Operace vbočeného palce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4
26.1.18 19:08

Dobrý den, já jsem po operaci 9 měsíců, a stále to mám citlivé, bolí mě to, ale mám pěkné 2 jízvičky, nejsou skoro vidět. Ale stále se nemůžu postavit na špičky, chůze taky není dokonalá, ale jsem ráda, že to mám za sebou. Snad to chce jen dál procvičovat a trpělivost. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.1.18 20:42

Zdravím, dnes jsem byla na vyndání stehů a dnes ráno jsem se poprvé postavila na hranu nohy. Noha pořád otékala. V úterý jsem dostala strach z dnešní kontroly, že mi zase bezohledně sundají obvaz a strhnou přilepený polštář, což je velice bolestivé. nicméně v úterý jsem nohu odvázala, prolila polštář dezinfekcí abych ho odlepila z rány- povedlo se. Pak jsem svařila řepík a sterilním polštářem nanesla na krvácející rány, nechala půl dne větrat, k večeru jsem to postříkala raději ještě dezinfekcí a lehce potřela rakytníkovým olejem a zavázala. to jsem dělala od úterý, rána se krásně zacelila a také se mi ulevilo, protože se nic nepřilepilo a netahalo mě to. Dnes se doktor ani nepodivil jak hezky se mu sundaval obvaz. Takže teď už bude čím dál tím lépe :D

@ElinkaS20
Zkuste zajít do nějakého bylinkářství a koupit nějaký přírodní masážní olej či mast a každý večer, nebo podle času si to promasírujte a cvičte, ono se to poddá. Před tou masáží bych to ještě prohřála v teplé vodě. Také mě to čeká, ale to bude už ta příjemnější část, protože teď ty berle to je děs :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.1.18 20:45

Ještě jsem se chtěla zeptat, jak dlouho jste si píchali fraxiparine? Já se dneska zapoměla zeptat jestli ještě mám nebo ne :nevim: Ale 11 dní si myslím, že stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
26.2.18 21:47

Zdravím :), ja jdu na operaci za tyden orave nohy (hallux valgus) doufám ze to tak neboli jako tady nekteří pisou ???????? určite Vam dam take vedet :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
26.2.18 23:47
@Jana098 píše:
Zdravím :), ja jdu na operaci za tyden orave nohy (hallux valgus) doufám ze to tak neboli jako tady nekteří pisou ???????? určite Vam dam take vedet :).

záleží jakou metodu na tebe lékař použije. dnes je běžné, že zákroky jsou téměř bezbolestné. ale doktor to musí umět a použít správnou metodu, kterých je několik a záleží na nemocnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
26.2.18 23:52
@Russet píše:
@andela9
Asi to třeba nešlo jinak. Babička měla ten drát z palce (vypadalo to hrozně). Pro mě dostatečný důvod nemrzačit si nohy v úzkých botách na podpatku. A žabky mi jsou hodně nepohodlné taky. Leda tak na pláž…

to vůbec není o podpatcích…mamina má na obou nohách někdy od 20 roků a podpatky nikdy nenosila. Já v nich chodím přes 25 let, téměř furt a fakt ve vysokých, klidně přes 10 cm a nohy mám naprosto v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.2.18 06:38
@Pam12 píše:
to vůbec není o podpatcích…mamina má na obou nohách někdy od 20 roků a podpatky nikdy nenosila. Já v nich chodím přes 25 let, téměř furt a fakt ve vysokých, klidně přes 10 cm a nohy mám naprosto v pořádku

Tak nemusí to být jen z podpatku, ale i z úzkých bot. Nos si co chceš, jednou to poznáš. Noha nebyla vymyšlena na fakt vysoké podpatky. Můžeš mít problémy v budoucnu i se zády :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
7.3.18 22:53

@Pam12 tak jsem den po operaci :), byla jsem v celkove narkoze takze nic nevim probudila jsem se na dospavaku noha me trosku bolela pichli injekci a bylo lepe ze vcerejska na dnesek sem teda probrecela byla to neskutecna bolest mam to v sadre na 5 dni jeste tam mam tedy drat orej a to by me zajimalo jak probiha to vyndavani toho dratu :/ jinak dnes uz jsem doma a uz je to o 100% lepsi, ale po pravde znovu bych na to nesla jeste jak mi nohu prevazovali a sundali ten obvaz z rany tak to opravdu bolelo jak to bylo zaschle tak doufam ze ta operace stala za to :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
7.3.18 22:56
@Jana098 píše:
@Pam12 tak jsem den po operaci :), byla jsem v celkove narkoze takze nic nevim probudila jsem se na dospavaku noha me trosku bolela pichli injekci a bylo lepe ze vcerejska na dnesek sem teda probrecela byla to neskutecna bolest mam to v sadre na 5 dni jeste tam mam tedy drat orej a to by me zajimalo jak probiha to vyndavani toho dratu :/ jinak dnes uz jsem doma a uz je to o 100% lepsi, ale po pravde znovu bych na to nesla jeste jak mi nohu prevazovali a sundali ten obvaz z rany tak to opravdu bolelo jak to bylo zaschle tak doufam ze ta operace stala za to :).

můžu se zeptat, kde jsi byla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
8.3.18 08:27

@Pam12 v Pisku v nemocnici :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
8.3.18 13:53

@ElinkaS20 muzu se zeptat nela si v noze drat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3466
16.3.18 22:13

Urgent dotaz - můžete mi tu napsat kde jste byli na operaci a jakou metodou Vás operovali?
Sama jsem po operaci Haluxů - klasika vyseknutý trojuhelník palec narovnán… Noha nic moc na pohled.. nicméně operace proběhla před 22 lety a palce klouby zpět nejsou… ;)

O co mi jde - mamka má jít na operaci 27.3., ale chtějí jí dělat totální endoprotézu.. je to poměrně nová metoda.. ( cca 10 let ) a moje mamina má asi 100kg… Trochu se té operace bojím a myslím, že by byla vhodnější jiná.. než totálka… Potřebuji rychle konzultovat na jiném pracovišti a případně operaci zrušit… Prosím tedy o doporučení na konkrtní pracoviště… Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
17.3.18 10:13
@Frida F píše:
Urgent dotaz - můžete mi tu napsat kde jste byli na operaci a jakou metodou Vás operovali?
Sama jsem po operaci Haluxů - klasika vyseknutý trojuhelník palec narovnán… Noha nic moc na pohled.. nicméně operace proběhla před 22 lety a palce klouby zpět nejsou… ;)O co mi jde - mamka má jít na operaci 27.3., ale chtějí jí dělat totální endoprotézu.. je to poměrně nová metoda.. ( cca 10 let ) a moje mamina má asi 100kg… Trochu se té operace bojím a myslím, že by byla vhodnější jiná.. než totálka… Potřebuji rychle konzultovat na jiném pracovišti a případně operaci zrušit… Prosím tedy o doporučení na konkrtní pracoviště… Díky

Operaci před 22 lety nelze srovnávat s metodami dnes.
Co se tyka totalky, ta se provádí bezne snad na všech pracovištích. Já osobně bych zvolila Motol a duverovala jim. Nicméně 100 kilo je dost. Nedoporučili jí zhubnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.18 17:55

Ahoj
ja som bola už na 2. nohe a zakaždým som mala Fraxiparine na 21dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.18 18:03
@andela9 píše:
Ještě jsem se chtěla zeptat, jak dlouho jste si píchali fraxiparine? Já se dneska zapoměla zeptat jestli ještě mám nebo ne :nevim: Ale 11 dní si myslím, že stačí.

Ahoj
ja som bola už na 2. nohe a zakaždým som mala Fraxiparine na 21dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí