Opakující se dráždivý kašel :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17310
24.10.10 10:30

Ok :wink: Vydržíme do zítra :-) No jsem zvědavá co zítra vykoumá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
24.10.10 15:22

Ahoj Veroniko, nečetla jsem diskusi, ale pokud máš astma, tak se divím, že Tě už dávno doktorka se synkem neposlala na alergo. Nenech se odbýt, vydup si to! Objednej se co nejdřív, protože jsou dlouhý čekací lhůty, (ale když Ti zavolá na alergo přímo praktická doktorka, tak Tě vezmou dřív.) Můj syn, sice nemocný moc nebýval, ale letos od dubna do srpna non stop pořád kašlal (byla to hrůza, prokašlaný noci, pro kašel se nenajedl, do toho novorozený miminko…) zjistili mu těžkou alergii na roztoče a začínající bronchiální astma (projevovalo se kašlem, ne dýchacími potížemi). Dostal inhalátor a antihistaminika a byla to úleva. Řádí stejně, jako jeho vrstevníci, nebývá víc nemocný (snažím se dávat vitamíny, zdravou stravu, otužovat, hodně chodit ven) a určitě si myslím, že z toho vyroste. Tak ať vám to dobře dopadne, dej vědět! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
25.10.10 08:34

já ti řeknu, proč je neposlala dr - protože většina jich ještě zatím jede stylem, že do 3 let to nemá cenu, je to neprůkazný…já tam šla za zády dr přes svou alergo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
1.11.10 20:34

ta jak jste dopadli?

Nám před týdnem dr naordinovala hromadu léků (na kašel, dýchátka). V pátek jsem zajela pro sichr na poslech (samozřejmě potvrdilo mou domněnku, zdravá, něco jí dráždí) a chtěla jí přidat Helicid, co kdyby náhodou měla reflux. Tož to jsem nekoupila, vytrvala v léčbě a dnes volala na alergo, dr nám upravil léčbu, dýchátka máme dlouhodobě do kontroly (prozatím, pak se uvidí, co dál) a rozhodně helicid nedoporučil. Holka se přes víkend trochu zlepšila, což potvrdilo, že ho dávat fakt nemáme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
11.11.10 10:50

Ahojky

Tak jsme objednaný na imuno alergo :wink: Tak snad na něco přijdou.Momentáně máme oba ATB :roll: Ady zánět průdušek a já zánět dutin.Má zase něco ve stěrech.Chchlá statečně i po dobrání ATB,tak uvidíme v pondělí a kontrole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
15.11.13 13:51

Zdravím, malé alergolog zjistil alergii na rotoče, kočky, psy- celkem dost..na pyly trochu… no že má asi i astma, ale netestoval jí… jen že ho tam určitě má… přes podzim byla v pohodě a teď zhruba týden hrozně kašle, hlavně v noci, přes den skoro ne, měli jsme doma Aerius… do určité míry pomáhá..ale radeji jsme jeli ráno k Dr. a napsala nám Ventolin v sirupu, od té doby, co ho dostala, tak začala hodně kašlat, že jí to až bolí… je to normální? že po léku začne ještě víc kašlat? podotýkám, že vykašlává..nemá suchý kašel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
15.11.13 19:00

@t-jani, to Ti tady nikdo neřekne, jestli je to normální - a kdo řekne, toho by od Tebe bylo velmi nezodpovědné brát v potaz.

Tvoje dcera je léčena na alergologii, momentálně má pravděpodobně nějakou virózu a pokud máš pocit, že špatně reaguje na některé léky, není na místě řešit to na internetových serverech. Okamžitá negativní reakce může být na cokoli - ale nemusí, může to být jen příznak virózy. Poraď se se svou doktorkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
15.11.13 19:04

Bohunko, mě jen zajímal názor, jak reaguje dítě s astmatem na Ventolin(nebo jakýkoliv bronchodilatanc).. léčená na astma v podstatě není… jen mi řekl, že geneticky a podle anamnezy ho má..jinak jsme v Dr. péči, v týdnu tam zas jdu.. jen mě udivilo, že po Ventolinu se víc rozkašlala… očekávala bych spíš útlum..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
15.11.13 19:35

@t-jani, tohle ale podle mého názoru není o alergii. Tvoje dcera, pokud jsem to pochopila správně, má aktuálně virózu (v této době u dětí školkového věku celkem obvyklou). Vzhledem ke své diagnóze dostala Ventolin, který je určen k „rozšiřování průdušek“. Dítě se tedy lépe nadechlo, rozšířily a uvolnily se mu dýchací cesty - a zcela pochopitelně začalo o to více (vlhce) kašlat. Tělo poznalo možnost zbavit se infekce, laicky řečeno „je kudy to vykašlat, hurá na to“.

Ale stále totéž - pokud máš dojem, že po podání Ventolinu dochází ke zhoršení stavu dítěte, je na místě OKAMŽITÁ, min. telefonická konzultace s doktorem, nikoli „v týdnu tam zas jdu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
15.11.13 20:07

@BohunkaP díky, to co píšeš je logické:-) Taky jsem si říkala, že to je tím, že se jí uvolnily průdušky.. díky za reakce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí