Operace nosní mandle, neustálý odklad zákroku

48
18.6.26 06:31

Operace nosni mandle neustálý odklad zákroku

Ahoj holky chtela bych se zeptat na toto a uklidnit se ze v tom nejsme sami mam vazne uz strach. Syn 4 roky : Velkou nosni mandli nám zjistili minulý rok v prosinci..je hodne casto nemocny chrape a taky prý hůř slyší první termín byl lednu tohoto roku od té doby se operace stale odklada pokaždé onemocní pred termínem dnes je červen a znovu jsme museli termín zrušit kvuli onemocnění… přijde mi to jako začarovaný kruh a hlavne mam veliké obavy aby se mu kvuli te mandli neco nestalo moc se bojím treba kdyz spi :( další nejbližší termín az po prázdninách:( chtela bych se zeptat jestli taky nekdo byl v naší situaci ze se takto dlouhodobe nemohl dostat na operaci?:( je to fakt hrůza uz… a taky holky mají vaše deti s velkou mandli časté teploty ikdyz jim nic neni?? 37,3-73,4?lékařka rika ze je to z mandle ale taky me to znepokojuje…hlavne to odkladani operace takovou dobu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8899
18.6.26 08:06

Ja bych se tak nebala. Odstranění mandlí neni nic, co by bylo pri jejich zvětšení povinne nebo neodkladné. Manželovi mandle brali jako diteti 2×, vzdy mu dorostly, napotřetí uz se na to vykašlali. U syna nam to bylo doporučeno, ale nešli jsme. A ze vsech problemu tak nejak vyrostl. Tělo roste, mandle ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15434
18.6.26 08:35
@Midaku píše: Více

Já to u dcery brala taky tak, že není kam spěchat a že se nic neděje…
Nakonec šla až v 6 letech.
Bohužel to „následky“ má: tím, že stále dýchala s otevřenou pusou, jazyk netlačil na horná patro a to se tím pádem nevyvinulo tak jak mělo. Tím pádem je horní čelist nesouměrná k dolní, řešilo se to roky na ortodoncii a ani tak to není ideální.
Určitě to tak nemusí dopadnout u každého, ale já kdybych tohle věděla, tak zákrok tolik neodkádám.
Plus se jí zhoršeným sluchem i víc zafixovala logopedická vada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8899
18.6.26 08:43

@ivašot. Syna to ceka taky, ale mandli bych to nepripisovala. Ja jsem jako dite dýchala pusou porad, z jiných důvodů, a zadne podobne potize nemam. A znam spoustu lidi, co i kdyz dýchají pusou, tak ten jazyk maji dole. Ono nikdy nevíš, co a jaky následky mit bude nebo nebude. To rozhodovani je vždycky těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
18.6.26 11:06
@Nikol294 píše: Více

No… Synovi brali nosní mandli ve dvou letech. Protože práce bylo téměř jasné, že na ten víko nikdy nepůjdeme, protože bude nemocnej, tak dostal před operací atb na 10 dni, týden byl v izolaci doma a pak šel na výkon.

Zvýšené teploty měl, ale i po odebrání mandle. Teď to nějak ustalo. Ale má i jiné potíže. S imunitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25221
19.6.26 11:27

Naši dceru před odebráním nosních mandlí zachránilo prolévání nosu konvičkou. I mně to hodně pomáhá, když se mi rozjede rýma. Byly jí 4, měla zadní rýmu a několikrát zánět ucha. Přemlouvala jsem ji asi měsíc a jak to zkusila a cítila, že se jí ulevilo, sama si o to potom říkala. Rýma lepší, záněty pryč, mandle v pohodě.
Pokud jste to nezkoušeli, můžete do operace zkoušet. Uleví se mu a neublíží to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí