Máme dítě a přítel bydlí u rodičů

5
30.7.15 11:16

Máme dítě a pritel bydlí u rodičů

Dobrý den, už nevím co dál tak zkusím hledat radu tady. Mám s přítelem 3měsíčního chlapečka, sice spolu jsme ale nebydlime spolu. Mně to nepřijde normální. Ja bydlim v domě ještě s babičkou se kterou moc nevychazime. Přítel za námi večer sice dojede ale když se vrací z práce jede nejdříve domu pro věci a pak až ke mně. O vikednu s námi zůstává ale vždycky si domu odjede.Jsme spolu 4 roky. Než jsem otehotnela nějak mi to nevadilo ale teď už toho mám plný zuby. Nevím jestli se s ním rozejít nebo pořád čekat ze se neco změní. Když mu to řeknu ze mne to takhle nebaví tak všechno otočí proti mně. Stavět prý začneme až za 3 roky až budou peníze. Jenže mně se zdá že se pořád na neco vymlouva. Vím ze mi nikdo nemůže rict co mam dělat ale zajímal by mně názor jiných jestli by jste to snasely? Ještě priteli je 29 mně 25 a malého jsme zatím neplanovali ale děti jsme chtěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1828
30.7.15 11:20

Ne, netolerovala bych. Jednou jste rodina a měli byste byt spolu. My mame ted cerstvyho chlapecka tri tydny a predstava, ze tu jsme sami, je uplne mimo. S tebou u babičky bydlet nemuze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
30.7.15 11:21

Normální to určitě není, ale zkus v tom spíš hledat teda pozitivní věci, pokud to zatím nejde změnit… asi nechce jít k tobě kvůli té babičky ne? a asi nechce vyhazovat peníze za nájem když je u tebe skoro pořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
30.7.15 11:22

Nechápu. Takhle jste to měli ještě před dítětem. Proč jsi s ním otěhotněla za takových podmínek. JAsně, že je to pro něj jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
30.7.15 11:22

A proč se tedy nepřestěhuješ za ním, k jeho rodičům?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
30.7.15 11:24

@Rael
Tak zásadní chybou je, mít vůbec dítě dřív, než s partnerem žiješ ve společné domácnosti… To už ale asi chápeš. Přítel je dost starý, už by měl mít v hlavě dávno určitě věci srovnané. Řekla bych ti, ať si uvědomíš, že rozchodem připravíš i dítě o úplnou rodinu s otcem, ale ani tohle vlastně rodina není. Nechápu, že jsi netrvala na společném bydlení hned potom, co jste se rozhodli, že si dítě necháte. Hloupost nad hloupost. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
30.7.15 11:25

Netolerovala bych. Ono je to pohodlné (pro něj..) Podobný příběh byl ve Svokre. On taky bydlel s mámou, ona v baráku s babičkou a 2letým klučinou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
30.7.15 11:27

Tak toto bych nedávala určo bych dala na výběr a podle toho se zařídila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
30.7.15 11:29

Právě kvůli babičce je to s ni složitý. A jít do podnájmu je blbost když chceme stavět. Diky za podporu mně jen prostě štve ze nejsme spolu. Pritel je stejne hodně času v praci někdy se nevraci domů vůbec ale tak to jsem vedela už na začátku vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
30.7.15 11:30

Mně by tenhle model snad i vyhovoval, ale co bych nesnesla je to, že pokud se o tom chceš bavit, tak nedá žádné argumenty, jen to otočí proti tobě. Co to vlastně znamená? Co ti teda řekne? Že chodí domů, protože tam ho nikdo neprudí? Není tam tvá babička, kterou dle tvých slov nevycházíte? Nebo ho rodiče z nějakého důvodu potřebují? TO by mě zajímalo, ultimáty akorát připravíš dítě o tátu a sebe o partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
30.7.15 11:30

No, že byla blbost tohle nevyřešit před početím ti asi říkat nemusím. Nicméně bych mu prostě dala na výběr a pokud by se mnou a dítětem žít nechtěl, tak bych mu dala sbohem a nějaký sliby, že ze 3 roky, to ani náhodou.

Je dost starý na to, aby stál na vlastních nohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
30.7.15 11:31
@Rael píše:
Právě kvůli babičce je to s ni složitý. A jít do podnájmu je blbost když chceme stavět. Diky za podporu mně jen prostě štve ze nejsme spolu. Pritel je stejne hodně času v praci někdy se nevraci domů vůbec ale tak to jsem vedela už na začátku vztahu.

Takže je celý den v práci a buď jde rovnou k vám, nebo to vezme přes rodiče. A o víkendu je s vámi v kuse. Je to tak? Pak v tom jaksi nevidím problém, když většinu času je u tebe a nejspíš s tebou i spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
@ynax píše:
A proč se tedy nepřestěhuješ za ním, k jeho rodičům?

Ty jo, že se ptáš :D. Nestačí Ti číst tady milion diskuzí o problémovém soužití s prarodiči? A ani v reálu to nebývá jiné. Taky bych raději s děckem bydlela s vlastní babičkou, ať za mnou dojíždí, než bydlet s jeho rodiči. Naštěstí v té situaci nejsem, bydlíme sami a nechtěla bych žít ve dvojdomku ani s jedněmi rodiči. A i toho chlapa bych pochopila, že nechce žít s její babičkou.

Co se týče zakladatelky, důležité je, jestli opravdu teď není jiná možnost, nejsou peníze, ale vydělává a šetří je na stavbu domku, nebo je to jen výmluva a tento stav mu vyhovuje(i to si dovedu představit, omezená péče o vlastní dítě, jeho pláč ho neruší, mama hotel..).V té první situaci si klidně dovedu představit to ještě pár let „přetrpět“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
@Rael píše:

Tak co řešíš? Když se s babičkou nesnesete, tak tam asi bydlet nepůjde a do podnájmu nechcete. Tak jaké řešení čekáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
30.7.15 11:32

Otázka bydlení není tak snadná. Jasně, každý se chce osamostatnit, nebýt pod vlivem příbuzných v jednom baráku, neriskovat kažení vztahu s nevycházejícími příbuznými.. Jenže je to o možnostech a když je nemáte, berete zatím to, co je. Předpokládám, že když ty s babičkou moc nevycházíš, tak přítel nemá chut se stěhovat do společného soužití. Naprosto chápu, u nás podobná situace. Nemáme kde bydlet. Tedy máme, ale nájem v paneláku už je nad naše síly. Takže bud si najdete někde neúnosný podnájem a osamostatníte se. Získáte neutrální půdu pod nohama, ale zase je to na úkor financí. Nebo sklapnete hubu a musíte vyjít s příbuznýma, těžká volba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí