Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, já jsem po operaci 9 měsíců, a stále to mám citlivé, bolí mě to, ale mám pěkné 2 jízvičky, nejsou skoro vidět. Ale stále se nemůžu postavit na špičky, chůze taky není dokonalá, ale jsem ráda, že to mám za sebou. Snad to chce jen dál procvičovat a trpělivost. ![]()
Zdravím, dnes jsem byla na vyndání stehů a dnes ráno jsem se poprvé postavila na hranu nohy. Noha pořád otékala. V úterý jsem dostala strach z dnešní kontroly, že mi zase bezohledně sundají obvaz a strhnou přilepený polštář, což je velice bolestivé. nicméně v úterý jsem nohu odvázala, prolila polštář dezinfekcí abych ho odlepila z rány- povedlo se. Pak jsem svařila řepík a sterilním polštářem nanesla na krvácející rány, nechala půl dne větrat, k večeru jsem to postříkala raději ještě dezinfekcí a lehce potřela rakytníkovým olejem a zavázala. to jsem dělala od úterý, rána se krásně zacelila a také se mi ulevilo, protože se nic nepřilepilo a netahalo mě to. Dnes se doktor ani nepodivil jak hezky se mu sundaval obvaz. Takže teď už bude čím dál tím lépe ![]()
@ElinkaS20
Zkuste zajít do nějakého bylinkářství a koupit nějaký přírodní masážní olej či mast a každý večer, nebo podle času si to promasírujte a cvičte, ono se to poddá. Před tou masáží bych to ještě prohřála v teplé vodě. Také mě to čeká, ale to bude už ta příjemnější část, protože teď ty berle to je děs ![]()
Ještě jsem se chtěla zeptat, jak dlouho jste si píchali fraxiparine? Já se dneska zapoměla zeptat jestli ještě mám nebo ne
Ale 11 dní si myslím, že stačí.
Zdravím
, ja jdu na operaci za tyden orave nohy (hallux valgus) doufám ze to tak neboli jako tady nekteří pisou ???????? určite Vam dam take vedet
.
@Jana098 píše:
Zdravím, ja jdu na operaci za tyden orave nohy (hallux valgus) doufám ze to tak neboli jako tady nekteří pisou ???????? určite Vam dam take vedet
.
záleží jakou metodu na tebe lékař použije. dnes je běžné, že zákroky jsou téměř bezbolestné. ale doktor to musí umět a použít správnou metodu, kterých je několik a záleží na nemocnici
@Russet píše:
@andela9
Asi to třeba nešlo jinak. Babička měla ten drát z palce (vypadalo to hrozně). Pro mě dostatečný důvod nemrzačit si nohy v úzkých botách na podpatku. A žabky mi jsou hodně nepohodlné taky. Leda tak na pláž…
to vůbec není o podpatcích…mamina má na obou nohách někdy od 20 roků a podpatky nikdy nenosila. Já v nich chodím přes 25 let, téměř furt a fakt ve vysokých, klidně přes 10 cm a nohy mám naprosto v pořádku
@Pam12 píše:
to vůbec není o podpatcích…mamina má na obou nohách někdy od 20 roků a podpatky nikdy nenosila. Já v nich chodím přes 25 let, téměř furt a fakt ve vysokých, klidně přes 10 cm a nohy mám naprosto v pořádku
Tak nemusí to být jen z podpatku, ale i z úzkých bot. Nos si co chceš, jednou to poznáš. Noha nebyla vymyšlena na fakt vysoké podpatky. Můžeš mít problémy v budoucnu i se zády ![]()
@Pam12 tak jsem den po operaci
, byla jsem v celkove narkoze takze nic nevim probudila jsem se na dospavaku noha me trosku bolela pichli injekci a bylo lepe ze vcerejska na dnesek sem teda probrecela byla to neskutecna bolest mam to v sadre na 5 dni jeste tam mam tedy drat orej a to by me zajimalo jak probiha to vyndavani toho dratu :/ jinak dnes uz jsem doma a uz je to o 100% lepsi, ale po pravde znovu bych na to nesla jeste jak mi nohu prevazovali a sundali ten obvaz z rany tak to opravdu bolelo jak to bylo zaschle tak doufam ze ta operace stala za to
.
@Jana098 píše:
@Pam12 tak jsem den po operaci, byla jsem v celkove narkoze takze nic nevim probudila jsem se na dospavaku noha me trosku bolela pichli injekci a bylo lepe ze vcerejska na dnesek sem teda probrecela byla to neskutecna bolest mam to v sadre na 5 dni jeste tam mam tedy drat orej a to by me zajimalo jak probiha to vyndavani toho dratu :/ jinak dnes uz jsem doma a uz je to o 100% lepsi, ale po pravde znovu bych na to nesla jeste jak mi nohu prevazovali a sundali ten obvaz z rany tak to opravdu bolelo jak to bylo zaschle tak doufam ze ta operace stala za to
.
můžu se zeptat, kde jsi byla?
Urgent dotaz - můžete mi tu napsat kde jste byli na operaci a jakou metodou Vás operovali?
Sama jsem po operaci Haluxů - klasika vyseknutý trojuhelník palec narovnán… Noha nic moc na pohled.. nicméně operace proběhla před 22 lety a palce klouby zpět nejsou… ![]()
O co mi jde - mamka má jít na operaci 27.3., ale chtějí jí dělat totální endoprotézu.. je to poměrně nová metoda.. ( cca 10 let ) a moje mamina má asi 100kg… Trochu se té operace bojím a myslím, že by byla vhodnější jiná.. než totálka… Potřebuji rychle konzultovat na jiném pracovišti a případně operaci zrušit… Prosím tedy o doporučení na konkrtní pracoviště… Díky
@Frida F píše:
Urgent dotaz - můžete mi tu napsat kde jste byli na operaci a jakou metodou Vás operovali?
Sama jsem po operaci Haluxů - klasika vyseknutý trojuhelník palec narovnán… Noha nic moc na pohled.. nicméně operace proběhla před 22 lety a palce klouby zpět nejsou…O co mi jde - mamka má jít na operaci 27.3., ale chtějí jí dělat totální endoprotézu.. je to poměrně nová metoda.. ( cca 10 let ) a moje mamina má asi 100kg… Trochu se té operace bojím a myslím, že by byla vhodnější jiná.. než totálka… Potřebuji rychle konzultovat na jiném pracovišti a případně operaci zrušit… Prosím tedy o doporučení na konkrtní pracoviště… Díky
Operaci před 22 lety nelze srovnávat s metodami dnes.
Co se tyka totalky, ta se provádí bezne snad na všech pracovištích. Já osobně bych zvolila Motol a duverovala jim. Nicméně 100 kilo je dost. Nedoporučili jí zhubnout?
Ahoj
ja som bola už na 2. nohe a zakaždým som mala Fraxiparine na 21dní…
@andela9 píše:
Ještě jsem se chtěla zeptat, jak dlouho jste si píchali fraxiparine? Já se dneska zapoměla zeptat jestli ještě mám nebo neAle 11 dní si myslím, že stačí.
Ahoj
ja som bola už na 2. nohe a zakaždým som mala Fraxiparine na 21dní…