Opravdu mám nárok na 14 týdnů?

Anonymní
17.8.16 11:35

Opravdu mám nárok na 14 týdnů?

Ahoj, mám dotaz. Porodila jsem v dubnu přesně měsíc před plánovaným porodem mrtvé miminko.
Byla jsem se zeptat na OSSZ u nás, jak postupovat a na co vše mám nárok. Tam mi řekli, že mám nárok na 14 týdnů (peníze a volno) od nástupu na md. Řešila jsem to i v práci a tam mi říkali, že na jiné OSSZ, kam spadá naše práce, je prý 8 týdnů na vše. Řešilo se to hrozně dlouho a výsledek byl 14 týdnů od nástupu na md.
Těch 14 týdnů skončilo 27. června. Od prvního července jsem nastoupila do práce.
Md za červen mi samozřejmě přišla celá. Tak jsem volala na OSSZ že si to tam poznamenání a že to stopnou.
V srpnu mi přišla md za 14 dní za červenec. Znova jsem tam volala a tam mi řekli, že mám ale nárok na těch 14 týdnů od porodu.
Tak nevím. Akorát mě to sere. Manžel mi řekl, ať se na to vykašlu, že jsem se snažila dost.
Nevíte co s tím? Mám osobně zajet na OSSZ pod kterou spadá moje práce? Nebo se fakt na to vykašlat? Jen nechci mít z toho nějaký problém

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
704
17.8.16 11:48

Ahoj, podle mě to moc řešíš!!! Oni si dají sakra pozor, aby Ti nevyplatili něco navíc, já už bych se tím nezabývala. Hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
17.8.16 12:03

Ahoj.. nevím jak to je, když už porodis mrtvé.. syn zemřel 2 týdny po porodu, rodila jsem 1.10, na md nastupovala 6 týdnů před porodem a když jsem to obvolavala, tak jsem měla nárok na celou na těch 14 týdnů, jen jsem z ní už nepresla na rodicak. Nakonec jsem ještě v sestinedli nastoupila do prace, nedávala jsem psychicky být doma, ale oni mi to vypočítali až ke konci listopadu + ještě asi 1500 přišlo v prosinci za ten týden a půl tuším, už nevím přesně..

• Citovat
  • Upravit
101759
17.8.16 12:03

Ne, je to 14 týdnů od nástupu na PPM… nemohlo se stát, že ti nechtěně dali jako termín nástupu až ten termín porodu?
A ono i kdyby to bylo na delší dobu, tak návratem na původní pozici nárok na PPM ztrácíš, takže vyplacená je neoprávněně, jako problém bys z toho mít neměla, ale mohou se dodatečně ozvat abys to vrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
17.8.16 12:07

Jinak i kdyby, tak pokud jsi dodala veškeré doklady o tom co se ti stalo, tak problém mít nebudeš, max by se mohli třeba časem ozvat s požadavkem, ať to vratis zpět… drž se a když budeš chtít tak napiš sz :hug:

• Citovat
  • Upravit
30317
17.8.16 14:05

Je mi líto co tě potkalo. Už bych dál peníze neřešila, jen bych si pro jistotu ještě nějakou dobu ty peníze dala stranou, kdyby je náhodou chtěli vrátit, ale myslím, že si dali pozor co vyplácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
17.8.16 14:11

Díky. Ale jsem stejně nerozhodná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
17.8.16 14:12

Anonym :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
17.8.16 14:27

@Pracovitá Podivej.. Stát si moc dobře hlídá, aby normálním lidem nevyplatil náhodou o korunu víc, než mají nárok.. Pokud jsi na sociálce apod dala vědět, že miminko není, tak oni už vědí jak postupovat.. Já vybrala celých 14 týdnů, je to 8 měsíců.. A nikde žádný problém nebyl a není.. A to za 3 týdny nastupuju znovu na mateřskou.. Pokud si nejsi jistá, tak být Tebou, tak peníze pro jistotu schovám doma do obálky jako „pojistku“, alespoň budeš mít něco našetřeno a budeš to schopná vrátit, kdyby náhodou to u Tebe bylo jinak.. Ale upřímně.. Znám díky tomu co se nám stalo hodně holek v podobné situaci.. A všechny si vybrali celých 14 týdnů od nástupu na MD (6-8týdnů před plánovaným termínem porodu a pak dalších 8-6 týdnů po termínu).. z MD už se ale nepřecházelo na RD, ale šli buď na nemocenskou z psychických důvodů a nebo do práce.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
101759
17.8.16 16:11

@Kattynka000 Nojo, ale podle toho, co zakladatelka pise ji jich zaplatili 16…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty