Opuštění dítěte kvůli odchodu od manžela

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
13955
30.7.15 22:09

Muj chlap taky vyrustal bez matky. Netusim za jakych okolnosti, ale odesla kdyz mu byli asi 3 roky.

• načítám...
30
30.7.15 22:12
@Bibi239 píše:
Ja mam dojem, ze zakladatelka jiz jednou toto tema resila ve vztahu k sobe. Diskuze na jejim profilu neni, zrejme byla smazana.
Ted se pta obecne, prptoze tehdy tam byla poradna mela.Pokud si ji pletu s nekym inym, tak se omlouvam, ale poznala jsem ji podle te diskuze, zda otec musi byt v RL, kdyz je vdana.

ano ptala jsem se na RL, diskuzi jsem nesmazala sama jsem ji nyni hledala. Otec nyni je zapsany v RL a je to super tata. zadna mela tam nebyla jen psali sve nazory, ptam se obecne protoze to resi. zatim jen obecne, nevim zda se premahat kvuli detem byt s manzelem nechci jim brat znamr prostredi a zazemi a babicku a hlavne bydleni a finance, nevim co mam delat nemam nikoho u koho je mozne bydlet s detma

• načítám...
728
30.7.15 22:13

@JayLee uz celkem veliky deticky :-( ach jo :-( ja to proste nechapu a co potom ti prcci :,(

• načítám...
728
30.7.15 22:16

@Micini tak zkuste chvili. vydrzet a nasetrete si par tisic aspon pro zacazek at je muzete vzit sebou. Pokud to je mozne aspon na. najem v nejakem bytecku.

• načítám...
7009
30.7.15 22:17
@Micini píše:
ano ptala jsem se na RL, diskuzi jsem nesmazala sama jsem ji nyni hledala. Otec nyni je zapsany v RL a je to super tata. zadna mela tam nebyla jen psali sve nazory, ptam se obecne protoze to resi. zatim jen obecne, nevim zda se premahat kvuli detem byt s manzelem nechci jim brat znamr prostredi a zazemi a babicku a hlavne bydleni a finance, nevim co mam delat nemam nikoho u koho je mozne bydlet s detma

tak mam dobrou pamet. Myslim, ze tady se dozvis co minule, vsak to vidis na prvni strance.
Zkousela jsi nejak svou situaci resit, zajit na Ospod, poptat se na moznosti, na mozne prispevky na bydleni atd? Vytrhnout deti ze znameho prostredi je vec jedna, odtrhnout je od mamy, to je mnohem vetsi sila

• načítám...
728
30.7.15 22:18

@JayLee to je jasny, mama je mama. Ale babicky a tatinek jim to urcite vynahradi, musim jit dat pusu memu bobankovi, je mi z toho fakt smutno :zed:

• načítám...
19078
30.7.15 22:19
@Micini píše:
Prenechala nektera dite manzelovi, protoze chtela od nej odejit a dite nemohla vzit sebou?

8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o žádnej chlap by mi nestál za to abych opustila dítě!!!

• načítám...
6160
30.7.15 22:24

Nikdy bych neopustila svoji holčičku.

• načítám...
74217
30.7.15 22:29

Nikam se nechystám, jen úvaha přenecham je muži až mě povezou nohama napřed.
Nebo až budou děcka dostatečně velké samostatné.
Ani žádnou neznám.

Pokud cítíš, že chceš pryč a muž to zvládne, dělej jak to cítíš potřebuješ :kytka:.

• načítám...
8679
30.7.15 22:40

Ne neznám.

Zaujalo mě, že máma prodává hračky ( žije v azyláku) hračky, které pravděpodobně dostanou její děti darem, od sponzorů, matek…od nás. A pak jde na disco kouřit. Bóže!!!

