Operace vbočeného palce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12.4.25 20:48

Mám mini invazní a neboli to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.25 13:37
@KPKristy píše: Více

ano mam po tom a byla jsem v sanusu v hk a super :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.25 13:38
@KPKristy píše: Více

ano mam po operaci v Sanusu a vše oka :srdce: nebolelo to vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.25 13:43
@Shaggatt píše: Více

přesně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.4.25 19:30

Dobrý den, 14.5 jdu na operaci palce hallux valgus.
Operace sec. Austin nebo MIS.
Nevím co to znamená. Jen vím, že budu mít 6 týdnů berle.
Chci se zeptat jak dlouho jste byli v pracovní neschopnosti a kdy jsem odhodili berle úplně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.5.25 17:41

@Miluse123 tak dejte prosím vědět jak ste dopadla taky mám z tím velkej problém a přemýšlím nad operací. Hezký den Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.5.25 17:14

@petra 155 zdravím, jsem tedy po zákroku. Operace byla sec. Austin. Měla jsem velké štěstí na personál, sestry i doktoři skvělí, perfektní vztah na celém oddělení a i na pokoji ( byly jsme tam 4 ženy) taky v pohodě. Co se týče operace - byla provedena v celkové anestezii, nevím jak dlouho zákrok trval, protože v 11 mě vezli na sál a já se probudila až v 16 hod. Vyfasoval a jsem berle, které musím mít minimálně 6 týdnů. Včera operace, dnes ráno ještě převaz a pustili mě domů. Na druhý převaz jdu za 4 dny a za 14 dní na vyndání stehů. Co se týče bolesti, tak opravdu strašný, ale sestry dali prášky, injekce, tak se to zvládli a musím ledovat. Po operaci jsem měla zimnici a i přesto, že mám vysoký tlak a beru na něj léky, tak mi spadl až moc a začal houkat přístroj a byla jsem na kopačkách. Co se týče záchodu - cévkovaná jsem nebyla, když jsem potřebovala buď nabídli mísu, gramofon nebo se pokusit odskákat na WC. Já tedy doskákala. Posílám fotky. Jen nevím zda budu mít odvahu za rok jít na druhou nohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7736
21.5.25 15:28
@ElinkaS20 píše: Více

Ty bláho, tak dlouho? Řekl ti k tomu něco lékař? Já to mám něco málo přes 2 měsíce, na špičku taky nedošlápnu, do boty nevlezu a když, tak s bolestí a pak mi v ní oteče ještě víc než normálně. Myslela jsem, že po dvou měsících už budu „tancovat“ 8o
Jak jsi na tom teď po takové době? a byla jsi na druhé noze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7736
21.5.25 15:36
@luuciinkaa píše: Více

Ty bláho, já mám taky dva měsíce a kousek a furt oteklou nohu, na palec úplně nedošlápnu, do boty se nedostanu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7736
21.5.25 15:39
@luuciinkaa píše: Více

Dva měsíce a mám stejnou jizvu, jako ty na prostřední fotce. Akorát palec mi zase trochu leze k malíčku, ty ho máš krásně rovnej. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7736
21.5.25 16:10

Ahoj. Konečně nějaký úplně čerstvý příspěvek. Jsem na tom podobně. Hypermobilitu mám taky, po operaci jedné nohy jsem teď 2 měsíce a několik dní, mívám to pořád podobně fialové jako na tvé fotce, pořád trochu oteklé, dneska jsem měla obtisklé puntíky z ponožky 🤦🏻‍♀️. Na palec ještě úplně nedošlápnu, do boty se tudíž nenacpu. Píšeš, že ti lékař řekl plus mínus 4 měsíce, to mě uklidňuje, že nejsem výjimka. Nějak jsem si myslela, že po dvou měsících budu už hopsat :lol: Tuhle mě to zase začalo bolet, tak jsem dostala Diclofenac, ranka mi hnisala, tak poctivě denně koupu v řepíku.
Palec se mi zase trochu mačká na prst vedle, ale prý „špunt“ už nosit nemusím 🤔 🤷🏻‍♀️
Jak to u tebe vypadá teď? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7736
21.5.25 16:15
@Miluse123 píše: Více

Já jsem berle mohla odložit asi po měsíci.( byla jsem 14.3. v Ostrově n. Ohří).Teď jsem doma už 2 měs. a týden a pořád ještě na palec nedošlápnu a do boty nevlezu. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7736
21.5.25 16:21

Teď je ještě brzy přemýšlet hned o druhé noze ;)
Já ale teda váhám hodně, protože jsem doma už dlouho a po dvou měsících toho mám plný kecky třeba i jen po vyvenčení pejska. Chodí teda převážně partner, ale občas potřebuju na vzduch, tak těch 20 minut v crocsách odpajdám. 8)
Jsem na pracáku a potřebovala bych si už najít práci a začít vydělávat, ale chci někam nastoupit ve 100 procentním stavu. :roll:
Drž se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.5.25 16:47

Po operaci hallux typ Austin

Ahoj všem, dnes jsem 12tý den po operaci hallux, typ Austin. Dnes mi vyndali stehy. Mám to promazávat sádlem nebo indulonou.
Dnes mi ujela berle a jak jsem padala, tak jsem si dupla na palec. Dr.jsem to řekla, ale ta malá jen rukou. A teď dotaz pro všechny. Po operaci jsem dostala domů 3 injekce fraxiparine na ředění krve. Nikdo vám nic neřekne. Injekce došly a mě druhý den začalo bolet lýtko, chodidlo mravenčení a pocit odkrvení. Manžel mě odvezl na pohotovost. Po vyšetření a odběru krve zvýšené dimery 0,65. V nemocnici mi řekli ať se spojíme se svým lékařem. Tak že píchám injekce dál. Jak jste to měli vy? Jak dlouho jste si píchali injekce a dostali jste nějaké léky po operaci? Dnes jsem si konečně koupila botu, která je po operaci hallux ( měla jsem ji objednanou, nebyla). Nechápu, že mi dr. nerekla ať si botu seženu ještě před operací. A dnes mi předepsala Dr. Rehabilitace. Kdy jste začali chodit na RHB?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7736
28.5.25 16:01

Já jsem měla injekcí do břicha 7, první mi píchli v nemocnici a pak už doma. A dostala jsem recept na Dolminu, teď po dvou měsících, když se mě doktor ptal, jestli chci ještě na bolest, mi předepsal Diclofenac Duo. Občas ještě užiju. O rehabilitaci ani zmínka, o botě žádné nevím též vůbec nic 8o. Doktror mi jen řekl: „Dělejte si s tím palcem tohle“ a předvedl pohyb prstem pokrčit a narovnat. :nevim:
Dva a půl měsíce a palec pořádně ještě neohnu, horko těžko se nacpu do boty. A to musí mít dlouhý jazyk, který si (po vyndání tkaničky) pořádně vytáhnu a pak se do boty nasoukám. Takové mám jedny.
To mravenčení si myslím, že je normální, je to asi po tom šití, není pohyblivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí