Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Micini píše:
Prenechala nektera dite manzelovi, protoze chtela od nej odejit a dite nemohla vzit sebou?
Neprenechala a vubec si to ani neumim predstavit. Dite je pro me ten nejvetsi dar. Trpela bych jak blazen, zit bez nej s predstavou, ze treba nejaky cizi zensky rika maminko a ma k ni bliz, nez ke me.
@hanyny píše:
Myslím, že zakladatelka nezaložila diskuzi proto, aby jste ji moralizovaly a psaly, že vy by jste to nikdy neudělaly. Dotaz zněl jasně, chce vědět, jestli někoho znáte nebo jste to samy udělaly. Jestli ne, tak jí tady nepřispívejte.
Zakladatelko, už tu jedna taková diskuze byla, kdy to nějaká matka řešila, partner ji údajně týral a ona neměla ke svému dítěti citový vztah, tak to tady chvilku řešila a pak psala, že odešla. Možná bys to někde dohledala.
Pokud cítíš, že dětem nebo dítěti bude u otce a prarodičů líp a ty nebudeš strádat a nebude se ti po nich stýskat, tak je to tvá volba. Nevím, jak to budeš řešit prakticky, ale smiř se s tím, že se může stát, že ti to děti nikdy neodpustí.
Moje rec! Vzdycky je kazdy chytry a ma tendenci moralizovat i kdyz se na to nikdo nepta ![]()
Také znám jednu, která odešla od dítěte. Jednoho krásného dnes se sebrala s mladší dcerou a odjela na druhou stranu republiky. Doma nechala staršího syna, kterého ráno dovedla do školky. Zavolala manželovi a tchánům, že ho mají ve školce a mají si ho vyzvednout. Nechala jim ho, protože ho mají prý rádi. Pro mě nepochopitelné.
Podla mna je rozdiel, ci ta matka opusti dieta, pretoze ho miluje, a vie, ze mu nemoze poskytnut to, co dieta potrebuje, alebo preto, ze miluje seba samu, a vie, ze dieta by jej bolo na pritaz.
Ale inak nevidim rozdiel v tom, ci je dieta opustene otcom, alebo matkou. Moje cacorky by nedali prist ani o jedneho.
Jo, a este som niekde citala, ze matka dava detom lasku, a otec svetlo (rozum)… a preto prcek trpi rovnako stratou ktorehokolvek z nich. A s tym sa viem stotoznit.
Znám. Matka si tak zachránila vlastní duševní zdraví a možná i všech ostatních. Prostě na to neměla - na to být matkou dvou dětí. Kde je jádro pudla, nevím. Bůh ví, čím si v dětství a v životě prošla. Nesoudím.
@Bábi Zlopočasná píše:
Podla mna je rozdiel, ci ta matka opusti dieta, pretoze ho miluje, a vie, ze mu nemoze poskytnut to, co dieta potrebuje, alebo preto, ze miluje seba samu, a vie, ze dieta by jej bolo na pritaz.Ale inak nevidim rozdiel v tom, ci je dieta opustene otcom, alebo matkou. Moje cacorky by nedali prist ani o jedneho.
Jo, a este som niekde citala, ze matka dava detom lasku, a otec svetlo (rozum)… a preto prcek trpi rovnako stratou ktorehokolvek z nich. A s tym sa viem stotoznit.
Souhlasím
A proto v tomhle nikoho nesoudím, pokud neznám okolnosti.
Použiji slova zakladatelka „Prenechala nektera dite manzelovi“
Ono je dítě jen matky, že se tady bavíte o tom, komu jej matka „přenechá, nebo nepřenechá“?
Známa ( spousedka) nechala dvě děto 11,a 3 před vanoci a odešla z milencem, dnes s nim má ditě a děti občas vídá, hruza.
Znám takových x případů. Někdy ty děti nechaly u otce, někdy u prarodičů a odjely do ciziny. Několik co znám, tak ani neodjely do ciziny, zůstaly v rámci jednoho města a děti nechaly otcům (ani nebojovaly). Fakt bych si teď z fleku vzpomněla minimálně na 20 takových případů (za celý můj život, takže některé ty „děti“ jsou moje vrstevnice kolem 40 let…
Dokonce i můj otec vyrůstal celé dětství u prarodičů a jeho sestra u druhých prarodičů, nevyrůstali spolu. Kdysi to asi bylo normální.
Než jsem měla děti, tak jsem měla v hlavě model z nějaké blbé komedie, že kdyby si chlap našel milenku, nechám mu děti na krku a sama odejdu. No, přešlo mě to už v porodnici, děti bych nedala, raději se asi přemáhat. Nevím. Ale chápu, že někdo to má jinak.
@Bábi Zlopočasná píše:
Podla mna je rozdiel, ci ta matka opusti dieta, pretoze ho miluje, a vie, ze mu nemoze poskytnut to, co dieta potrebuje, alebo preto, ze miluje seba samu, a vie, ze dieta by jej bolo na pritaz.Ale inak nevidim rozdiel v tom, ci je dieta opustene otcom, alebo matkou. Moje cacorky by nedali prist ani o jedneho.
Kéž by otec dával dětem rozum. A teď myslím otec mých dětí. Už se těším až to nastane
Ale mám, co jsem si vybrala.
U mého otce to tak fungovalo.
Dobrý den,
diskusi na žádost zakladatelky zamykám a brzy bude smazána,
Přeji hezkou neděli,
admin Josefina
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat