Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
kofolkaa. píše:
dekuji za odpoved. takze mam vydrzet az zacne jist sam nebo to do nej mam tlacit?![]()
po posledni davce prevenaru je porad nemocny
peggy.sl píše:kofolkaa. píše:Já bych řekla, že to může být antibiotiky, ale i tou nemocí. naše holky když jsou nemocné, tak taky nic nejí.
rada bych se s dovolenim sem prifarila s dotazemmaly ma zanet prudusek, bere klacid a spiropent. ma 8 mesicu. A od nasazeni klacidu vubec nechce jist. A jinak on je vazne velky jedlik. Jsem z toho spatna. Mate nekdo podobne zkusenosti?
Já bych vydržela. To nemá cenu to něj cpát násilím. Hlavně ať pije. očkování oslabuje imunitu, takže je to potom boj.
kofolkaa. píše:
rada bych se s dovolenim sem prifarila s dotazemmaly ma zanet prudusek, bere klacid a spiropent. ma 8 mesicu. A od nasazeni klacidu vubec nechce jist. A jinak on je vazne velky jedlik. Jsem z toho spatna. Mate nekdo podobne zkusenosti?
naš malej když má zánět průdušek tak ho teda škrábe i v krku a ten kašel ten krk dost poškrábe, takže taky nejí a doktorka řikala, že se ani nediví, když má krk v jednom ohni, takže asi tak
ale až mu léky zaberou zas jíst začne neboj, dávej mu čajík a pořádný poctivý polívčičky ![]()
podivej se na diskusi „maminky, ktere uz neockujete, ozvete se“
@Lucie84 píše:
Chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s opakovanými záněty průdušek u dítěte?? Můj téměř dvouletý syn má zánět průdušek podruhé během 1 měsíce!Předtím dvakrát viroza
Poprvé jsme dostali Klacid a Spiropent, ted Zinnat a Spiropent. Ten Klacid mi teda přišel lepší, ten zabral ihned. Zinnat bereme už třetí den a žádné extra zlepšení
Spíš mě ale zajímá, jak tomuto předcházet? Chystáme se na alergologii, aby synovi vzali krev a namíchali nějaké protilátky na imunitu.
Horečky u toho neměl (a když, úplně minimální), ale šílený kašel (štěkot), dusil se, že se nemohl nadechnout - až se z toho pozvracel, nemohl téměř jíst a pít, jak ho to dráždilo![]()
Už nebyl měsíc a půl venku, což taky není zrovna nejlepší
Takže budu vděčná za každou radu!
Díky, Lucka![]()
P.S. V listopadu jsme byli na Prevenaru a poté začal kolotoč nemocí! Jelikož syn očkování většinou nesnese (speciální očkovací plán), mám podezření, že odtud vítr vane
![]()
Že mu to narušilo imunitu…
Tak já radu nemám,bohužel.Synovi zničilo zdraví očko proti tbc,měl otřesnou reakci,od roku běháme po imunologii,alergologii,do kalmet.centra,u dětské jsme byli snad milionkrát.Malý byl za celou zimu venku asi tak 5×
Pořád marodí na průdušky,před třemi týdny do konce skončilo hospitalizaci na jip
Má málo železa,hemoglobinu,imunita žádná,je alergik.Před očkem byl zdravé dítko,které mělo jednou rýmu.Dostali jsme od pojištovny inhalátor a inhalujem doma.Malý bere 3× denně kortikoidy
(jedny jsem už sama vysadila
),má ventolin na inhalování,spiropent nám nepomáhal.Na imunitu bere Imunor,ale výsledek žadný,spíš ještě horší.Jsem sama zvědavá,kdy tohle skončí,protože mě za chvíli odvezou do pakárny
.
@peggy.sl píše:
@Katka86
jak je malému? Horečky už přešly?
jo přešly,ale pořád kašle a večer jak zalehne,tak se dusí
a je tak protivný,že už nevím co s ním,asi zabalit do koberce a strčit do skříně
po těch posledních teplotách ho nepoznávám,jako on byl vždycky taková knučka,ale ted,nechce nic jíst,pořád se vzteká a maminku asi brzy odvezou do pakárny.No a zítra jde starší do školky,po měsíci,tak jsem zvědavá,jak dlouho vydrží být zdravý a co nám zase dotáhne dom ![]()
@Katka86 píše:
jo přešly,ale pořád kašle a večer jak zalehne,tak se dusí![]()
a je tak protivný,že už nevím co s ním,asi zabalit do koberce a strčit do skříně
![]()
![]()
po těch posledních teplotách ho nepoznávám,jako on byl vždycky taková knučka,ale ted,nechce nic jíst,pořád se vzteká a maminku asi brzy odvezou do pakárny.No a zítra jde starší do školky,po měsíci,tak jsem zvědavá,jak dlouho vydrží být zdravý a co nám zase dotáhne dom
Volala jsi už té dr.El??
Já na vás pořád myslím.. ![]()
@peggy.sl píše:
Volala jsi už té dr.El??
Já na vás pořád myslím..
Píšu ji mail,ale total nestíhám,jak malý furt ječí,takže dneska už ho snad dopíšu,protože to je na dlouho
a zítra pošlu.jsem zvědavá co vymyslí ![]()
@Katka86 píše:
Píšu ji mail,ale total nestíhám,jak malý furt ječí,takže dneska už ho snad dopíšu,protože to je na dlouho![]()
a zítra pošlu.jsem zvědavá co vymyslí
Určitě vám pomůže. Věřím tomu. Tohle už opravdu není normální.
@peggy.sl píše:
Určitě vám pomůže. Věřím tomu. Tohle už opravdu není normální.
Normálně mám takové trauma,že kluk zase něco přitáhne domů ze školky,že ho ještě nechám týden doma,stejně čt a pá maj prázdniny.Malý pořád kašle,není o.k.,tak by to beztak hned od něho chytil.Jooo zázračný imunor se nějak míjí účinkem ![]()
Ahojky maminky. Celkem mě vyděsilo, co tu píšete o očkování.
M8m 5ti měsíční dvojčátka. Malá má za sebou již druhý zánět průdušek ( na oko vůbec nevypadala, že by ji něco bylo. jen sem tam kuckla). Antibiotika jsme brali 12 dní a asi 2 dny spiropent ( ale ten mi zvracela) po týdnu bez antibiotik jsme měli jít na očkování a zase měla nález na průduškách. Tak zase antibiotika a spiropent. Bez antibiotik jsme od pátku a v úterý jdeme na poslech, jestli se to vrátilo nebo je ok. Mám už dopředu strach. Teď na poslech průdušky nebyly slyšet, jen prý z nosohltanu. Tak jsem zvědavá. Jinak jak tu píše plno maminek, tak i mi by jsme byli posláni na alegrologii a rentgen ( na ten se mi nechce - vystavovat takto malé děťátko nějakému záření!
Je třeba něco, co by se dalo dávat malé na prsíčka? nějaký olejíček, aby nám to už nehrozilo? Už dlou jsme nebyli venku.A to teď je pěkné počasí!
Moc mě bolí, když vidím, jak je malá nemocná ( i když to na ní není vidět!). Druhé dvojčátko je naštěstí zdravé ![]()
Děkuji za rady Ketty
Ahoj maminky, obnovuji toto téma, protože už si nevím rady. V listopadu jsme byli na Priorixu a nechci tady vyvolávat polemiku o očkování, ale je pravda, že od té doby dcera (2,5roku) bojuje nejprve s virosou, začalo to rýmou, pár dní dobré, zůstaly jsme doma, jakmile jsme vytáhly paty ven, zhoršilo se to. Pak jsme to chytli celá rodina a dokola si to předávali znovu a znovu. Pak se přidal kašel, na ten jsme vyzkoušeli asi všechny dostupné sirupy, který náš trh nabízí, nezabral ani jeden. Koncem ledna se nám narodilo mimčo a asi 4 dny co jsme byli doma z porod malá dostala horečky a zánět průdušek. Dostala Klacid na 10 dní, protože pískala, nicméně podle krve byl zánět virový, o významu nasazení ATB v tomto případě taky nechci polemizovat. Malá marodí poprvé a měla jsem strach o miminko, tak jsem myslela, že nás z toho ATB dostanou. Za těch 10 dní byla celkem ok, ale celkem jsem jí nechala doma 3 týdny odpočívat. Pak jsme jeli na jeden den na hory, aby byla na čerstvém vzduchu. A manžel s ní pak odjel ještě na 5 dní do Alp, ne lyžovat, jen aby se provětrala a měla změnu vzduchu. Včera začala opět pokašlávat a dneska už má 37,5 a kašle dost. Chtěla bych znát vaše zkušenosti - jestli je tady někdo, kdo se z toho opravdu vykulírovat definitivně třeba po té druhé recidivě a jak. A Jestli máte dobré zkušenosti třeba s nějakými homeopatiky nebo přírodní léčbou. Už jsme rozhodnutá další ATB nezkoušet. Spíš mi moje intuice říká, že by potřebovala nějak nakopnout imunitu než zaléčovat průdušky, ale nevím jak a ani nemám zkušenosti, jak říkám je to první dítě a první nemoc. Dávám echinaceu od Justu, ale asi to taky úplně nezabírá. Jinak jsem zapomněla napsat, že inhalujeme vincentku, to je dobré, ale ještě bych uvítala rady spíš jak na tu imunitu než na kašel…
Nám pomohl rybomunil, ale je na předpis. A napsali nám ho na plicním, kam nás odeslala pediatricka po opakovaných zánětech průdušek. Loni syn prodělal asi čtyři záněty s antibiotiky a nic nepomáhalo. Ani bezne dostupne sirupy na imunitu.
Ahoj, moje zkusenost je takova, ze dceri se zlepsil zdravotni stav po vysazeni mlecnych vyrobku. Vlastne me to privedlo ke zmene stravovani cele rodiny a jsem za to rada. Z ukaslaneho ditete, rymy, v 6 mesicich zapal plic, neustale nejake sirupy proti kasli, doktorka strasila alergologii, radila, at ji davam Fenistyl kapky atd.
Tak jsem zkusila mleko a od te doby (uz asi 18mesicu) je to jine dite. Rymu ma jen mirnou, asi 3 dny a letos v zime ji mela 2×. Kasel tak 2 dny v mesici, dam stavu z cibule a je vyleceno.
JInak teplota 37.5 neni zadna nemoc. Tim se vubec nezabyvam. Az pokud maji holky nad 38.5 zkusim vlaznou sprchu a az pak pripadne neco na snizeni teploty.
Nevim, jestli jsem ti pomohla, ale mam tuto zkusenost.