Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
tak tohle taky známe dost dobře. Naše malá to dělá zhruba od 3 týdnů. Začne to po návratu z vycházky - plus mínus 18.hod, a trvá to do usnutí - zhruba 20. hod. Je fakt, že mezitím ji ještě koupeme atd.
Je to dost náročné, protože kromě ní se musím postarat ještě o 2,5 letého synka ![]()
Ze začátku jsme ji taky s manželem houpali, nosili atd. Ale bylo to k ničemu, stejně plakala
Teď to vyřešíme tak, že když je vykoupaná, najedená a v suchu, tak jí vezmu chvilku pomazlím, v ložnici jí zhasnu světlo, zatáhnu žaluzie, šoupnu jí do postýlky - chvilku si pobrečí - max. brečela 30 min. a pak spí. Vydrží bez probuzení spát i 7 hodin. Možná to někomu přijde kruté, ale ruce mám jen jedny a děti 2. Jířa taky potřebuje vykoupat, připravit večeři,…atd. a manžel taky není vždy po ruce. Doufám,že to kolem 3 měsíců odezní, jak jsem vyčetla v knížkách.
Jo holky, chce se mi trochu brečet, když čtu vaše příspěvky, kde píšete o tak malých dětech a o tak krátké době pláče. Jak už jsem se zmínila výše, naší malé je skoro 5 měsíců a dělá to s malými obměnami už od narození. Zlom nenastal ani po šestinedělí ani po 3 měsících.
A k příspěvku Petuly - v zá:,–(ě s tebou souhlasím - taky nejsem příznivcem vyřvávací metody, jenomže bohužel už nevidím jiné řešení. Nebo bys mi něco poradila? Zkoušeli jsme snad už všechno - brát jí k nám do postele, dudlík, plínku k tváři, apod… ale nic nezabírá.Všechno je provázeno nekonečným řevem.Prostě musíme houpat na rukách, což pro mě začíná být fyzicky nezvladatelné.Pokaždé, když nechávám malou brečet, tak brečím s ní, ale co mám jiného dělat.....?????
![]()
Petula
Já to myslela s těma 100% tak že se dítě naučí samo usínat,a pak ho nemusíš i v 5 letech uspávat hodiny jako malé miminko.je to ale tvůj názor a já ti neberu,každej máme svoje názory a metody.
evropanka
no, ehm, každá rada drahá
My máme taky uplakánka… do 4.měs peklo - ve dne v noci - pak se vše začalo postupně zlepšovat, po 6.měsíci velký skok a pak další - obrovský po 1 roce…
Já bych místo vyřvávání hledala příčinu, u nás je to např. špatné zažívání… Nepomáhalo nic, ale nyní máme nový objev (BIOPRON JUNIOR) a za sebou první celo-prospané noci (v roce a čtvrt už bylo docela na čase…)
Jak jsem ale psala, nechci tady moralizovat, vyřvávací metody aplikovali naši rodiče ve velkém a taky jsme přežili… Ale za nás se taky třeba dávalo kravské mléko a kde je mu dnes konec, že? ![]()
Je to na vás, protože miminko se bránit ani ozvat nemůže. A můj pocit je ten, že řvaní při vyřvávací metodě zákonitě jednou musí skončit… Prostě proto, že mímo pochopí, že nikdo nepřijde…
To je můj názor a píšu ho sem jako reakci na příspěvky zuzicka&spol., aby tady nebyl jen ten jeden úhel pohledu…
Peťula
P.S. Zuzicek Opravdu si myslíš, že „nevyřvávané“ děti musí někdo v 5letech hodiny uspávat? ![]()
u nas je to same asi tak od jednoho tydne a take to trva hodiny, vetsinou zacne v osm a skonci tak v jedenact az o pulnoci… vetsinou zkousime houpat, uklidnovat, blbnout, brat si ho do postele, tulit se, ale stejne porad krici i kdyz mu nic nechybi a ani prdiky ho netrapi…, nakonec nakrmime a je vsemu konec, jako kdyby predtim nebylo tech nekolik hodin place a usne pri odrihnuti, takze ho dam do postylky, vetsinou jeste otevre jedno ocicko ale hned usne…
jinak co se tyce vyrvavani, chystame se na to az malemu budou dva mesice, ted mi to prijde strasne drasticke a to miminko to podle me nechape… takze uz ted se na to postupne pripravuji…
asi jsem moc nepomohla.. ![]()
Petula
Já si to nemyslím,ale vím to.mám s tím osobní zkušenost,že iv 5 letech dítě samo neusne a i tak velké se musí uspávat.Kdybych to nezažila na vlastní kůži tak bych to sem nepsala.
Zuzicek
no, já jsem to uváděla trochu v širší souvislosti, ale to neva ![]()
Každopádně, jak jsem psala, je to opravdu otázka pohledu na věc… A uvedla jsem ten svůj jen proto, aby ta diskuze byla krapet vyvážená ![]()
Peťula