ventolin, vyvětram a za chvilku je klid.
rada bych se s dovolenim sem prifarila s dotazem
maly ma zanet prudusek, bere klacid a spiropent. ma 8 mesicu. A od nasazeni klacidu vubec nechce jist. A jinak on je vazne velky jedlik. Jsem z toho spatna. Mate nekdo podobne zkusenosti?
kofolkaa. píše:
rada bych se s dovolenim sem prifarila s dotazemmaly ma zanet prudusek, bere klacid a spiropent. ma 8 mesicu. A od nasazeni klacidu vubec nechce jist. A jinak on je vazne velky jedlik. Jsem z toho spatna. Mate nekdo podobne zkusenosti?
Já bych řekla, že to může být antibiotiky, ale i tou nemocí. naše holky když jsou nemocné, tak taky nic nejí.
peggy.sl píše:kofolkaa. píše:Já bych řekla, že to může být antibiotiky, ale i tou nemocí. naše holky když jsou nemocné, tak taky nic nejí.
rada bych se s dovolenim sem prifarila s dotazemmaly ma zanet prudusek, bere klacid a spiropent. ma 8 mesicu. A od nasazeni klacidu vubec nechce jist. A jinak on je vazne velky jedlik. Jsem z toho spatna. Mate nekdo podobne zkusenosti?