Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den,
chtela bych poradit, jsem po trech potratech kde prisli 2 x v 8 tydnu a 1×7 tydnu. S manzelem jsme byli na Genetice v Podoli a vysledky jsou v norme. Tam nam odebrali krev a testy byli na bezne veci. Rada bych kontaktovala nejake centrum v Praze, kde by nam sami doporucili jake kroky dale podstoupit.
Od Kvetna chodim na metodu Ludmily Mojzisove - kde byli velke bolesti v panevnim dni a musela jsem dochazet 1 x tydne. Ted se to jiz zlepsilo a tak chodim 1×14 dni. Docela jsem zklamana z Podoli - cekali jsme ze se bude dit vic, nez cekat pres dva mesice na vysledky a pak pouze vse je v norme…
Muzete prosim nektera doporucit centrum, ktere pomuze vic?
Slysela jsem ze u Apolinare to neni moc dobre.
Diky vsem za rady ![]()
@dicko my jsme to měly úplně stejně, testy vyšli stejně akorát mi našli mthfr na to mám brát kyselinu listovou, ale tu stepenou Femibion. Ja měla potraty 4 a najednou jsem normálně prirodne otehotnela s dcerou a v termínu porodila zdravou holčičku. Jediné co, tak jsem fakt brala femibion, pila kontryhel a měřila bt a hned na začátku těhotenství jsem brala utrogestan a ascorutin
2007 březen SP 11+0
2011 srpen SP 9+0
2011 říjen SP 5+5
2012 duben SP 6+0
2013 leden 49cm 2880g ![]()
2015 leden biochem.
Teď jsem ve 24 tt
Kyselinu listovou beru, a kontrhel piju 14 dni a pak tyden malinik. Utrogestan jsem brala pred tretim otehotnenim. Ted nemam brat utrogestan. A byli jste jeste nekde krom genetiky? Taky vam brali jen krev a nic vic jste neresili?
Rikam si ze mohl byt problem v panevnim dnu, kde jsem mela doopravdy velke bolesti, a ted uz jen minimalni. Nejak nevim jestli opet zkouset - bojim se ctvrteho nezdaru a tak si rikam jestli predtim neobehat jeste nejaky vysetreni? A jak jsi to zvladala psychicky - zkouset dal po 4 potratech? Super ze se ti to povedlo a velka gratulace ![]()
@dicko popravdě nezvladala, bylo to šílený. Chodila jsem k samým přednostům, až na soukromé klinice me uklidnil přednosta a poslal me do soukromého CARU kde nám dělali karyotipizaci paru, trombofilie a nevím co ještě a nic. Ten doktor co mě tam poslal me tak promluvil do duše a psychicky mi to hrozně pomohlo, zrovna probíhal potrat a já si řekla, že to nechám být. Ze když to takhle prostě nejde, tak nám doktoři pomuzou umělým oplodnenim. A než byly ty výsledky z toho centra, tak jsem s malou byla těhotná. Do konce prvního trimestru me hlídal ten přednosta a genetik a potom jsem začala chodit ke své gynekolozce. Řekli mi prostě ze pokaždé byla jiná příčina, že mi nikdo neřekne proc, že máme prostě smůlu. Teď jsem si v lednu nechala vytáhnout telisko, v únoru jsme na to vlitli a začátkem března pozitivní test. Vůbec jsem s tím nepočítala, protože manžel se léčil s rakovinou a řekli nám, že když jsme si nedali zamrazit, tak bohužel, ať počítáme ze bude neplodny. A když jsem si vzpomněla na ty problémy co jsme měly. Řekla jsem si, že chránit se teda nemusím.. a ono to vyšlo hned.Moc drzim palce a vím že vám to vyjde a miminko mít budete. Podívej už třikrát jsi otehotnela, jsou ženský co nemůžou otěhotnět vůbec. Určitě to reste přes centrum asistovane reprodukce. Vím že dělají to, že oplodni vajíčka v miskach a vybírají vhodná embrya. Dokážou teď divy zázraky. Jen to chce trpělivost, říct si ze jednou to miminko bude ale chce to ještě trochu času
Ahoj ELeanoro - diky za podporu a teda koukam ze sis zazila hodne. Je dobre ze pan doktor ti promluvil do duse - udela to svy ze? V kterym CARU jsi byla?
Ahoj holky. Ceka me 3 revize. Bohuzel opet v 6+2 tt nemame
uz jsem z toho uplne hotova. Byl nekdo v podobne situaci? Zkouseli jste to po ctvrte?
@Maria37 píše:
Ahoj holky. Ceka me 3 revize. Bohuzel opet v 6+2 tt nemameuz jsem z toho uplne hotova. Byl nekdo v podobne situaci? Zkouseli jste to po ctvrte?
To je ale brzo ne? Měla bys jít ještě za týden, jestli se
ukáže nebo ne
@Maria37 Taky bych jeste pockala. Jak roste hCG?
Ja mam za sebou 2 biochemicka, 2 SP a 2 ZT s revizi, zdravotne jsme oba ok, tak pokracujem dal a cekame az spravne vajicko potka spravnou spermii ![]()
taky mi to přijde dost brzo, určitě ještě týden až dva počkat.
Ja šla na revizi až ve 12tt,pořád se čekalo.takhle brzo bych nešla.
A teď pri holce se mi na testu ukázali dvě čárky úplně na začátku,říkám že jsem ještě ani těhotná nebyla
Dr nic neviděl,pak za týden už viděl,ale srdíčko nikde.snad až v 9tt bylo vidět srdíčko
Co je to za nesmysl? To bych neměla ani jedno dítě. Obě měli srdíčko až někdy na konci sedmého týdne. A i tak bych na revizi nesmla ani omylem, ale čekala na spontánní potrat. Proč si nechat rajbovat dělohu?
@Maria37 To je ještě brzy na závěry, určitě bych počkala, držím palce.
Já byla 4× těhotná, první samovolný potrat v 7.tt, pak jsme 2 roky čekali na dcerku než se povedla, po ní zamlklé těhotenství v 9.tt, když jsme chtěli po 2 letech druhé dítě, čtvrté těhotenství se zadařilo po 6.měsících a mám další dceru. Pokud toto nevyjde, určitě se nevzdávej ![]()
to mne moc mrzí, musí to lámat srdce.. já to zažila jen 1× ve 12.TT (mazec) a pak už každá snaha marná.. celých dlouhých smutných 13 LET !! Až pak mne jedna doktorka v CAR poslala na genetiku a záhada byla objasněna.. až v mých 33letech.. pak nezdar i s darovaným vajíčkem.. no a nakonec nádherná šťastná adopce dvojčátek
osud má holt různé úmysly, ale věřím, že vám se to podaří , držím palce ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.