Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@esteelauder NO taky dobry.Ty doktori jsou nekdy fakt na ranu..ja jsem mela 2 abcesy, jeden malej a druhej docela velkej, sla jsem na gyndu, ze to mam natekly a bolestivy…tam mi dala atb a rekla, abych si na to davala tvaroh atd., zkratka takovy ty babsky rady..no a po dvou dnech mi v noci ten mensi prasknul…Tak jsem sla na pohotovost a tam se zdesili, ze mi nekam neodeslala rovnou, ze je to fakt hrozny.Tak dva doktori mi to chteli delat v celkovce a pak prisel mamolog a rekl, ze to riznou bez jakykoliv anestezie..takze si dovedes predstavit, co jsem prozivala..hlavne jeste 2krat!!! Brrr, uz aby se to zahojilo uplne…mas prvni mimco? Ja jo, a kdyz mi rekli, ze ma tendenci se to vracet, tak se hrozim uz ted ![]()
@pet.k
První, ty bláho, to si vůbec nedovedu představit, že by mi to vymačkávali bez umrtvení. Já na vánoce přesně tím místech vrazila do hrany dveří, to jsem myslela, že se pochčiju, o kojení ani nemluvit. Já teda kojím plně pořád, dokonce jsem rozkojila i to nemocný, takže to mám asi za odměnu. Jestli jsi ho měla 2× ve stejným prsu, tak ti to pořádně nevyčistili nebo ti dali špatný ATB. Já měla Zinnat 500, dávka pro koně, malej měl průjmy, mazec. Ale smekám před tebou, to jsem ještě žabař. Dobrý taky bylo, když jsem musela tak 2 hodiny po řezu přiložit odsávačku a máčknout.. Tvaroh od tý doby nenávidim, byl všude, v posteli, koupelně, na zemi… A ta práce s tím, nakojit, pobrečet, odstříkat, zaledovat, hodina v hajzlu, jít „spát“ a zas znova. Kdyby to ti kokoti poznali včas, tak mohl být člověk dříve fit.
@esteelauder TO jsem mela taky zinnat 500. No, rikala jsem, ze pokud by se mi to melo udelat znova..jako ze doufam, ze uz ne, tak trvam na anestezii. Tohle uz nikdy!!!Ja jsem teda kojeni vzdala. Kojila jsem i tak castecne-schytala jsem jeste po porodu 3 tydny chripku, takze jeden den mliko, druhy ne…a tam to asi vse zacalo..proste smula! Tak v samym zaveru, kdy se mi udelal abces, jsem se na to vykaslala. Obrecela jsem to, ale…asi to tak proste melo byt a svet se nezboril.Tak to me v nemocnici rikali, ze prave odsavat nemuzu odsavackou z toho bolestivyho prsa..takze ty prvni dny jsem tam odstrikavala rucne snad 24 hodin denne a psychicky uz jsem to nedavala, takze jak uz jsem psala, jsem se na to vykaslala…
@pet.k
No, tak mě laktačka říkala ať z toho prsa dokonce kojím, ty jsou fakt švihlý, by kojily i kdyby tekla močůvka
. No, já jsem jako třešničku na dortu, když jsem konečně měla 15.1. začít kojít a 21.1. mi malej prso vzal, tak se mi 24.1. rozjel slepák,,, bylo to neskutečně na psychiku, v nemocnici kozy jak konve, personál ochotnej jak prdel, takže jsem v horečkách „lítala“ odsávat na hajzl a posílala flašky domů, protože jsem nechtěla riskovat, že by malej něco v nemocnici chytil, bála jsem se retence z výkonějšího prsu, ale nějak se to zvládlo, uf. Fujtabjl čas a ani na to nechci myslet. Ženský jsou fakt naprogramovaný zvládnout všechno. Ten Zinnat jsem brala 8 dní.
@esteelauder no tak ted jsi me pobavila, ten tvuj pribeh je taky jak zlej sen..ale zvladla jsi to a ustala. Ja na to bohuzel nemela silu. Proste kdyz se dari, tak se dari…se mas, ze uz to mas uplne zahojeny a kojis bez problemu.Taky uz chci, abych to mela uplne ok…
@pet.k
Taky jsi měla při první abscesu příznaky-žádný. I když vlastně, mě tak 14 dní bolelo kojení při nacucnutí a pak mi to zrudlo a udělala se mi měkká placka na dvorci, kterou by neodsála ani vývěva (laktačka mi radila masírovat a tvaroh, ten debilní tvaroh) a pak za pár dní to řezali. Jak to vypadá, když to praskne? Jako uvnitř nebo se to otevřelo?? ![]()
@esteelauder ja jsem taky nic moc nepocitovala.Jen mi to obcas pobolivalo, hlavne kdyz o to mala zavadila a mela jsem to tvrdsi…pokusila jsem se to vzdy rozmasirovat a castecne to slo, tak jsem si rikala, ze to bude v pohode…no a pak to zrudlo, tak jsem si na to taky davala ten debilni tvaroh a jelikoz to nepomohlo, tak jsem sla k doktorce a ta mi dala atb a tvarohovala jsem porad..a podle me, jak jsem to mela „zvlhly“ tim tvarohem, tak jsem se v noci probudila, ze si to vymenim a vidim, ze z toho tekl hnis..proste to prasklo a vytekalo to…no humus.
@pet.k
Ty kráso, to je taky chuťovka. Mně včera nějak zatuhlo to zdravý… Namazala jsem to mastí, co mi dali na památku ještě na chirurgii a snad to bude dobrý. Né boule, ale pás širokej na 3 prsty od podpaží ke dvorci. Malej teď pije tak blbě, že bych ho nejradši vystřihla.
Fakt to kojení je jeden velkej nerv!!!
@esteelauder To mi povidej o tom kojeni…na jednu stranu jsem i rada, ze uz nekojim..ikdyz je to hrozny rikat.Ale mala je ted spokojena a ja taky.Pri kojeni to bylo hlidat si co jim, stejne se mala kroutila, rvala, jak byla i prikrmovana..prso odmitala…no u me jedna velka katastrofa. Vim, ze ted uz bych to vse udelala jinak…chybama se holt clovek uci. Ty jestli si od zacatku kojila plne, tak je to samozrejme neco jinyho, ale…nervy to jsou stejne, to verim.Tak hlavne, aby jsi to mela v pohode!!!
@pet.k
Já si říkám, že zánět je otázka hodin než se rozjede, spíš si myslím, že šlo JEN o retenci… Bych se na to podívala, mordjééé, člověk zvládne takový překážky a teď by ho mělo zkolit ňáký blbý seklý mlíko
. Já jsem za kojení ráda už z důvodu, že než bych připravila flašku, tak vzbudím půl města. U nás se neprobouzíme hlady s úsměvem, ale rovnou s hysterákem
.
@esteelauder no to jsem si myslela taky, ze vzbudime cely barak, ale mam uz v tom system a stane se mi v noci malokdy, ze mala hystericky breci. Naopak zacla i vic spinkat pres noc, takze i ja jsem odpocatejsi. Vzdycky, kdyz zpozoruju, ze se delsi dobu vrti v postylce, tak to jdu pripravit a nez se mala staci pomalu probudit, ma to uz u pusy
.
@pet.k
A mlíko ti zastavili nebo samo se přestalo dělat? Já si to budu muset nechat „vypnout“, protože to bych se rovnou mohla přestěhovat na sál. Teda teď snad doufám, že je to prd, ale až s tím fakt budu chtít seknout, tak budu muset chodit ofáčovaná jak mumie.
@esteelauder vsechno ma svy vyhody a zapory…kdybych mohla kojit, urcite kojim..jsem jednoznacne pro kojeni, ale…stalo se co se stalo a kdyz vidim, jak jsme ted obe spokojene, uz se tim netrapim. Pred mesicem jsem to orvala a vycitala jsem si to, ale vidim, ze svet se nezboril a dulezita je spokojenost toho myho broucka ![]()