Operace vbočeného palce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5037
28.2.12 21:50

Taky mám stejný problém. Ortoped mi doporučoval, abych šla na operaci už v osmnácti. A já blbá nešla - no jo, puberta. Teď mám doma malou holčičku a díky palcům bych nešla ani na pedikůru :-( Díky své blbosti mám teď smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Milan Ságl
11.8.12 06:27

vbočený palec

Vbočený pale je šikmé, neboli vbočené postavení palce u nohy, které je ve většině případů způsobené plochou nohou. Dojde k vybočení první nártní kosti a chodidlo se rozšíří. Nejde jen o estetickou vadu pacienti pociťují bolest a noha se nevejde do normální obuvi. Pokud neproběhne včasná korekce deformity, může dojít k opotředení kloubu(artóze) vznikají deformity dalších prstů a chůze se stává čím dál bolestivější. Je-li vbočený palec ještě hybný doporučuji korekční bandáž. Vhodná ortopedická vložka spolu s touto bandáží zpravidla poskytne úlevu. M. Ságl ORTOP-ortopedická protetika Plzeň

• Citovat
  • Upravit
BarboraPechacova@email.cz
16.9.12 07:14

je to mazec

Ahoj, jsem dva dny po operaci obou kloubů. Musim říct, že podruhý už bych do toho nešla. Je to šílená bolest. Říkali, že budu moc chodit o berlích. V žádnym případě. Jsem ale ráda, že to mám za sebou a doufám, že to pomůže. Jinak vzhledově, už to snad nebude bolet a budu si moc koupit normální boty. Ale jestli do toho půjdeš, tak počítej s tím, že pěkně zkusíš.

• Citovat
  • Upravit
1
5.11.12 19:30

Hallux Valgus

Dobrý večer.
Jsem po operaci pátý den. Moje potíže byly nepříjemné, ale né tak drastické. Na tuhle operaci jsem se odhodlala z více důvodů. Pracuju jako pedikérka a manikérka. Nevzhledností palce to jen začíná. Stále se to zhoršuje né jen po estetické stránce, ale přidávají se i bolesti. Neníčí vás to jen když chcete dobře vypadat a vzít si lodičky, ale i když sportujete a nemůžete sehnat ani sportovní obuv. Kloub se degeneruje, začíná artróza, vzniká kladívkový prst, kříží se prsty…(operace je pak náročnější)

Už večer po operaci jsem odskákala :lol: na wc.Asi tři dny jsou bolestivé, ale bolest rychle ustupuje.Doma chodím bosky po patě a je mi už dost dobře.
Jen bych se ráda zeptala, někoho kdo má zkušenost…dost mi křupe v palci a jsem z toho trochu nervózní…je to normální 8o?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dadus13
16.11.12 16:51

Mám tři dny po operaci - náhradě kloubu. Je to v pohodě, pomáhám si berlema, noha je ve specialní papučce, došlapuje se jen na patu. Než jsem se k operaci odhodlala, trvalo to rok, rehabilitace atd. Jenže ve finále už žádné podpatky, delší chuze i v pohodlných botách byl problem. Rozhodně doporučuju řešit co nejdříve. Pooperační bolest je normální, první noc v nemocnici pomůžou nějakými medikamenty, druhý den po zákroku jsem šla domů s nafasovanými prášky od bolesti, vůbec je ale neberu. Nohu jen mažu mastí proti otokům a tu a tam leduju.

• Citovat
  • Upravit
Kacenka2001
22.8.13 15:04

Hallux valgus

Dobrý den, mám druhý den po operaci halluxu na pravé noze. Nechala jsem si to dělat v lokální anestezii z důvodu kojení. Mám 6ti měsíční holčičku a nechtěla jsem přestat kojit. Operaci mi provedli v úterý v 11:30 a ve 14:30 jsem odcházela z nemocnice domů :) Musím ale říct, že v lokální anestezii bych to už nikdy nepodstoupila!!! Bylo to strašný, nejen, že celou dobu posloucháte to sekání a broušení nebo co to tam dělal, ale nejprve mi to umrtvili, ale bohužel málo, pak řízl a já to cítila, no děs, večer jsem doma ani nemohla usnout, pořád jsem slyšela dokola to sekání a šel mi mráz po zádech. Jinak po operaci to až zas tak moc nebolelo, chvíli jsem ledovala a pak mi píchli nějaká analgetika na cestu domů a já jela. Po zbytek dne jsem jen ležela s nohou nahoře a druhý den už jsem poletovala po bytě po patě a boku nohy. Takže pokud nemusíte, tak lokálně néééééééé!!!

• Citovat
  • Upravit
7
1.6.14 14:41

operace haluxu

Ahoj, před týdnem jsem byla byla na operaci haluxů obou nohou v celkové narkoze. Příští týden mám jít na vyndání stehů. Ještě mě čeká vyndavání drátů, tak bych se chtěla zeptat, jestli s tím někdo nemáte zkušenosti a kdy se vyndavají a jestli se to nějak umrtvuje. Děkuji za odp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.10.14 23:01

Taky jsem týden po operaci a byla jsem v Motole, začínám chodit po patě a jde to, je pravda že první den po opraci ta bolest byla velká, ale každý další den už se dal přirovnat k bolestem v pevné botě, čeká mě taky druhá noha a jsem ráda že jsem do toho šla, měla jsem už kladívkové prsty a sborcenou klenbu a nevešla se do bot a když tak jsem musela nosit obuv i o tři čísla větší. prsty mě skrátili a klenbu vypodložili kdo se bojí tak vážně nemá čeho je lepší pár dní bolesti než trpět čím dál víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.14 21:55

Dobrý den, minulý týden mi vyndavali drát. Neumrtvuje se to, ale nemějte vůbec strach, vůbec to nebolí, měla jsem z toho strach a byla jsem velmi mile překvapená, ani to neucítíte :)

• Citovat
  • Upravit
1
19.10.14 22:05

Dobrý den, před měsícem jsem byla na operaci vbočeného palce v nemocnici v Klatovech a vřele doporučuji!! Je mi 22 let a vbočený palec mám už od dětství. Navštívila jsem spoustu ortopedů a některý mě přesvědčoval ať nikam nechodím, některý zase, že mám jít na operaci zastaralým způsobem. Dostala jsem se k panu doktorovi Gogelovi do Strakonic a musím říct, že to je doktor na správném místě! Vše mi vysvětlil a doporučil mi nemocnici v Klatovech. Tam jsem se objednala na ortopedii, ještě jednou jsme vše probrali a objednali mě na operaci. Měla jsem ze zákroku strach, protože mě každý děsil, jak je to strašně bolestivé a že už by na to nikdy nešel. Klatovská nemocnice mě velmi příjemně překvapila, takhle milé a ochotné sestřičky jsem ještě nikde nepotkala. Výborný přístup. Dostala jsem injekci do páteře, sice jsem všechno slyšela, ale po operaci mi bylo dobře, po celkové narkoze mi bylo vždy zle a tohle bylo lepší. Po operaci nemůžu říct že by to nějak moc bolelo, úplně v pohodě. Druhý den mi to dali do sádry a jela jsem domu. Po týdnu mi vyndali stehy a po měsíci drát. Vše bez komplikací. Dnes mám měsíc po operaci a cítím se skvěle, na nohu mohu šlapat na boční část a dostala jsem takovou speciální botu se kterou se chodí parádně! Tak pokud se na takový zákrok chystáte, doporučuji nemocnici v Klatovech!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.11.14 21:49

Já jsem po operaci od 22.10. Mně doporučili anestezii tzv.foot bloku. Nohy se umrtví třemi vpichy cca nad kotníkem a pak mě jen uspali. Až když jse mměla nohy zavázané, mě vzbudili. Úplně super, nic jsem neslyšela, a tím, že se nejednalo o narkózu, špatně mi taky nebylo. Jsem už doma v pohodě, jen to chození 5 týdnů po patách a malíkové hraně bude dlouhé. Ale zvládám to bez berlí a jsem spokojená, že mám obě nohy najednou. :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.14 09:07

Dobrý den, já jako fyzioterapeutka doporučuji určitě nejprve zkusit zlepšit stav nohou cvičením. Plochá noha a tím i vbočené palce jsou způsobené postavením pánve a kyčelních kloubů. Pokud pak bolesti přetrvávají a cvičení nepomáhá, tak bych teprve uvažovala o operaci. Výsledek je někdy dobrý a pacient je spokojený, jindy zase horší a nožky bolí stejně jak před operací. Pokud bych mohla doporučit, tak na nožku výborně funguje koncept Spiraldynamik. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.15 20:34

Vybočený palec u nohy - operace

Vybočený palec u nohy - operace

Ahoj,

tento týden ve středu jsem měla nastoupit do nemocnice na operaci vybočeného palce u levé nohy - operace.

V nemocnici mi řekli, že mi kost vedoucí od palce zlomí a narovnají, výčnělek useknou a na nártu pod prostředními prsty (kvůli klenbě nohy) mi dají dva šrouby. Operace se provádí s lokálním umrtvením a po operaci nedávají sádru, chodí se o berlích.

Zapomněla jsem se zeptat, kdy mi šrouby vyndají nebo jestli mi zůstanou déle v noze.

Dostala jsem strach a operaci odřekla.

Chci se zeptat jaké máte zkušenosti s operací vybočeného palce a se šrouby v noze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
17.6.15 00:11

Tak me opetace haluxu ceka ve ctvrtek jsem stoho nervozni :( nekdo pise ze to boli jiny ze ne tak nevim na co se pripravyt :| a jak dlouho jste byli v nemocnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
11.12.15 07:52

operace palce a rehabilitace

Krásný den přeji, děvčata. Tady to vypadá, jako by kluci neměli nohy. Jsem po operaci 18.11,2015 a cítím se dobře. Operaci mi dělali při částečném umrtvení, obroušení-snesení-kloubu palce, následně vyříznutí klínu v kloubu, srovnání a zajištění drátem, pak zkrácení vedlejšího prstu, aby nepřečníval. Pozorně jsem operaci poslouchal-dívat se mi nedovolili- a kontroloval jsem, zda postupují podle internetu. První noc mi injekce nestačila, takže to trochu bolelo, ale potom už pohoda. Druhý den po operaci jsem šel domů a z plata proti bolesti ubyli dva prášky. Včera jsem byl na zbytku stehů a zároven mi ortopéd vytáhl drát, který už stejně koukal 5 cm. Chodím zatím o berlích, zatěžuji pomalu palec, rehabilitaci jsem neměl před ani po operaci. Bude asi hodně záležet, jak budu palec rozcvičovat a nepovolit i když to nebude zrovna příjemné. Klidné a spokojené předvánoční dny, úspěchy při pečení cukroví a hlavně nohy aby chodily a nezlobily přeje mečík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí