Opravdu je pozdě?

1
7.8.23 18:28

Opravdu je pozdě?

Dobrý den, mám jeden takový problém a potřebuji ho vyloučit nebo potvrdit je mi 19 let, takže se mi hodí rada někoho staršího a zkušeného.
1. Oteklé nohy často, lýtka, hlavně večer v rodině máme křečové žíly, co znamená oteklá lýtka z pohledu psychomatického?

A TEĎ TEN HLAVNÍ PROBLÉM
nemůžu se zbavit pocitu, že už je pozdě na to líp se stravovat a tak, sporotuji celý život, převážně fitko což se dost často nutím, takže je to opravdu zapotřebí se nutit přímo do fitka? Chápu, dost směšná myšlenka, ale pořád slýchávám " disciplina, disciplina" ale na druhou stranu je potřeba i poslouchat svoje tělo…ale zase když jdu na procházku mám pocit, že jsem pro tělo toho udělala málo a prostě musím mít nějakou těžkou fyzickou aktivitu, opravdu je to málo jenom procházka a nebo je to v mé hlavě?

Máme v rodině rakovinu, já se celý život stravuji špatnými jídli, mám ADHD, závislost na cukru, zatím jsem nikdy nebyla obézní…a vždycky, když se chci stravovat líp a říkám si to je super, tak mě pak schazuje tak myšlenka, že už je pozdě, že když jsem se celý život stravovat hnusne, že už to nenapravim..též zase prožívam závislost na cukru a přejídání, jen když je doma jídlo tak tím zabránim, ale to jsou zase proteinové tyčinky atd.

Nekouřím, nepiju, nehulím

Opravdu je pozdě, nebo je to jen v mé hlavě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65079
7.8.23 18:30
@Kat Ma píše:
Dobrý den, mám jeden takový problém a potřebuji ho vyloučit nebo potvrdit je mi 19 let, takže se mi hodí rada někoho staršího a zkušeného.
1. Oteklé nohy často, lýtka, hlavně večer v rodině máme křečové žíly, co znamená oteklá lýtka z pohledu psychomatického?

A TEĎ TEN HLAVNÍ PROBLÉM
nemůžu se zbavit pocitu, že už je pozdě na to líp se stravovat a tak, sporotuji celý život, převážně fitko což se dost často nutím, takže je to opravdu zapotřebí se nutit přímo do fitka? Chápu, dost směšná myšlenka, ale pořád slýchávám " disciplina, disciplina" ale na druhou stranu je potřeba i poslouchat svoje tělo…ale zase když jdu na procházku mám pocit, že jsem pro tělo toho udělala málo a prostě musím mít nějakou těžkou fyzickou aktivitu, opravdu je to málo jenom procházka a nebo je to v mé hlavě?

Máme v rodině rakovinu, já se celý život stravuji špatnými jídli, mám ADHD, závislost na cukru, zatím jsem nikdy nebyla obézní…a vždycky, když se chci stravovat líp a říkám si to je super, tak mě pak schazuje tak myšlenka, že už je pozdě, že když jsem se celý život stravovat hnusne, že už to nenapravim..též zase prožívam závislost na cukru a přejídání, jen když je doma jídlo tak tím zabránim, ale to jsou zase proteinové tyčinky atd.

Nekouřím, nepiju, nehulím

Opravdu je pozdě, nebo je to jen v mé hlavě?

pozdě není nikdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13153
7.8.23 18:33

Lepší pozdě nežli později…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
7.8.23 18:35

Je ti 19! Zacinas dospely zivot a jaky si ho udelas, takovy ho budes mit. Na zmenu neni ale nikdy pozde.

• Citovat
  • Upravit
3139
7.8.23 18:53

19 let, to jsi prakticky nad hrobem a už si vybírej, jaký budeš mít pohřeb

Co blbneš? Nikdy není pozdě. (mmj. se naučit pravopis a gramatiku)

Příspěvek upraven 07.08.23 v 19:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5233
7.8.23 18:55

Je ti 19. Vzdyt ti ten zivot ani poradne nezacal, take jakepak pozde :mrgreen: Do fitka nutne chodit nemusis, jestli te to nebavi. Existuje xy dalsich sportu. A muzes je kombinovat, at nezatezujes telo jednostranne. Prochazka je fajn, ale pokud nepochodujes v rychlem tempu, tak je to spis aktivni regenerace. Aktualni doporuceni je, ze clovek by mel tydne stravit 300 minut v tepove frekvenci 120-130 tepu/minuta, ale jak toho dosahnes uz je na tobe. Ja kdysi v posilovne zacinala, ale postupne jsem se odklonila k jinym sportum, ktere me zacaly bavit vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková