Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Víc než měsíc jsem řešila opruzeniny u teď 9-ti měsíční dcery. Vypadalo to, že je má se zaváděním příkrmů snad po všem. Potom jsem náhodou zjistila, že to není po žádné potravině, ale po Bepanthenu extra, kterým jsem občas mázla pod plínku. Reakce kůže byly okamžité, bohužel to nejdřív vypadalo, že je to vždy po stolici. Když jsem vyselektovala snad všechno a dceři by zůstalo snad už jen mléko, přišlo se na to, že to dělá Bepanthen extra. Je na trhu nový. Tak pokud shodou okolností má vaše dítě tyto problémy a mažete Bepanthenem extra, zkuste ho vysadit. Kůže se nám zahojila rychle po Infadolanu, kterým teď mažeme dál a dcera je v pořádku a nevadí jí žádná potravina. Tento nežádoucí účinek je popsán v příbaláku a už jsem se s tím setkala i v jiných diskuzích.
Příspěvek upraven 04.07.17 v 08:11
@Judithkaj píše:
Po Bepanthenu Extra moje děti nic nemají, ale už na opruzeniny funguje hůř nežli obyčejný Bepanthen. Přijde mi řidší. Jinak Bepanthenem mažu při každém přebalování. Děti mají zadky jak z alabastru. Opruzeniny mají jen když jim rostou zuby. Co dáváš normálně za mast při prebaleni, když píšeš, že maznes občas?
Mazu Infadolanem samozrejme po kazdem prebaleni. Od narozeni jsem mazala klasickym Bepanthenem, ale pozdeji jsem OBCAS mazla i tim extra a byl to kolotoc problemu, protoze to bylo soucasne se zavadenim prikrmu, tak clovek hledal pricinu v jidle a ne v mazani pod plinku. S Infadolanem je vse v poradku.
Také mam takovou zkušenost. V lékárně mi tvrdily, ze to není možné. Přestala jsem ho používat a oprudi se mi jen když se klube další zoubek.
Tak každé dítě reaguje na každou mast jinak, prostě to chce zkoušet a zkoušet a ne se řídit tím, co zabralo někomu jinému, taky máme své kolečko za sebou
@muchomurka3 píše:
Také mam takovou zkušenost. V lékárně mi tvrdily, ze to není možné. Přestala jsem ho používat a oprudi se mi jen když se klube další zoubek.
Přitom na to upozorňují v příbaláku. Píšou ale, že jen ve velmi výjimečných případech se to může stát, přitom v diskuzích to psalo docela dost maminek.