Opravdu teplé oblečení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7866
28.11.20 13:39

@smajlik40 jak už zaznělo - všechny spodní vrstvy merino, i ponožky. (prostě vlnu, merino se používá protože je příjemnější na nošení, ale obecně prostě jakákoli vlna)

U bot jsou důležité taky ponožky a pak to, aby boty byly zdravé (dost prostorné a dost ohebné) a noha v nich mohla pracovat. A aby se v nich noha zbytečně moc nepotila. V takových botách ti tima nebude. Pak není potřeba řešit jiné kraviny s těma botama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
28.11.20 13:49

Take jsem jedna z tech, co zimu vylozene nesnasi, ale naopak miluje leto a teploty klidne 35 stupnu ve stinu bez toho aniz bych byla spocena jak prase :mrgreen: zakladatelko, ani nevis jak ti rozumim, take mi nepomaha na zimu nic, ani teple obleceni ani kdyz piju horky caj :( teploty lehce nad 0 uz jsou u me problem, fakt mrznu a nejhorsi je, ze mam tak ledovy ruce, az mi z toho obcas fialovy nehty a prsty boli od mrazu. O priserne popraskane a vysusene kuzi na rukach ani nemluvim :,( vahu mam normalni (naopak by neuskodilo par kg zhubnout), spekovych zasob take dost a dle doktorky vse v poradku az na nizky tlak, ktery zpusobuje, ze se mi nedokrvuji prsty na rukach a nohach. Takze i pres teple rukavice (mam specialni pro lyzare s koziskem) a boty je mi stejne zima. Kolikrat kdyz prijdu ze zimy venku, tak nepomaha ani horka vana (a tim mam na mysli opravdu horkou). Kuze je sice rozpalena, ale chlad citim v kostech, takze zima porad je :( tohle rocni obdobi je pro me opravdu za trest a to ta poradna zima s teplotama pod nulou jeste ani nezacala :mrgreen: bohuzel radu pro tebe nemam, ale aspon vis, ze nejsi jedina :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
28.11.20 13:54

@Kacenka.k8
no mě už právě přišlo, že jsem skoro jediná. Všichni kolem mě nalehko a já…škoda slov. Taky mám nižší tlak a v zimě fialové prsty na nohách i rukách. A jak říkáš, jak se hnou teploty dolů, je to pro mě za trest. Hlavně děti by venku byly a já nejradši doma u topení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.20 14:07

Prodávám sportovní oblečení, firma Kilpi vyrábí zimní bundu, ke které se připojí powerbanka a bunda pak hřeje :)

Pokud funkční prádlo, tak dávat pozor, aby funkční byly opravdu všechny vrstvy - pokud si přes merino spodní vrstvu vezmeš bavlněnou mikinu, výrazně snižuješ funkčnost kompletu. Není pravda, že se nepotíš, každý se potí. a ten pot je třeba odvézt od těla ven, což bavlna neudělá. A dodržovat cibulový způsob oblékání. Více tenčích vrstev, než jeden teplý kabát. Při aktivnějším pohybu je třeba méně vrstev, ale jakmile se člověk zastaví, je třeba přidat vrstvu. Nejvíce tepla člověk ztrácí přes nezakryté části těla, často hlava a ruce, takže pořádného kulicha! Taky bych si dala pozor na vítr, při procházkách městem s kočárem není třeba super membránová bunda za mnoho tisíc, potřebuješ hlavně něco, co neprofoukne, pokud leje jak z konve, tak hádám moc dlouho neprocházkuješ. Mně bývá vždy zima na zadek a stehna, přes kalhoty proto doporučuji zateplenou zimní sukni.

Anonym, nemusí každý vědět, co dělám :)

• Citovat
  • Upravit
5245
28.11.20 14:07

@smajlik40 Zkus si najit nejaky dobry doplnek s ginkgo bilobou, to pomaha prokrvovat koncetiny. Kdyz si udelas masala caj (zazvor, pepr, hrebicek, kardamom, skorice) nebo zlate mleko (kurkuma, skorice, chilli), tak te to taky nezahreje?

Na merino doporucuju taky kouknout na Hanibal. A zarucene znacky jsou Devold a Icebreaker. Pozor na prani - porid si sitky na jemne pradlo, at se ti to obleceni nepotrha od bubnu pracky. Ja ted chodivam ven v merino ponozkach, pod kalhotami mam merino kratasy po kolena, merino tricko a merino mikina a softshellka. Jednak je mi v tom teplo a jednak je mi ta vlna na tele proste prijemna. Na zimu mam i celovlnene spodni kalhoty. Kdyby te merino kousalo, koukni se u Devoldu po rade s umelym vlaknem vespod, ta nekouse snad nikoho z mych znamych, kteri jsou haklivi na kousani vlnou. A merino pak per v prostredku s lanolinem. Vyhoda je, ze se nemusi prat casto. No, a nahoru si porid perovou bundu. Idealne delsi strih, at ti kryje zadek, a s hodnotou cuin k 800.

Jeste me napada - znacka Columbia vyrabela svrchni obleceni (ja mam kalhoty) s takovou stribrnou folii uvnitr, ktera by mela vracet vyzarene teplo zpatky. Mozna tu radu Omni heat jeste maji. Nevim, co je na tom pravdy, ale v kombinaci s dlouhymi merino spodnimi kalhotami je mi v tom pri pohybu dobre i v minus 20 :mrgreen:

Pokud se nepotis a nebyva ti horko, aby ses zaparila, tak bych se mozna poohledla po i necem neprofoukavem jako svrchni vrstve. S tim ti v Hanibalu take poradi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.20 14:12
@smajlik40 píše:
55 kg na 163 cm, ale jak jsem psala, mám to od děcka a nikdy na nic nepřišli, až teď trochu štítná žláza. Cvičím jogu, před těhotenstvím jsem cvičila hodně, běhala a stejně pořád zima. No výhodu mám v létě, jelikož vedro mi nikdy není 😊

Celý život se mi nedokrvovaly nohy a ruce, prsty jsem v zimě měla úplně odkrvené. Byla mi taková zima, že jsem myslela, že mi prsty upadnou. Po třicítce jsem na to začala brát léky. Po čtyřicítce přišla menopauza, návaly mám za sebou. Hormonální nastavení se zřejmě změnilo. Je mi skoro padesát, zima mi dávno není, nedokrvování ustalo a venku teď v pohodě chodím v mikině a je to OK. Na padesát nevypadám. Hádají mi tak čtyřicet a myslí si, že jsem extrémně otužilá. Prostě mě hřeje mládí. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4998
28.11.20 15:56

Já mám dobré zkušenosti se značkou Sensor a z hlediska čínské medicíny souvisí poruchy termoregulace mj. s játry (když ti nenašli žádný velký hormonální problém), možná zkusit posílit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
28.11.20 15:58

Mám to taky, a upřímně řečeno delší pobyt venku bez vyhřívaných vložek nedám (mám prsty pak modrobílé a trpím). Vyhřívané lyžáky mám už asi 18 let a do běžných bot mám vyhřívané vložky s dálkovým ovladačem. Jinak samozřejmostí jsou pro mě funkční podvlíkačky pod všechny kalhoty cca od října do dubna, a nejlépe zahřeje peří nebo kožešina. Bundu mám péřovou od Sir Joseph, rukavice prastaré kožené s kožešinou z pravého beránka.
Zdravotně mám anemii, mám ji dlouhodobě a na nic nepřišli. Mám ji dědičně, mamka ji má taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
28.11.20 20:03

Me je taky pořád zima. Musim mit teple boty a dlouuhy kabát nesmi mi tahnout na krk cepice je nutností a obrovska kapuce. Jinak jsem zjistila ze cim min toho pod bundou mam tim je mi vic teplo. Styl spacak min je nekdy vic. Pod kabat nosim triko s kr. a triko s dl kdyz vim ze budu pryc dlouho a budu se nekde svlekat beru si navic kardigan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
28.11.20 20:26

Všem moc děkuji za rady. Už jsem něco z doporučených značek pohledala a během týdne objednám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková