Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Elinka22 Ovulace je okamžik uvolnění vajíčka z vaječníku, to netrvá několik dní. Každopádně k oplození dochází ve vejcovodu, kam se i musí stihnout dostat spermie. A ty v tobě přežijí i 2, 3, někdy i 5 dní, maximálně týden. A vajíčko je schopné oplození ten jeden, maximálně dva další dny. Z toho vyplývá ten teoretický skoro-týden plodných dnů. Pokud by tedy byla ovulace 2.8., tak bys mohla otěhotnět klidně z 30.7. Ale samozřejmě šance klesají a také to nezáleží jen na načasování sexu, ale na spoooustě dalších věcí.
@Elinka22 Ja to tenkrat take vubec neresila. PRvni dcerka byla neplanovana, takze tam jsem to zjistila az v 7tt, ze jsem tehu a u druhe dcerky jsem si myslela, ze jsem, ale mela jsem ms a negativni testy a najednou bum pani vy jste v 9tt
ted v cervenci jsme prestali pouzivat s pritelem kondomy, ze bychom chteli treti (prvni spolecne), ptz predchozi dve dcery mam s ex… Ale tohle tehu nijak nehrotime, prsote jen sexikujeme, kdy mame chut a az to prijde, tak to prijde. Za 4dny mi ma prijit ms, tak doufam, ze neprijde a budu mit // na testu ![]()
@Litta jo tak to ja vim.. Ze to neni jen tak..
nez sem otehotnela poprve tak az 9mesicu po vysazeni HA.. Me to prave zajima a mladej ceka az se vyjadrim jak na tom sem ![]()
@Elinka22 Jasné, no tak si nějak ukrať čekání a uvidíš. Je zvláštní, že bys ještě neměla ani náznak čárky.
Když ne teď, tak příště to třeba už vyjde. ![]()
@MishkaL no on muj prave ted nechce, neni na to pripraveny. Navic jsme spolu pul roku
. Chce az tak za rok..no sem zvedava co z toho bude. ![]()
@Elinka22 no tak to je jasne, pul roku je opravdu hodne malo na to, abyste spolu meli dite. My jsme spolu 4 roky jako partneri, ale byli jsme 10let pratele (chodili jsme spolu do tridy na stredni) ![]()
@Litta no pockam jeste a kdyztak bych si v patek zasla na gyndu. Ex si bere dceru na vikend tak bych mela na dr klid
navic jsem koupila testy od Dr.Maxe a nevim teda jak jsou spolehlivy..
@Elinka22 Ahaa, tak to je jiná. Vycházela jsem z metříků dole.
Asi by sis je měla aktualizovat. ![]()
Max bývá OK, ale taky už mi tam prodali i jiné typy, nějaké neznámé novinky. Ale vždycky mi to odpovídalo, nemám negativní zkušenosti s žádnými. Jen na Mamatest se nadává, že bývá falešně pozitivní, ale ten jsem nikdy nezkoušela.
@Elinka22 OD Maxe jsou fajn, nedelaji dusiky, aspon nevim o nikom, komu by delaly. Urcite nedoporucuji mamatest, ty stoji cim dal vic za ho…uby
@Litta no.ja. Sem se sem ted koukla asi po 2,5 letech.. Jak se mala. narodila tak jsem sem prestala chodit nebyl cas ![]()