Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Krásný dobrý den, ráda bych se zeptala co je za vás nejlepší opalovací krém na opalování do hněda? Pořád se snažím něco najít, ale bez úspěchu. Chtěla bych vážně nějaký co napomůže k zhnědnutí. Nějaké zkušenosti?
Já jsem používala ByRokko Shine Brown jak na sluníčko tak i do solárka. Stojí kolem 500kč a nemůžu si ho vynachválit. Úžasně voněl a kůže byla krásně hnědá ![]()
@Black Flower píše:
Já jsem používala ByRokko Shine Brown jak na sluníčko tak i do solárka. Stojí kolem 500kč a nemůžu si ho vynachválit. Úžasně voněl a kůže byla krásně hnědá
Jaký má ochranný faktor? 😊
@shadowbabe píše:
Nemá to žádný faktor
musí se nejdříve nanést faktor a na to tohle. To paní zapomněla zmínit. Na zhnědnutí dobrý, ale za jakou cenu. Já s tím teda zkušenost nemám, ale chci si to pořídit letos ma dovolenou a postup je takový, že nejdřív faktor a pak tohle. Jinak abych odpověděla - já mám dobrou zkušenost s opalovákama od Dermacolu, nebo od Nivei, která má taky podporovat opálení a dělá moc hezkou barvu. Protect&bronze se to jmenuje
@deniiina Když se do toho zažereš tak se dočteš, že má SFP 30. Značka samozřejmě vyrábí i jiné produkty které jsou vhodné používat i s dalšími jejich produkty ![]()
@Black Flower píše:
@deniiina Když se do toho zažereš tak se dočteš, že má SFP 30. Značka samozřejmě vyrábí i jiné produkty které jsou vhodné používat i s dalšími jejich produkty
Opravdu? Protože přímo na jejich fb na tenhle dotaz odpověděli, že nejdřív faktor.
@shadowbabe píše:
Tenhle výrobek nemá SPF, používá se až po nanesení opalováku - je jen na zvýraznění opálení.
Každopádně, po tom, co teď vyšel nový dTest s výsledky opalovacích přípravků, už ani nevím, jaký vybrat. Všechny výrobky obsahovaly formaldehyd, který je v kosmetice zakázán, a přitom ani nebyl uveden ve složení („samozřejmě“). Takže i když ByRokko píše na svém webu, že neobsahuje chemikálie, tak si nemůže být člověk vůbec jistý.
A je fakt, že já teda opravdu nevím, co vlastně na léto koupit, když se nedá věřit už ani uvedenému složení. Nic? Být venku jen dopo a v podvečer, aby nehrozilo spálení??
Aha, díky ![]()
Já to teda nepotřebuju, jen jak to člověk vídá v reklamách. Co sem tak četla třeba na místní FB skupině, tak maminy hodně berou Cien z Lidlu, že je dobrý v testu 🤷🏻♀️
@Birds dají se koupit i non toxic opalováky. Akorát je potřeba počítat s tím, že jsou všechny na bázi zinku, takže bude člověk vždycky více či méně bílý. Já si teď koupila od Wooden Spoon, slibuje, že na kůži film nedělá, ale zatím nemám odzkoušeno.
Já se mažu jen olejem a to Nubian nebo Astrid. Příjde mi, že je kůže po namazání oleje lesklá a hnědá. Opálení zvýrazní. A krásně jemně voní.
Pardon, opravuju informaci k formaldehydu, o kterém jsem psala výše. V tom dTestu se článek týkal SAMOopalovacích přípravků, já si to uvědomila až zpětně. Omlouvám za mystifikaci ![]()
Koukala jsem pak do jejich posledního testu opalováků (2020) a tam nebyl formaldehyd zjištěn ![]()
Holky, přidám se k dotazu, nemáte zkušenosti s opalovaky z Havlíkovi Apotéky?
Já používala vždycky Nubian a loni jsem měla opalovací olej z Rossmann přímo od jejich značky SPF15. Byla jsem spokojená, příjemná vůně a vůbec jsem nebyla vysušená, jako po některých krémech(mám ale hodně suchou kůži). Loni v Chorvatsku mi stačil, ano jednou jsem se nespálila, letos ale do Řecka přemýšlím, zda nebude slabý