Operace vazu zápěstí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
17.6.20 22:26

Operace vazu zápěstí

Zdravím.
Zajímalo by mě, jestli tu někdo z vás podstoupil operaci (plastiku) vazu? Na internetu toho moc najít nemohu???? Já jdu konkrétně na plastiku vazu v zápěstí a našla jsem tak jeden článek a to odborný. Zajímalo by mě spíš jak to vše bude probíhat po operaci. Jak za jak dlouho se sundá sádra, jestli se dráty vyndávají v narkóze, jak probíhá rehabilitace (jestli jsou třeba lázně?), za jak dlouho se to dá tak zhruba do klidu až normálu a jestli mě to třeba bude omezovat už navždy. Případně i jak moc vás to bolelo. Vím, že se to všechno bude u konkrétního člověka lišit a vše mi pak zodpoví můj lékař, ale jdu tam až za delší domu a jsem zvědavá už teď ???? Takže kdyby se našel někdo, kdo něco takového podstoupil případně někdo kdo tomu víc rozumí, budu moc ráda. Uvítám taky klidně odkaz na nějakou stránku, ale jak říkám, já toho moc nenašla ????
Předem moc děkuji za všechny odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
601
26.6.20 11:21

Dobry den,

nevim jestli to pomuze ale ja byla pred rokem na operaci pretrzeneho vazu v zapesti (ten co natahuje palec). Nevim, jestli je to to same jako plastika - jelikoz se to tim roztrzenim zkratilo, na „zalepeni“ pouzili step z jine casti meho zapesti. Nemela jsem zadny draty, takze s tim nepomuzu (asi ze jsem to mela uplne roztrzeny a zkraceny a potreovala step).
Po operaci, ktera byla v lokalni anestezii (delaji i ambulantne ale ja jsem zustala 1 noc v nemocnici) jsem dostala na fixaci dlahu, kterou jsem sundavala na hygienu, prevazy a rehabilitacni cviceni.
Nekdy po 4 tydnech jsem zacala rehabilitace, dlahu jsem sundala po 6 tydnech (na noc mi bylo doporuceno nosit ji dal jeste 2 tydny, asi kdybych si to nejak blbe prilehla nebo co).
Jinak - bylo mi receno, ze budu mit mirne omezeni hybnosti, ale ted krome jizev neni videt, ze by mi nekdy neco bylo :)
Muj manzel mel kdysi taky plastiku vazu (myslim, ze dratovanou) a ma mirne omezeni hybnosti palce (vadi jenom pri krkolomnych pozicich u kulecniku ;)). On se tedy tehdy vyprdl na rehabka. Ja chodila a cvicila velice poctive, takze to urcite doporucuju!

Jo, operaci jsem prodelala v zahranici, ale nemyslim si, ze je v tom velky rozdil :)
Tak snad pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák