Trizomie chromozomu 16

6
11.8.16 16:36

Trizomie chromozomu 16

Ahoj, v kvetnu jsem prodelala uz 3.potra v 1.trim., vzorek tkane byl poslat na genetiku a zaver zn: trizomie chromozomu 16. Mate s tim nekdo zkusenost? Doma mam 13ti mesicniho syna. Chceme jeste jednoho prdolu, ale mam strach, co bude dal. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7048
11.8.16 16:54

@Vercak23 Pokud nejsi nosič nějaké genetické vady tak by mělo být vše Ok :lol: :lol: My měli genetické vyšetření embryi při IVF a byla tam spousta mutací trizimii a monozomii, dr říkala že se to stává náhodně u nás byla větší pravděpodopnost genetických mutací vzhedem k věku :roll: :roll: a teď čekáme zdravé mimčo :palec: :palec: tak se neboj :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
11.8.16 16:56

A co na to řekl lékař. Chromozomální poruchy vznikají ve většině případů naprosto nahodile a neopakují se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
11.8.16 17:00

K lekari jdu az zacatkem zari, a tak shanim informace vsude, kde to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.8.16 17:29

Tyhle chormozomální vady jsou obvykle náhoda, nestresuj se zbytečně :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
11.8.16 17:44

To byl třetí potrat? A ty 3 potraty proběhly za sebou? Nebo se ti mezitím narodil synek? Ten vzorek ti právě u tohoto potratu brali proč, jestli se smím zeptat? Díky
Jinak se nestresuj, holky mají pravdu, tyto vady bývají náhoda, třeba se zadaří příště a mimi bude zdravé :hug: Držím pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
11.8.16 23:10
@melitea píše:
To byl třetí potrat? A ty 3 potraty proběhly za sebou? Nebo se ti mezitím narodil synek? Ten vzorek ti právě u tohoto potratu brali proč, jestli se smím zeptat? Díky
Jinak se nestresuj, holky mají pravdu, tyto vady bývají náhoda, třeba se zadaří příště a mimi bude zdravé :hug: Držím pěsti :kytka:

Nejdriv prvni potratu, pak asi za 4 mesicu uspesne do nosey kluci na a ted dvakrat potratu za sebou. Ten vzorek posilali na genetiku, ze uz to bylo potreti. Jinak vam holky moc dekuji, trosku me to uklidnilo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
11.8.16 23:14

Omlouvam se za blaznive psani, pisu to z telefonu, ktery mne to opravuje :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
12.8.16 11:07

@Vercak23 já si říkala, že to bude kvůli tomu, že asi zjišťovali, proč potrácíš… a co to je ta trisomie chr. 16? 8o
To mi dělával mobil taky, že mi všechno opravoval - na palici :mrgreen:
Jinak přeji, ať se příště zadaří zdravé miminko :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
12.8.16 11:33

@melitea to znamená, že je 16. chromozom v genomu třikrát… (Kazdy ma byt dvakrat. Takhle vzniká např. Downův syndrom, tam je ztrojeny 21. chromozom.)
Tak přeji, ať se brzy zadaří zdravé miminko. Tohle byla náhoda. U toho 16. je to údajně i vzácné. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
12.8.16 11:59

No jsem zvedava, co mne reknou v gennetu, tam jdu az v zari. Ale to uz bych chtela zacit pracovat na sourozenci pro malyho :). Snad se to na poctvrte podari ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
12.8.16 14:26

@Kamkam to tak nějak vím, asi jsem blbě napsala dotaz - jak by se to projevilo na miminku ta vada? Ale jinak děkuji za odpověď :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
12.8.16 18:50
@melitea píše:
@Kamkam to tak nějak vím, asi jsem blbě napsala dotaz - jak by se to projevilo na miminku ta vada? Ale jinak děkuji za odpověď :kytka:

Neprojevilo by se to vubec, jelikoz tato vada je neslucitelna se zivotem a na stane ten potrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty