Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
V Klatovech jsem byl také, škoda, že ne o nějaký ten den dřív, mohly jsme se tam potkat. Operatér Dr. Ulman. Mečík.
Dnes jsem byl naposledy u ortopeda. Noha v pořádku, malinko kulhám, ale ne pro palec, ale prý zlenivělý úpon po operaci kyčle. Jinak v pohodě.
Jestli se otázka týkala mě, na operaci jsem byl 18.11.2015 v Klatovech. Operoval mě pan doktor Ulman, říkal, že musel pozměnit způsob provedení operace- rozhodl až na operačním sále-ale že budu spokojen. A jsem.
@petulka9 Děkuji za motivaci mám také tenhle problém s vbočeným palcem v létě si nemůžu koupit boty jaké bych chtěla a berou mi křeče přemlouvat se strašně dlouho ale já se fakt bojím za prvé nemocnic a operací, bych brečela ij jak to tu popisuje to broušení atd.pri zákroku přijde mi to jako masakr.Ale když jsem četla že se to dá vydržet a pak i nemocnice v Klatovech dobrá, tak možná půjdu, chce to už teď asi viď chtěla bych vědět jak to vypadá ta noha po té operaci.
Krásnou zimní noc přeji.
Jsem celkem spokojen. Palec někdy cítit je, to bych lhal, kdybych tvrdil, že je to úplně bez chyby, ale celkem dobré. Za operaci to stálo, je to bezesporu podstatně lepší. Z mého pohledu bych neváhal být vámi ani minutu. Mohou vás uspat a až se probudíte bude hotovo, já se uspat nemohu nechat dát a ani bych nechtěl. Epidurál mi vyhovuje. Držím palce Mečík.
Dobrý den, mám jít za měsíc na operaci vbočeného palce na obou nohách najednou a mám hrozný strach hlavně z toho, jak budu chodit v té nemocnici na záchod? Dělají cévkování nebo budu chodit na mísu? Či mě snad odvedou na ten záchod? Napíchnou mě dren do nohy? Jsem totiž hrozná citlivka a všeho se bojím, ani né tak té operace, jako toho chvilkového pobytu v nemocnici. Mohla by jste mě některá z vás zasvětit co mě čeká? ![]()
@ElinkaS20 píše:
Dobrý den, mám jít za měsíc na operaci vbočeného palce na obou nohách najednou a mám hrozný strach hlavně z toho, jak budu chodit v té nemocnici na záchod? Dělají cévkování nebo budu chodit na mísu? Či mě snad odvedou na ten záchod? Napíchnou mě dren do nohy? Jsem totiž hrozná citlivka a všeho se bojím, ani né tak té operace, jako toho chvilkového pobytu v nemocnici. Mohla by jste mě některá z vás zasvětit co mě čeká?
Co tě čeká? Překonání trochu bolesti… Mě operovali oba malíčky na nohou - v plné narkóze a dost se divili, že si to nechám dělat zaráz… Nicméně probudila jsme se, bolelo to, dostala jsem prášky na bolest a ráno mě řekli, jestli chcete jet domů, musíte dojít na ošetřovnu na převaz, tak jsem si vzala hole a po patách tam došla… Za dva dny bylo lépe a už jsem v pohodě chodila
Ale teda celé léto jsem to měla nateklé a musela chodit v žabkách, minimálně měsíc jsem se do jiných bot nedostala ani náhodou - a zavazovala jsem si to taky tak ty 4 týdny no takže asi tak…
Mam taky vbocene palce ale na operaci nechci. Slysela jsem ze to silene boli (po operaci) a taky ze se problem muze vratit. Jedna znama na operaci byla (taky obe nohy naraz) a pak musela byt nekolik tydnu na voziku. Vetsinou kdyz uz lide jdou na operaci tak jdou napred s jednou nohou a pak teprve s druhou - to se pak da chodit o berlich a naslapovat na tu druhou nohu. Ale nevim - je mozne ze u tebe to tak zle nebude.
Dobrý den, zkusím obnovit diskusi. Jsem po operaci vbočeného palce 5 dní, nohu mám nateklou a stále nešlápnu na patu. S druhou nohou jsem byla na operaci před lety v narkoze a z kloubu pod palcem mi koukal drát, neměla jsem vůbec žádné bolesti a od prvního dne jsem chodila po patě. Tentokrát jsem šla do jiné nemocnice (Klatovy) 3 dny před operací jsem se dozvěděla, že mi umrtví pouze od kotníku dolů a po zákroku mě poslali hned domů. 3 dny jsem měla neskutečné bolesti a dostala jsem horečku, tak jsem jela na pohotovost. Čekala jsem, že noha bude jako ta druhá před lety, ale tentokrát mám nohu rozřízlou na boku palce, ale také mezi palcem a druhým prstemasi 3cm a drát mám strčený shora v chodidle. Máte to, nebo měl jste to někdo také tak? Nějak nechápu proč to udělali tak komplikovaně. Jak jsem se těšila, že konečně budu nosit žabky, tak díky jizvě asi dlouho ne. Rozkrojili mi to mezi prsty jak v saw. ![]()
Nikdo mi nic neřekl a já se neptala v domnění, že to bude stejné jako u druhé nožky. A ano je lepší jizva, ale jen jsem chtěla vědět jestli to má někdo stejně.
@andela9
Asi to třeba nešlo jinak. Babička měla ten drát z palce (vypadalo to hrozně). Pro mě dostatečný důvod nemrzačit si nohy v úzkých botách na podpatku. A žabky mi jsou hodně nepohodlné taky. Leda tak na pláž…
Já měla obě nohy křivé od jak živa, nepamatuji si, že by to bylo jinak. S první nohou jsem šla, protože jsem se styděla za to jak mé nohy vypadají a komplex z puberty kdy se mi všichni smáli mě donutil. S druhou jsem to přestala řešit, ale donutili mě po 15 letech bolesti kloubu v botách a při sportu. Jen doufám, že ten otok zmizí a budu moc co nejdřívě běhat, ležím 5 dnů a je to hrůza.