• načítám...
510
30.7.15 22:44

Jednu takovou znám, ale je to alkoholička. Děti jsou u slušného otce a mají se bez ní mnohem líp.
Pak znám jednu, která má tři děti se třemi otci a o prostředního kluka přestala jevit zájem, nechala ho otci a téměř se nestýkají.
Nedovedu to pochopit. :pocitac:

• načítám...
1444
30.7.15 22:56

Myslím, že zakladatelka nezaložila diskuzi proto, aby jste ji moralizovaly a psaly, že vy by jste to nikdy neudělaly. Dotaz zněl jasně, chce vědět, jestli někoho znáte nebo jste to samy udělaly. Jestli ne, tak jí tady nepřispívejte.
Zakladatelko, už tu jedna taková diskuze byla, kdy to nějaká matka řešila, partner ji údajně týral a ona neměla ke svému dítěti citový vztah, tak to tady chvilku řešila a pak psala, že odešla. Možná bys to někde dohledala.
Pokud cítíš, že dětem nebo dítěti bude u otce a prarodičů líp a ty nebudeš strádat a nebude se ti po nich stýskat, tak je to tvá volba. Nevím, jak to budeš řešit prakticky, ale smiř se s tím, že se může stát, že ti to děti nikdy neodpustí.

• načítám...
Anonymní
30.7.15 23:28

Taky znám jeden pár, který se tak domluvil. Jsou to rozumní lidé, dvě děti zůstali u tatínka (důvod neznám - nejspíše škola). Maminka bydlí cca 50km od nich. O děti se starají oba, každý druhý víkend jsou u maminky. Nebo je chodí hlídat, když tatínek potřebuje. :nevim: Už přes rok takto fungují.
Důvod rozchodu nevím.

• Upravit
491
30.7.15 23:30

Já bych bez dětí neodešla, za prvé se jako matka cítím být v životě dětí nenahraditelná, máma je jistota, skála, Bůh v očích dítěte. A za druhé, když to udeláš, dětí necháš u otce, tak ačkoliv se třeba domluvíte, budete spolu normálně komunikovat a s dětmi se budeš stýkat, tak přesto spácháš regulérní společenskou sebevraždu. 99% lidí tě odsoudí a navěky budeš za krkavčí matku. Je otázkou, zda ti to vše stojí za to?

• načítám...
10287
31.7.15 03:51

Znám dvě ženy, jednou je moje kamarádka. První dítě holčina, dílo náhody. Druhý kluk též dílo náhody, ale nějak nebyly peníze na interupci, tak si ho nechala. Vydržela se přemáhat tři roky, pak oba nechala svojí mamce „na krku“ a šla žít svůj život. Dneska je jim tuším 17 a 16 let, se svojí mámou vycházejí relativně dobře, ačkoli nebyla schopná být mámou se vším co k tomu patří, nikdy se na ně nevykašlala úplně. Druhou ženou je moje máma. Když mi bylo pár měsíců, došlo jí že je na dítě mladá, budoucnost se nevybarvila jak čekala a tak mě dala svému otčímovi a jeho mamince (pro mě prostě babi a děda ) vrátila se až když už jsem byla v pubertě. Sžívání bylo a je náročné do dneška :lol: Jestli jsem za něco ráda tak za to, že jsem na světě a za to, že když už se o mě nemohla či nechtěla starat, nedala mě tak úplně cizím lidem. Nechala mě tam kde tušila, že to pro mě bude nejlepší.
Ono se to hezky píše, já bych své dítě nikdy nedala, bože to snad ani není matka, dali jí ho pozdě na břicho a podobné řeči :roll: Ale na druhou stranu, člověk by se dětem měl obětovat jen pokud sám vnitřně chce. Všechno co se dělá jen z povinnosti, z očekávání co tomu řekne okolí atd. je špatně.
Pokud jsou tvé pohnutky čistě jen finančního charakteru, určitě bych hledala i jiné cesty a řešení, je to dřina ale dá se. Jestli je to o tom, že ty prostě v sobě tu "mámu " nemáš, tak to přes koleno nelámej. Jen počítej s tím, že za všechno v životě se platí a pokud se jednou rozhodneš a vyskočíš z toho, tak na 99% nenaskočíš zpět. Všechno je to jen o tom jak to cítíš ty :kytka:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová