Operace v Motole

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25
7.2.09 21:47

jen abych tě ještě uklidnila.. podle mě to děti snáší opravdu dobře, pokud je u nich máma, pak jim nějaké zpoždění v jídle nebo jiný problém možná vadí, ale nemjaí z toho trauma a následky, narozdíl od too, když je necháš někde napospas v cizím postředí s cizími lidmi.. ubytovna- to si snad v tom Motole dělaj srandu..takže prostě jen buď s ním, zbytek rozdýcháte a hlavně- nedej se. akorát na sál tě asi nepustí, i když máš i na to právo, ale tu chvíli než ho uspí snad vydrží. po operaci jsem myslela, jak ho to bude děsně bolet, ale večer už chodil!! a byl vysmátej i s řezem na břiše.. když si vzpomenu na sebe, jak jsem po císaři ležela bez hnutí.. takže děti to snášej nějak líp..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
7.2.09 21:48

jen abych tě ještě uklidnila.. podle mě to děti snáší opravdu dobře, pokud je u nich máma, pak jim nějaké zpoždění v jídle nebo jiný problém možná vadí, ale nemjaí z toho trauma a následky, narozdíl od too, když je necháš někde napospas v cizím postředí s cizími lidmi.. ubytovna- to si snad v tom Motole dělaj srandu..takže prostě jen buď s ním, zbytek rozdýcháte a hlavně- nedej se. akorát na sál tě asi nepustí, i když máš i na to právo, ale tu chvíli než ho uspí snad vydrží. po operaci jsem myslela, jak ho to bude děsně bolet, ale večer už chodil!! a byl vysmátej i s řezem na břiše.. když si vzpomenu na sebe, jak jsem po císaři ležela bez hnutí.. takže děti to snášej nějak líp..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
7.2.09 21:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
19.2.09 20:24

Ahoj,
tak jsme zpátky doma. Určitě jste zvědavi, jak to probíhalo :o)…Tak tedy…ve stručnosti - zádný hororový scénář se nekonal… a pro ty, které zajímá i jiný scénář dodávám více informací :wink: Byli jsme v Motole 4 dny, včetně příjmu a propuštění. Den příjmu, což bylo den před operací byl čistě administrativní, vyplnili jsme hromady papírů, připravili kartu a ukázali nám oddělení, kde budeme a dokonce i pokoj (mohla jsem být na pokoji s malým, bylo tam pro mě rozkládací křeslo a druhou maminku ten den pustili, tak jsme tam byli sami). Oddělení bylo C2 - normální oddělení pro větší děti. Tam nám taky dali leták s potřebnými informacemi pro hospitalizaci, neboli, jak to tam funguje. Jinými slovy, to, co jsem se snažila získat předem od nich po telefonu, na webu, přes známý, přes vás jsem tam dostala bez jakéhokoli úsilí. Pro mě zcela nepochopitelné, proč to nemají na stránkách nebo to nedají člověku hned v ordinaci, když zákrok plánují…No nic. Ten den jsme ještě jeli spát domů. Dostali jsme instrukce, že poslední mlíko může dostat ve 2 ráno a pak už nic. Naštěstí jsme byli v programu hned jako první v 8 hodin, takže to bylo zcela v poho. V den operace jsme přijeli na půl 7, malej dostal léky na uvolnění (to pak bylo trochu srandovní, protože se tím fakt dostal do nálady, žačal se smát, vykládat a motal se jako by si dal panáka :o) Pak jsme s ním mohli jít před operacní sál - dál už nás nepustili. To mi nějak nedošlo, tak jsem tam pak stála jak opařená se slazama v očích, že jsem mu ani nestihla dát pusu. Asi po hodině a půl ho přivezli zpátky na oddělení, ještě spal, měl cévku v pindíkovi (na 3 dny)a kanylu na hydrataci v ruce. Myslela jsem, že bude hodně spát, jenže ouha, asi po 10 minutách se vzbudil a začal zuřit. No tak tu kanylu si vyrval, ale cévka tam naštěstí zůstala. I přes léky na zklidnění to trvalo asi 2 hodiny, než se z toho probral. Pak už byl zbytek pobytu v pohodě - dokonce i přesto, že měl přivázané nožičky a musel ležet na zádech. Pro mě to byla teda šichta, 3 dny jsem nad ním stála, povídala, hladila, četla, pouštěla pohdky a modlila se, aby přišla nějaká návštěva, která mě na chvíli vystřídá. Jinak na oddělení byly během našeho pobytu všechny sestry poměrně milé a vstřícné. Možná tobylo i tím, že jsem po nich nic moc nechtěla a nepotřebovali jmse ani nějakou extra péči. Dokonce nás nechaly uvařit čaj nebo kávu v kuchyňce. Jediné, co mě totálně šokovalo byla nesdílnost doktorů. Každý den sice nějaký přišel, ale jen od dveří se mě zeptal, jestli jsme OK a mizel. Až druhý den jsem si řekla, že se musím fakt soustředit a od dveří poznat, kdo je doktor a vysypat na nej všechny dotazy co jsem měla ( i s rizikem, že se na to budu ptát nějakého zřízence :o) Takhle jsem po kouscích lepila informace, jak operace proběhla a jak to bude probíhat dál. Úplně nejvíc mě ale dostali v den propuštění, kdy mu konečně sundali obvazy a já „husa“ čekala, že přijde doktor, který ho operoval a podívá se na výsledek. Doktor sice přišel, ale ještě když měl obvazy a když jsem si ho pak chtěla nechat zavolat, tak už nemohl, protože operoval. Abych to zkrátila - ten den se v našem pokoji objevili 3 doktoři a ani jeden se mu na pindíka nepodíval. Domu jsme tedy odešli sice informováni, nicméně mě to nějak nedalo a abych měla klid, tak jsem se druhý den našemu chirurgovi vnutila na kontrolu. Stálo nás to sice další cestu do Motola a 2 hodiny čekání, ale za ten klid to stálo. No, tak jsem ráda, že to máme za sebou a jsem zase o jednu zkušenost bohatší. Všem přeju, ať do nemocnic vůbec nemusí nebo jen minimálně! Jitulen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
1.3.09 18:14

Ahoj Jitulen, mám z vás radost. :) Jste šikulky (oba) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4361
1.3.09 20:22

Ahoj, sice později ale taky moc gratuluju k docela klidnému přežití nemocnice, nás teda asi zase na 2 dny čeká v dubnu nebo květnu, ale to už pojedu jinam než jsme byly minule. Tak teď ať už jste jen a jne zdraví. Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
6.4.15 22:04

Ahoj holky,
trošku se Vám tady vnutím do diskuze…jdem za čtrnáct dní do Motola na chirurgii na plánovanou operaci (vyndání multycistické nefunkční ledviny) :/ a malýmu je rok a tři měsíce..v papíře co jsem dostala je napsáno že nemám brát svoje jídlo…tak by mě zajímalo čím budou toho mýho drobečka krmít?? snažím se abychom jedli zdravě tak bych nechtěla aby mi to v nemocnici zhanili..malej je ještě kojenej teda hlavně v noci ale jinak dostává snídaně, obědy, svačinky…kdyby jste si vzpoměly jak to tam chodí budu Vám nesmírně vděčná..jsem uzlíček nervů z toho všeho.. :zed: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí