Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vydupat si specializovane vysetreni - zanet nekdy prostoupi dozadu do kosti - kde zustane a zpusobuje opakovane zanety ucha. Vysetruji myslim v motole.
Ahoj, s tímhle mám vlastní zkušenosti…:-( když jsem byla malá, tak mi vyndali mandli. Po vyndani mandle jsem měla min.10× za rok zánět středního ucha. Tak jsem šla na očkování a stále zánět… pomohla mi až plastika ušního bubínku - záněty mi stejně vyžraly za ty roky bubínek. Po plastice jsem lépe slyšela a záněty zmizely…a sluch se zlepšil ![]()
A co objednat se na imunologii, trochu ho posilit..tim se podle me nic nezkazi.
@Liliana79 to už máme za sebou. Doporučil očkovat proti všemu, protože očkování posiluje imunitu. Takže proti chřipce, meningokokům, žloutence, TBC a klidně i při nemoci…
Takže imunologii opravdu ne.
@Alyss1 to by asi byl problém pořád. Teď měl půl roku pokoj.
@Anonymní píše:
@Liliana79 to už máme za sebou. Doporučil očkovat proti všemu, protože očkování posiluje imunitu. Takže proti chřipce, meningokokům, žloutence, TBC a klidně i při nemoci…
Takže imunologii opravdu ne.
@Alyss1 to by asi byl problém pořád. Teď měl půl roku pokoj.
Jezis.. a zadny leky nedali? Me nabizela i nase prakticka, ze by dceri napsala Luivac (imunomodulancium) pri casty nemocnosti. Treba by slo domluvit se s praktickou..
Ockovani posiluje imunitu???
no to snad ne.
Imunitu posilovat jinak!!! Kozi kolostrum, outlovka pestra v tabletach,…
To miva jen pri ryme? Jsou i homeopatika, ktera toto resi.
Pri ryme hodne strikat do nosu a odsavat.
Zjisti si neco o ockovani! Pri nemoci ani lehke ryme se ockovat nesmi. Naopak ockovani oslabuje imunitu. Tezky kovy a jiny sragory ve vakcinach poskozuji i cns. Udivuje me, ze v dnesni informovane dobe, tohle nekdo napise. ![]()
@Verun83 to s očkováním mi řekl imunolog (a jen tak mimochodem je to postoj i někoho hodně známého přes očkování - myslím, že to řekl snad Petráš, že se nechávají všichni z rodiny očkovat proti chřipce, aby si tím posílili imunitu, celkem mě to v tom rozhovoru šokovalo). Doktor mi řekl, že tím posílíme imunitu a že rýma je v pohodě, vadila by jen horečka. Syn má z očkování jen povinné minimum, aby se dostal do školky. Teď chci teda zkusit ten Prevenar, ale bude až na jaře, protože dřív zdravý nebude.
Záněty středního ucha má i jen tak. Nemá při tom rýmu a ani nic dalšího. Tentokrát teda rýmu má, hned od prvního dne odsáváme, dostává Sinupret, inhaluje a prostříkáváme Vincentkou + Nasivin.
Na posílení imunity dáváme kozí kolostrum, vitamín D a probiotika. Pomáhá to dost, situace je lepší než dřív.
@Anonymní píše:
@Verun83 to s očkováním mi řekl imunolog (a jen tak mimochodem je to postoj i někoho hodně známého přes očkování - myslím, že to řekl snad Petráš, že se nechávají všichni z rodiny očkovat proti chřipce, aby si tím posílili imunitu, celkem mě to v tom rozhovoru šokovalo). Doktor mi řekl, že tím posílíme imunitu a že rýma je v pohodě, vadila by jen horečka. Syn má z očkování jen povinné minimum, aby se dostal do školky. Teď chci teda zkusit ten Prevenar, ale bude až na jaře, protože dřív zdravý nebude.
Záněty středního ucha má i jen tak. Nemá při tom rýmu a ani nic dalšího. Tentokrát teda rýmu má, hned od prvního dne odsáváme, dostává Sinupret, inhaluje a prostříkáváme Vincentkou + Nasivin.
Na posílení imunity dáváme kozí kolostrum, vitamín D a probiotika. Pomáhá to dost, situace je lepší než dřív.
Ockovani proti chripce je snad nejvetsi pitomost farmaceutickych firem. Kazdy rok je vir zmutovany a vakcina proti starym kmenum. Vsichni co znam a byli ockovany, vetsinou tu sezonu omarodili mnohem vic nez ostatni, co ockovani nemaji.
Navic ockovanim si dite neziska 100% imunitu proti dane nemoci. Je to jen business. Pokud vim, tak zrovna na pneumokoky se ockuje jen na par kmenu a pritom jich je nekolik desitek. Radsi bych kapala treba preventivne audiron do usi proti zanetu. Nebo jedna pani micha kapky proti zanetu stredniho ucha.
@Verun83 a píšu, že s doktorem souhlasím? Pokusy s očkováním jsem dost rázně odmítla. O očkování poučovat nepotřebuju. Nejsem proočkovací a mám dost zjištěno. A jsem hodně opatrná. Třeba MMR dostal až těsně před školkou. Máme rozumnou doktorku, které ohledně očkování věřím. Má velice rozumné názory, nic nevnucuje a rozumně radí. Odklad MMR mi doporučila sama, protože viděla, jaké měl syn problémy. Sama doporučila Hexu ve formátu 2+1. Když jsem jí říkala názor doktora z imunologie, tak protáčela panenky.
Očkovat pneumokoky mi poradili na ORL a i naše doktorka. Těm věřím. Hlavně první syn očkovaný je a zánět neměl ani jednou
Přitom ty bacily první roky tahal ze školky on. Druhý špatně nesl očkování, tak jsem nedávala a asi to byla chyba. Měl i zápaly plic. Dokonce i kombinaci obojeho.
A ano, pneumokoky je hodně kmenů a očkuje se jen proti pár.
Zázračných kapek do uší už jsme taky několik vyzkoušeli. Homeopatika taky a efekt nebyl. Letos na jaře to dotáhl na chronický stav, kdy měl vodu v středouší a byl havý kandidát na gromety, než nás objednali na zákrok, tak se to samo srovnalo - trvalo to 4 měsíce, takže gromety nedostal.
@Verun83 jestli máš konkrétní tip na kapky, tak ráda vyzkouším. Audiron jsme zkoušeli a ještě jedny, které si nepamatuju jméno. Při prvních příznacích dáváme Otobacid, ale pomůže jen někdy.
Homeopatika jsme zkoušeli jen tak „jedna paní povídala“, což nepomohlo. Bylo to něco od Borionu. Na název si nevzpomenu. Pokud máš konkrétní tip, tak taky ráda zkusím. Teď mám kontakt na homeopatku, tak pojedeme k ní a uvidíme. Věřím, že pomoct by to mohlo. Paní si dělá hodně preparátů sama pacientovi na míru.
U syna je těžké to, že pokaždé to má jiné. Někdy mu vylítne horečka a pak ucho. Někdy má rýmu a někdy nic, chytne se za ucho a za 2 hodiny mu rupne.
Ještě doplním, že po odstranění mandle se změnilo ucho, ve kterém má zánět.
Většinou má záněty bakteriální, protože mu dělají CRP a mívá ho většinou kolem 100, takže atb.
@Anonymní píše:
@Verun83 jestli máš konkrétní tip na kapky, tak ráda vyzkouším. Audiron jsme zkoušeli a ještě jedny, které si nepamatuju jméno. Při prvních příznacích dáváme Otobacid, ale pomůže jen někdy.
Homeopatika jsme zkoušeli jen tak „jedna paní povídala“, což nepomohlo. Bylo to něco od Borionu. Na název si nevzpomenu. Pokud máš konkrétní tip, tak taky ráda zkusím. Teď mám kontakt na homeopatku, tak pojedeme k ní a uvidíme. Věřím, že pomoct by to mohlo. Paní si dělá hodně preparátů sama pacientovi na míru.
U syna je těžké to, že pokaždé to má jiné. Někdy mu vylítne horečka a pak ucho. Někdy má rýmu a někdy nic, chytne se za ucho a za 2 hodiny mu rupne.
Ještě doplním, že po odstranění mandle se změnilo ucho, ve kterém má zánět.
Většinou má záněty bakteriální, protože mu dělají CRP a mívá ho většinou kolem 100, takže atb.
s tím očkováním promiň. trochu mi to přišlo, že právě slepě věříš doktorům a připomněla mi to nějakou matku, které dr řekla, že je to jen taková meducínka, tak dítěti dala hned,,meducínky,, dvě najednou. dítě hotový, a ona v úžasu, z čeho.
jinak na FB je skupina bylinky, ty báječné bylinky…alta herba, a paní Klára Kantová. dělá různé bylinné věci. a má tam právě za dobrý peníze kapky při bolesti a zánětu ucha. vyzkoušené je zatím nemám. jen objednané.
pokud to má bakteriální zkusila bych dlouhodobě nasadit drags imun. nevím kolik je tvému dítěti. píšou že užívat až od 3let, ale zároveń 1kapka na 10kg váhy. drags imun ničí právě viry, bakterie, různé plísně, parazity, herpes viry.
nebo třeba ještě od myco medica coriolus, houba, funguje na principu,,skenování organismu,, a co tam nemá být tak odvede z těla. mají i poradnu, kde popíšeš všechny problémy a oni něco doporučí. většinou to je kombinace dvou přípravků.